Cum să porţi animal print după 50 de ani

Poate că prima întrebare care îţi vine în minte este “Dar mai pot purta animal print după 50 de ani?”. Răspunsul e da, categoric, aşa cum poţi purta orice altceva îţi face plăcere. Nu există o limită de vârstă nici pentru culori, nici pentru imprimeuri. Ba chiar dimpotrivă!

Dacă la 20 de ani te îmbrăcai în negru din cap până-n picioare iar la 35 apreciai rafinamentul unui costum corporate în culori neutre, după 50 de ani cu cât eşti mai creativă şi îndrăzneaţă, cu atât arăţi şi te simţi mai tânără.

Eu am descoperit că îmi plac împrimeurile animale abia acum vreo doi ani şi am făcut o adevărată pasiune pentru ele, fie că e vorba de leopard, zebră, şarpe sau orice alte combinaţii de desene care le includ.

Mi-am comandat de curând de la Factcool această minunată rochie cu print animal, dintr-un jerse moale, foarte plăcut, cu guler de cămaşă şi încheiată în nasturi, o aşa numită shirt-dress.

Încă de când am văzut-o pe site m-am gândit că e o rochie foarte versatilă, acesta fiind şi unul din motivele pentru care am cumpărat-o. În momentul cînd am îmbracat-o şi m-am uitat in garderobă am avut şi dovada imediată a acestui lucru, căci dintr-o singură privire am observat cu cât de multe alte piese se poate asorta şi cât de multe ţinute frumoase se pot forma cu ea.

Am ales cinci dintre ele, în stiluri diferite, pe care ţi le prezint aici, împreună cu logica alcătuirii lor.

Smart-casual

Este o ţinută care poate fi purtată la birou sau în orice situaţie care cere o oarecare eleganţă. Am asortat rochia cu un sacou camel şi accesorii de acceaşi culoare, care contrastează frumos cu culorile neutre ale imprimeului.

Nu sunt foarte mulţumită de aspectul general al ţinutei cu cizme, cred că ar fi arătat mai echilibrat cu nişte pantofi cu toc mediu. Am ales, totuşi, cizmele pentru că am vrut să fie o ţinută potrivită pentru iarnă.

Iată şi câteva piese asemănătoare celor din ţinuta mea:

Elegant

Rochia în culori neutre împreună cu un sacou negru cu croială clasică formează o combinaţie elegantă, potrivită pentru o ocazie specială. Pentru un plus de eleganţă am adăugat o poşetă plic cu lanţ auriu ca şi nasturii sacoului şi pantofi cu toc.

Găseşti  produse similare aici:

Western

Cea de-a treia ţinută este una casual, de inspiraţie western.  Elementele de care ai nevoie ca să obţii acest stil sunt geaca de blugi, nişte cizme cowboy şi o geantă camel, iar eu am adăugat şi o curea purtată lejer pe talie.

Acest ţinută cu aerul ei retro mi-a trezit nostalgia anilor ’70, când răsfoiam ore în şir reviste şi almanahuri Cinema, fermecată de frumuseţea şi stilul actriţelor de-atunci.

Dacă vrei şi tu să reînvii stilul acelei perioade, iată nişte piese potrivite:

Rock

Poate că e uşor exagerat să denumesc “rock” ţinuta asta, căci unde sunt tricoul cu Iron Maiden, ţintele şi lanţurile? 🙂 Dar m-am gândit că geaca de piele, ghetele combat şi geanta în diagonală oferă totuşi un aer puţin rebel întregii ţinute. 

Dacă te tentează şi pe tine un stil mai non-conformist, iată de unde îţi poţi cumpăra piese similare:

Casual

Ultima ţinută e simplă şi nesofisticată: un cardigan bej, pantofi comozi nude şi o geantă sport neagră.

Cardiganul bej purtat peste rochie şi pantofii fără toc sunt o asociere cam riscantă, pentru că sunt genul de piese care te pot face să pari mai în vârstă decât eşti. Ceea ce salvează ţinuta este imprimeul jucăuş al rochiei şi nota tinerească pe care o aduce geanta textilă purtată în diagonală.

Iată şi nişte piese similare cu cele din ţinuta mea:

După cum ai văzut, o rochie animal print, mai ales una în culori neutre ca aceasta, poate fi purtată în asocieri din cele mai diverse. Pe lângă cele prezentate merge foarte bine cu roşu, galben, oranj sau corai.

Dacă vrei să poţi animal print după 50 de ani, iată şi alte modele de rochii cu acest imprimeu:

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi cumperi piese animal print şi să le integrezi cu stil în ţinutele tale, oricare ţi-ar fi vârsta.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi negru după 50 de ani?

Cum să porţi colanţi după 50 de ani

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi animal print după 50 de ani
Article Name
Cum să porţi animal print după 50 de ani
Description
5 ţinute care includ o rochie animal print
Author
Maxine Over 50