Cum să porţi negru după 50 de ani

Dacă e să te gândeşti la culori clasice, prima care îţi vine în minte este negrul. De la rochia neagră little black dress la sacoul negru elegant, de la pantalonii negri cu dungă până la poşeta sau pantofii negri, orice femeie are cel puţin câteva piese negre în garderobă.

Negrul este culoarea pe care am purtat-o în adolescenţa noastră romantică, culoarea pe care o purtăm de obicei la birou, la petreceri sau întâlniri de business. Iar dacă eşti plinuţă, e ştiut: „negrul subţiază” iar ţinutele all black sunt neîntrecut de elegante.

Totuşi, după o anumită vârstă, să porţi negru devine oarecum problematic. Pe măsură ce trec anii, la multe femei peste 50 de ani pielea îşi pierde din strălucire şi devine mai palidă. În consecinţă, contrastul dintre tenul tău şi negru este mai puternic, ceea ce face ca  liniile feţei să devină mai vizibile.

Este acelaşi efect pe care îl are părul vopsit în negru asupra unei figuri care nu mai e tânără: aspreşte trăsăturile şi îmbătrâneşte.

Totuşi, poţi să porţi negru după 50 de ani?

Desigur! Poţi purta pantaloni, fuste şi accesorii negre, ca şi până acum. Trebuie doar să ai grijă când porţi negru în partea de sus a corpului, aproape de faţă.

Adică, ar trebui să eviţi bluzele negre cu guler rulat, care îţi încadrează faţa foarte strict şi pun în evidenţă linia maxilarului care nu mai e aşa de fermă ca în urmă cu 20 de ani.

Nici topurile la baza gâtului nu sunt prea avantajoase pentru că linia decolteului îţi scurtează vizual gâtul şi îi fac mai vizibile defectele.

Sunt de preferat bluzele mai decoltate, care îţi lasă liberă linia gâtului şi pe care să le porţi cu bijuterii sau eşarfe colorate.

Iată câteva sugestii.

Bluze negre cu decolteu şi coliere statement

Dacă în loc de o bluză neagră cu guler înalt sau la baza gâtului alegi una cu un decolteu mai amplu, oval, în V sau pătrat şi adaugi un colier statement, vei obţine un efect minunat. În acest context stilistic, nu numai că negrul nu te va îmbătrâni, ci dimpotrivă, iar ţinuta va fi clasică şi elegantă.

Ţinute all black sau monocrome purtate cu piese în culori puternice

După o anumită vârstă ţinutele all black sunt dificile deoarece te pot face să arăţi ca o văduvă neconsolată.

De aceea all black nu trebuie să însemne de sus până jos în negru ŞI geantă neagră ŞI pantofi negri. O astfel de ţinută e banală şi monotonă, pe lângă faptul că te îmbătrâneşte.

Poţi purta accesorii colorate, aurii sau argintii, un cardigan sau o jachetă în culori vesele sau poţi înlocui fusta sau pantalonii negri cu piese bicolore.

Rochii negre cu eşarfe şi accesorii colorate

Când porţi micuţa ta rochie neagră ar trebui să ţii seama de aceleaşi sugestii ca în cazul ţinutelor all black.

Fără negru din cap până-n picioare, fără linii ale decolteului prea ridicate pe gât, cu accesorii sau piese colorate.

Rochii negre cu imprimeu floral

Desigur, o rochie neagră cu imprimeu floral nu prea mai înseamnă să porţi negru 🙂

Dar e o opţiune foarte bună dacă negrul integral te intimidează şi în plus, este super trendy.

Cardigane negre cu cămăşi deschise la culoare

Un cardigan (sau un sacou) negru cu o cămaşă albă sau una în dungi e o combinaţie clasică şi elegantă, în care cămaşa „taie” din asprimea negrului şi aduce lumină ţinutei.

Jachete negre cu bluze sau rochii colorate

Jacheta sau paltonul negru reprezintă piese clasice în orice garderobă. Nimic nu înlocuieşte eleganţa unui palton negru sau nonşalanţa unei jachete negre de piele. Doar nu le purta peste o maletă sau o rochie neagră, cu poşetă şi cizme negre!

Fii colorată pe sub jachetă sau palton sau pune-ţi o eşarfă, un fular sau o geantă care să nu fie negre.

Deoarece pozele sunt făcute pe parcursul unei perioade mai lungi, unele din piesele pe care le port nu mai sunt disponibile. Totuşi, am pus în text linkuri la site-urile de unde îmi cumpăr eu majoritatea hainelor şi unde poţi găsi şi tu modele asemănătoare.

Sper ca ideile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să porţi negru cu stil, şi după 50 de ani.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi negru după 50 de ani?
Article Name
Cum să porţi negru după 50 de ani?
Description
Să porţi negru după 50 de ani poate fi dificil, deoarece culoarea contrastează cu tenul şi aspeşte trăsăturile. Câteva sugestii: Bluze negre cu decolteu şi coliere statement, ţinute all black sau monocrome cu piese în culori puternice, rochii negre cu esarfe şi accesorii colorate sau cu imprimeu floral, jachete negre cu bluze sau rochii colorate
Author
Maxine Over 50

24 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *