2020 – anul în care îţi reinventezi stilul personal

În aceste zile de început de an vezi, oriunde te-ai uita, liste peste liste de New Year Resolutions, hotărâri eroice de care uităm în câteva săptămâni, doar pentru a le relua iar anul viitor.

Unul din motivele pentru care nu reuşim să ne ţinem de hotărârile de Anul Nou este că majoritatea lor sunt constrângătoare si presupun un mare efort de voinţă: să slăbeşti 10 kg, să mergi la sală de trei ori pe săptămână, să te laşi de fumat…şi lista poate continua la nesârşit.

Ce-ar fi, însă, dacă hotărârea ta de Anul Nou ar fi nu una restrictivă ci dimpotrivă, una care să te lase să-ti desfăşori creativitatea?

De exemplu:

Vreau ca 2020 să fie anul în care îmi reinventez stilul personal!

Sună neobişnuit? Frivol? Inutil? Gen, „de stil imi arde mie când am atâtea pe cap?”

Cu toate astea, fie că ţi-ai pus sau nu problema, şi tu ai un stil personal. Toate avem.

Felul cum te îmbraci spune ceva despre tine (ba chiar multe!). Când întâlneşti pe cineva pentru prima oară ce mesaj transmite ţinuta ta? Că eşti o persoana ordonată, care are grijă de ea insăşi? Că esti veselă şi amuzantă? Că eşti obosită si depăşită de greutăţi?

Stilul tău personal este ceea ce transmite lumii, aspectul tău general. Fireşte, nu e vorba numai de haine aici. Este şi felul cum arată părul tau, mâinile, unghiile, machiajul, postura şi tot ce alcătuieşte ţinuta ta.

Nu e vorba nici despre branduri sau căt de scumpe sunt hainele tale. Poţi avea un stil personal inteligent şi elegant fără să cheltuieşti o avere sau fără să porţi branduri de top.

Este, însă, vorba despre cunoaşterea de sine. A ta. Nu poţi avea un stil personal autentic daca nu ştii cine eşti, ce îţi place, ce îţi doreşti.

Eu, de exemplu, deşi conduc maxine.ro de mai bine de un deceniu, nu am avut un adevărat stil personal până acum vreo doi ani. Mă îmbrăcam destul de banal, încercând, pe cât posibil, să-mi ascund silueta purtând pantaloni negri şi bluze lejere.

Faptul că acum am un stil mult mai bine conturat a venit împreună cu un proces de analiză şi cu o serie de întrebări despre mine însămi la care mi-am răspuns.

Sunt o persoană banală? Nu cred! Atunci de ce când merg pe stradă nu mă deosebesc prin nimic de mulţimea în care mă aflu?

Sunt o persoană veselă? Da, sunt! Atunci de ce mă îmbrac mereu în culori închise şi neutre?

Sunt o femeie inteligentă? Aşa cred! Atunci de ce nici una din combinaţiile mele vestimentare nu denotă asta?

Am avut drept inspiraţie si câteva bloguri ale unor adevărate doamne, cu un stil clasic, relaxat şi elegant, care mi-au format gusturile şi mi-au dat o mulţime de idei. Ţi le recomand şi ţie la sfârşitul articolului.

Dacă simţi că stilul tău vestimentar nu reflectă adevărata ta personalitate, e timpul să-l schimbi. Să-l reconstruieşti şi să-l faci aidoma ţie: îndrăzneţ, creativ, exuberant, cuminte, vesel, ordonat, clasic sau nonconformist.

Iar dacă ai nevoie de ajutor, eu sunt aici. Cu articole pe blog, cu ţinute care ilustrează sfaturile mele de stil pe Instagram, cu răspunsuri la întrebările tale pe Facebook, sper să te ajut (aşa cum am fost şi eu ajutată) să-ţi găseşti stilul personal.

Poţi începe chiar de acum!

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Pe maxine.ro găseşti nenumărate modele de haine selectate cu grijă, pantofi şi accesorii minunate, printre care vei găsi, cu siguranţă, pe acelea potrivite cu noul tău stil reinventat.

Aşa cum ţi-am promis, iată şi linkurile la cele trei bloguri care m-au inspirat pe mine:

https://www.styleatacertainage.com/

https://awellstyledlife.com/

https://www.fabulousafter40.com/

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *