Cum să te îmbraci vara… la menopauză

Menopauza este un subiect destul de puţin abordat la noi. Multe femei se simt jenate să discute despre simptomele lor deoarece consideră că menopauza este o chestiune intimă, ale cărei manifestări nu trebuie făcute publice.

Începând de pe la 48 de ani sau chiar mai devreme, marea majoritate a femeilor suportă o serie întreagă de neplăceri, de la bufeuri şi insomnii, la schimbări de dispoziţie, oboseală, creşteri în greutate, ca să menţionez doar la câteva dintre ele.

Unele dintre cele mai greu de suportat manifestări ale menopauzei sunt bufeurile. Toate femeile aflate în această perioadă a vieţii le cunosc: creşteri bruşte ale temperaturii corpului însoţite de un val de transpiraţii generalizate, care îţi scaldă efectiv tot corpul.

Dacă se petrec noaptea, te trezesc instantaneu din cel mai profund somn, cu senzaţia acută că întreg corpul ţi-a luat foc. După ce valul de căldură a trecut este adesea foarte greu, aproape imposibil, să mai adormi.

Dacă se petrec ziua, mai ales dacă eşti într-un context profesional, te pun frecvent în situaţii stânjenitoare, din cauza apariţiei bruşte a transpiraţiei şi a înroşirii feţei şi gâtului.

Pentru mine, şi sunt convinsă că nu sunt singura, transpiraţia excesivă care însoţeşte bufeurile este unul dintre cele mai neplăcute lucruri, atunci când sunt în public. Să vezi cum pe frumoasa ta cămaşă bleu bine călcată apar dintr-o dată pete de transpiraţie este jenant şi teribil de supărător.

Şi dacă în sezonul rece mai poţi masca petele de transpiraţie cu un sacou sau un cardigan, vara e mult mai greu să faci asta. Ca să nu mai vorbim că temperatura crescută de afara face situaţia şi mai dificilă.

De aceea m-am gîndit să-ţi împărtăşesc câteva trucuri pe care le aplic eu pentru a diminua aspectul neplăcut al valurilor de transpiraţie pe haine, dar şi pentru a uşura senzaţia de căldură intensă a bufeurilor.

Poartă alb

Albul este culoarea verii, este elegant, stilat şi are un foarte mare avantaj: transpiraţia este aproape invizibilă pe alb.

Prin urmare dacă te chinuie transpiraţiile generate de menopauză, albul e prietenul tău: bluze, tunici, cămăşi, rochii, pantaloni.

Poartă negru sau bleumarin

Negrul şi bleumarinul sunt aproape la fel de bune ca albul în a camufla petele de transpiraţie. Chiar dacă vara se poartă, în mod tradiţional, culori deschise, vei arăta foarte stylish într-o rochie neagră de in sau una bleumarin de bumbac.

Poartă imprimeuri

Imprimeurile, mai ales dungile şi printurile florale mari şi fac o treabă excelentă când e vorba să ascundă transpiraţia.

Din experienţă pot spune că transpiraţia este cel mai vizibilă pe ţesăturile de bumbac sau vîscoză în culori uni: bleu, vernil, roz fuchsia, olive, gri deschis, turcoaz.

Petele umede de transpiraţie (ca şi orice alt fel de pete, de altfel) contrastează foarte puternic cu culoarea mai deschisă a ţesăturii, ceea ce le face foarte vizibile.

Prin urmare îţi recomand să eviţi cămăşile cambrate, tricourile, topurile şi rochiile de aceste culori, dacă sunt uni.  

Poartă materiale naturale

Materialele naturale sunt, în general, mai plăcute pe piele decât cele sintetice. Dar atunci când sunt 30 de grade afara iar tu eşti victima unui val suplimentar de căldură generat chiar de corpul tău, o ţesătură care lasă pielea să respire e cu atât mai necesară.

Pe primul loc sunt inul şi bumbacul, care sunt răcoroase şi plăcute, chiar dacă se şifonează mai uşor decât cele sintetice.

Poţi alege haine din materiale ţesute de bumbac, in sau amestecuri între ele, dar şi din jerseuri de bumbac cu elastan, care se şifonează mai greu şi au şi elasticitate.

Vîscoza este un material mixt, natural cu sintetic, care în anumite tipuri de ţesături este plăcută şi răcoroasă pe piele. Dacă îţi cumperi haine de vară din vîscoză te sfătuiesc să alegi unele cu imprimeuri deoarece pe ţesăturile uni se vede imediat orice pată de transpiraţie.

Poartă cămăşi peste tricou/top

Un mod simplu şi stilat de a ascunde petele de transpiraţie este să porţi peste top sau tricou o cămaşă descheiată, cu mânecile şi gulerul ridicate.

O ţinută de acest fel are un aer chic şi relaxat, fiind în acelaşi timp foarte practică. Topul, neapărat dintr-un material natural, absoarbe transpiraţia iar cămaşa maschează şi ascunde petele. Ca şi şoldurile prea late, braţele netonifiate sau abdomenul mai proeminent. 🙂

Acelaşi efect interesant şi eficient îl obţii purtînd, în loc de cămaşă, un blazer subţire, necăptuşit, de in sau bumbac.

Dacă în loc de top şi pantaloni vrei să porţi top şi fustă, atunci ar fi bine să îţi înnozi cămaşa în faţă, pentru a-ţi marca talia.

Poartă rochii peste pantaloni

Rochiile purtate descheiate peste pantaloni sunt foarte chic şi trendy, şi camuflează perfect petele de transpiraţie, inclusiv cele care pot apărea pe pantaloni după ce stai aşezată mult timp.

Poartă bluze largi, tip tunică

Este evident că în toiul unui val de căldură însoţit de transpiraţie nu-ţi doreşti haine strâmte. Poţi purta în schimb bluze largi tip tunică împreună cu pantaloni sau fuste de in sau bumbac.

Poartă rochii largi cu croială babydoll

În ultimele sezoane au devenit trendy rochiile largi, tăiate sub bust, cu croială babydoll, care sunt foarte comode şi răcoroase şi în plus, ascund transpiraţia deoarece nu stau lipite de corp.

Poartă eşarfe

Eşarfele pot fi o soluţie originală şi elegantă pentru mascarea eventualelor pete de transpiraţie. Poartă o eşarfă mare lejer pe umeri sau înnodată în faţă şi vei masca, astfel, zonele laterale şi cele de sub bust.

Acestea sunt, dragi prietene, trucurile pe care le aplic eu pentru a evita situaţia neplăcută de a avea pete vizibile de transpiraţie.

Sper să-ţi fie şi ţie de folos şi să te ajute să porţi ţinute stilate şi în care să te simţi elegantă şi încrezătoare, în ciuda neplăcerilor menopauzei.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci “altfel” după 50 de ani

Cum să porţi animal print după 50 de ani

Cum să porţi negru după 50 de ani?

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să te îmbraci vara... la menopauză
Article Name
Cum să te îmbraci vara... la menopauză
Description
Câteva sfaturi despre cum să te îmbraci ca să eviţi petele de transpiraţie pe haine la menopauză.
Author
Maxine Over 50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *