Trucuri de stil – Columna de culoare

Columna de culoare este un element stilistic pe care îl folosim foarte des, chiar dacă nu-l denumim neapărat aşa. În esenţă, a crea o columnă de culoare înseamnă să porţi în partea de sus a corpului aceeaşi culoare ca şi în partea de jos.

Desigur, dacă îmbraci o rochie uni, columna de culoare e deja rezolvată 🙂

Dar dacă porţi o ţinută cu top şi pantaloni/fustă, ai la dispoziţie două variante, fiecare avantajoasă pentru câte un tip de siluetă.

Columna de culoare interioară

Acest tip de ţinută se obţine purtând bluză/tricou/cămaşă de aceeaşi culoare cu pantalonii sau fusta, iar pe deasupra, neapărat descheiate, un cardigan, un blazer, o jachetă sau un palton de altă culoare. Vara poţi purta la fel de bine un top de culoarea pantalonilor iar pe deasupra o cămaşă sau un caftan subţire.

Este o ţinută care subţiază şi alungeşte silueta şi este, în mod particular, avantajoasă pentru siluetele măr, mai pline în zona taliei.

Columna de culoare exterioară

Spre deosebire de primul tip, la columna de culoare exterioară culorile identice se regăsesc la pantaloni/fustă şi la piesa pe care o purtăm pe deasupra: cardigan, sacou sau jachetă. De data asta, topul va fi de culoare diferită, eventual contrastantă, faţă de culoarea columnei.

Acest tip de ţinută maschează şoldurile şi pune în evidenţă talia, prin urmare este foarte avantajoasă pentru siluetele pară, cu şolduri mari.

O poţi purta în fiecare sezon

Toamna, primăvara şi iarna este relativ simplu să alcătuieşti columne de culoare pentru că, natural, purtăm mereu ceva pe deasupra: jachetă, cardigan, sacou, palton.

Dar vara poate fi ceva mai greu, deoarece în general ne dorim să ne îmbrăcăm cât mai lejer, cu cât mai puţine haine. Totuşi, poţi găsi şi vara soluţii creative, purtând cămăşi oversized descheiate, rochii cămaşă, caftane sau eşarfe.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să porţi columna de culoare în ţinute cu stil, în care să arăţi şi să te simţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci cu stil când eşti plinuţă

Ce înseamnă să ai stil?

Cum să arăţi mai slabă fără să ţii regim

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Trucuri de stil – columna de culoare
Article Name
Trucuri de stil – columna de culoare
Description
Columna de culoare - ce este şi cum o folosim în avantajul nostru.
Author
Maxine Over 50