Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Odată cu trecerea anilor, mai ales după ce împlinesc 50, multe femei se instalează într-o rutină stilistică plină de idei învechite şi prejudecăţi de tipul „nu mai pot să port asta, am o vârstă!

Aşa încât elimină treptat din garderoba lor jeanşii, tricourile cu print, fustele scurte, geaca de blugi, culorile vii, ajungând la ţinute banale, plictisitoare şi batrânicioase.

Desigur, pe măsură ce ţi se rafinează gusturile sunt haine pe care nu mai doreşti să le porţi pentru că nu se mai potrivesc stilului sau vârstei tale. Dar există piese clasice care pot fi purtate indiferent de vârstă şi la care n-ar trebui să renunţi: cămaşa albă, fusta creion, jacheta denim, blugii, geaca de piele sau sacoul.

Nu cred că există femeie care să nu-şi dorească să se îmbrace aşa încât să arate tânără, modernă şi activă. Şi dacă e să aleg o unică piesă vestimentară care transformă instantaneu o ţinută banală într-una cool, aceasta este geaca de blugi.

Până la ce vârstă poţi purta geacă de blugi

Poţi să porţi geaca de blugi nu numai la 50 de ani ci şi la 80 de ani. Şi în general, poţi să porţi ce vrei. Mai ales după 50 de ani începi să-ţi dai seama că viaţa-i prea scurtă ca să laşi pe altcineva să-ţi spună ce poţi sau nu poţi purta.

Eu am început să port geacă de blugi abia pe la 54 de ani, inspirată de blogurile unor doamne extrem de elegante şi stilate pe care le urmăresc. Am văzut cât de interesant arătau ţinutele lor cu jachete denim şi am dorit să încerc şi eu.

Mai întâi am purtat geaca de blugi în ţinute sport, cu pantaloni casual şi ghete, apoi cu fuste şi cu rochii. Şi mereu mă uimeşte felul în care o ţinută altfel obişnuită, capătă un aer tineresc şi cool în momentul când îi adaugi o geacă de blugi.

Aşa că dacă îţi plac jachetele denim, poartă-le cu încredere orice vârstă ai avea. Iar dacă nu ai purtat niciodată geacă de blugi, acum e un bun moment să începi. 🙂

Mai mult, dacă faci o pasiune pentru această piesă, nu trebuie să te limitezi la culoarea denimului. Poţi găsi jachete de blugi în culori diverse, de la alb şi roz la kaki şi o gamă nesfârşită de nuanţe de albastru.

Iată câteva din modurile în care port eu geaca de blugi.

Cu fuste

Îmi place foarte mult să port o geacă de blugi asociată unei combinaţii de fustă şi bluză. Îmi aleg întâi fusta apoi adaug un tricou sau o bluză într-una din culorile fustei, dacă-i imprimată. Dacă e o fustă uni, pentru top aleg fie o culoare neutră fie una plină de energie, în funcţie de dispoziţie.

Îmi aleg pantofii, genta şi accesoriile, mă uit în oglindă, mă dau doi paşi în spate…”Mda, e o ţinută drăguţă„. Şi apoi îmi pun geaca de blugi. Dintr-o dată ţinuta drăguţă a devenit o ţinută cool. 🙂

Cu pantaloni şi blugi

Geaca de blugi şi pantalonii potrivesc bine, ambele piese fiind din registrul casual.

Dar tocmai de aceea eu le port mai rar împreună, pentru că prefer contrastele stilistice în locul unor ţinute prea uniforme.

Atunci când totuşi asociez geaca denim cu pantaloni, aleg nişte pantaloni mai neobişnuiţi, cum sunt cei în dungi sau cei albi, sau o geacă de altă culoare decât albastru.

Iar când port denim pe denim, aleg întotdeauna nuanţe diferite pentru jachetă şi jeanşi.

Cu rochii de tot felul

Orice rochie, cambrată sau vaporoasă, uni, înflorată sau animal print, arată grozav de bine cu o geacă de blugi.

Pe sub palton

E un mod un pic mai nonconformist de a purta geaca de blugi şi iarna. Nu e o combinaţie pe care o port des pentru că e uşor incomodă, dar este extrem de mişto, nu crezi? 🙂

Dacă ţinutele mele ţi se par interesante şi dacă te-am convins şi pe tine să-ţi iei o geacă de blugi, iată de unde îţi poţi cumpăra una:

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să integrezi jacheta de blugi în ţinutele tale.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci după 50 de ani

Cum să porţi negru după 50 de ani

Cum să te îmbraci clasic fără să fii demodată

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Geaca de blugi  sau cum să fii cool după 50 de ani
Article Name
Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani
Description
Cum să întegrezi geaca de blugi în ţinutele tale.
Author
Maxine Over 50

22 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *