Cum să arăţi mai înaltă şi mai slabă fără bătaie de cap

În afara acelor rare norocoase pe care le-a binecuvântat Dumnezeu cu o siluetă de super model, nu cred că există femeie să nu-şi dorească să arate mai înaltă şi mai slabă.

Şi dacă slăbitul încă mai intră în puterea noastră, înălţimea este un dat pe care trebuie să ni-l asumăm şi să-l gestionăm cum putem mai bine.

Eu am o înălţime medie (1,70 m) aşa că nu mă pot plânge, dar compensez cu greutatea 🙂

Deşi sunt foarte departe de a fi o femeie suplă, primesc adesea complimente şi întrebări de genul “Ce bine arăţi, cum ai reuşit să slăbeşti aşa?”.

În condiţiile în care cântarul contrazice flagrant ipoteza slăbitului, pun această impresie favorabilă exclusiv pe seama felului cum mă îmbrac. Nu sunt mai slabă, ci par mai slabă, ceea ce, trăind într-o lume a aparenţelor, este the next best thing. 🙂

În plus, să arăţi mai înaltă şi mai slabă nu presupune deloc un mare efort, ci doar să ştii să aplici câteva trucuri stilistice.

Ţinuta de azi este un foarte bun exemplu.

Columna de culoare

Mai întâi, columna de culoare. Am mai scris despre ea, este o soluţie care nu dă greş când e vorba să creeze o linie suplă a siluetei, mai ales dacă alegi culori închise.

Eu am ales negru pentru că, deşi iubesc culorile, nu pot nega că negrul are cel mai bun efect vizual de subţiere şi alungire a siluetei.

Croiala pantalonilor

Cel de-al doilea element care ajută la subţierea siluetei este croiala pantalonilor.

Fiecare tip de siluetă are croieli care se potrivesc mai bine sau mai puţin bine, dar există o linie care arată bine pe toate: croiala bootcut.

E vorba de acei pantaloni strânşi pe talie, fără pense sau încreţituri, strânşi pe coapse şi care se evazează uşor de la genunchi în jos. Lăţimea în partea de jos nu trebuie să fie prea mare, iar lungimea suficientă cât să acopere tocul, la 1-2 cm faţă de podea.

Tocurile

Sunt obligatorii, dacă vrei să pari mai înaltă. Nu e nevoie de tocuri subţiri sau foarte înalte, un toc mediu gros de 6-7 cm face minuni.

Pentru a alungi vizual picioarele, cea mai sigură soluţie e să porţi încălţări de culoarea pantalonilor sau foarte apropiată de ea. Eu am avut nişte botine bleumarin cu toc de 5 cm.

Sacoul

V-am spuns că sacoul e o piesă esenţială într-o garderobă cu stil? Iată una din dovezi!

Sacoul pe care îl port este din jerse, fără revere, cu croială cambrată, într-o frumoasă nuanţă de albastru cobalt.

Culoarea sacoului contrastează cu negrul de dedesubt iar marginile sale paralele conduc privirea de sus în jos, îngustând silueta.

Accesoriile

Sunt o mare iubitoare de accesorii şi am o colecţie bogată de bijuterii fantezie, eşarfe şi genţi, aşa că găsirea accesoriilor potrivite unei ţinute nu e prea grea.

Dacă e să-ţi recomand ceva, acum că vin sărbătorile, este să-ţi iniţiezi sau să-ţi îmbogăţeşti propria ta colecţie de accesorii. Indiferent cât de bine alcătuită e o ţinută, lipsa accesoriilor o va face să pară banală şi lipsită de imaginaţie.

Pentru ţinuta de azi eu am ales un colier şi o broşă vechi de câţiva ani, ale căror culori, verde şi albastru, se asortează frumos cu sacoul. Plus o geantă albastră care este şi ea, o prietenă veche.

Cât timp mi-a luat să compun ţinuta?

Nu mai mult de 5 minute, dintre care vreo trei ca să caut bijuteriile potrivite. Este realmente cea mai simplă ţinută posibilă: pantaloni, bluză, botine, un sacou colorat, colier, gata!

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

  • Un sacou într-o nuanţă asemănătoare de albastru găseşti la AboutYou, aici, aici, aici, aici sau aici.
  • Pantaloni negri într-o gamă largă de mărimi la Bonprix aici, aici sau aici.
  • Botine bleumarin la Born2Be aici sau aici.
  • Un colier asortat la Shopika.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să arăţi mai slabă fără să ţii regim

Cum să porţi negru după 50 de ani?

Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să arăţi mai înaltă şi mai slabă fără bătaie de cap
Article Name
Cum să arăţi mai înaltă şi mai slabă fără bătaie de cap
Description
O ţinută care ilustrează câteva trucuri de stil pentru a arăta mai înaltă şi mai slabă.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *