Costumul reinterpretat

Mai ţii minte vremurile când era la modă să te îmbraci în costum?

Bărbaţii mergeau în costum la muncă, femeile purtau deux-pieces cu fustă şi taior iar tinerii care aveau rude “afară” erau în centrul admiraţiei purtând costum de blugi. 🙂

Acum costumul mai este (eventual) obligatoriu doar în companiile cu un cod vestimentar strict sau la ocazii foarte speciale. Pentru restul timpului ţinutele au devenit mult mai relaxate, iar regulile de tip “ce trebuie/ce nu trebuie să porţi” au căzut în desuetudine.

Din fericire! Eu cred cu tărie în libertatea de a te îmbrăca aşa cum îţi place şi te simţi bine şi de a refuza stereotipurile stilistice care ne încorsetează, mai ales după o numită vârstă.

Aşa încât azi am ales să mă îmbrac în costum! 🙂

Ce-i drept, este un costum reinterpretat, pentru că piesele au fost cumpărate la distanţă de vreo doi ani. Este format din nişte pantaloni negri de catifea reiată care au ceva vechime în garderoba mea şi un sacou din acelaşi material, cumpărat de curând.

N-am fost într-o dispoziţie “all black” aşa că am purtat un tricou galben cu dungi negre, geantă şi pantofi maro caramel şi un fular portocaliu.

Ba chiar am testat cum îmi vine bereta galbenă pe care abia aştept să o port din nou după ce îmi voi schimba tunsoarea. 🙂 (Vreau să-mi las părul ceva mai lung şi să-l tund bob.)

Ţinuta este una casual, potrivită pentru o plimbare în parc, mers la cumpărături sau la o întâlnire cu o prietenă veche.

Dacă te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Pantaloni  aici
Sacou  aici
Tricou  aici
Pantofi  aici
Geantă  aici
Fular  aici
Beretă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi negru după 50 de ani?

Trend alert – Se poarta galben

Ghid practic – Cum să-ţi cumperi pantaloni online

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Costumul reinterpretat
Article Name
Costumul reinterpretat
Description
O ţinută cu sacou şi pantaloni negri de catifea reiată, tricou galben şi fular portocaliu.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *