Cum poţi îmbunătăţi o ţinută elegantă

Primăvara aproape a venit iar ocaziile de a ne îmbrăca elegant se înmulţesc.

Fie că e vorba de un eveniment cultural, o cină la restaurant sau o petrecere la nişte prieteni, eu optez de obicei pentru ţinute elegante dar comode, care cel mai adesea constau în top şi pantaloni.

Am vreo trei perechi de pantaloni negri, unii din stofă, alţii din jerse, care au o linie evazată şi cad fluid pe picior, foarte avantajoşi pentru silueta mea.

Periodic, atunci când am ocazia, îmi cumpăr bluze sau cămăşi din satin, voal sau mătase, cu ajutorul cărora pot să alcătuiesc foarte simplu ţinute rafinate.

De obicei îmi compun ţinutele mai întâi în minte şi îmi imaginez cum aş putea combina diferite piese şi cum ar arăta ansamblul final.

Totuşi, mi se întâmplă uneori ca atunci când construiesc efectiv ţinuta, piesele să nu se potrivească aşa de bine în realitate cum părea în închipuire. Sau ca ţinuta să arate satisfăcător dar nu grozav.

Ţinuta de azi

Bluza pe care o port în ţinuta de azi este de la Mango, dintr-o colecţie mai veche. Mi-a plăcut în mod deosebit modelul cu romburi şi bordura neagră, care mi s-a părut foarte chic.

Doar că îmbrăcând cămaşa am constatat că atunci când este încheiată, dungile bordurii formează o linie orizontală continuă chiar în dreptul şoldurilor, adică în cea mai lată parte a siluetei mele. Hm, deloc ideal!

Pentru a îmbunătăţi aspectul ţinutei am folosit o soluţie simplă: columna de culoare. Mai exact, am îmbrăcat pe sub cămaşă un top negru de satin şi am lăsat cămaşa descheiată în faţa.

Linia neîntreruptă formată din top şi pantaloni alungeşte silueta iar marginile paralele ale cămăşii subţiază vizual ţinuta.

În plus, colierele aurii sunt mult mai bine puse în valoare pe fundalul negru al topului iar cerceii în formă de romb ies şi ei mai bine în evidenţă.

Am completat ţinuta cu o poşetă plic aurie şi am încălţat nişte pantofi cu toc mediu şi vârful ascuţit, care alungesc piciorul dar sunt şi foarte comozi.

Ţinuta cu cămaşa încheiată nu este neapărat o una rea, dar varianta cu cămaşa deascheiată peste topul negru este mult mai interesantă vizual şi mai avantajoasă pentru silueta mea.

Este un exemplu al felului cum o modificare minoră poate îmbunătăţi substanţial o ţinută. Dacă te inspiră iată ce îţi recomand.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

O ţinută elegantă cu rochie neagră şi sacou

Cum să te îmbraci de sărbători – simplu, elegant, comod

Smart-casual în alb şi negru

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum poţi îmbunătăţi o ţinută elegantă
Article Name
Cum poţi îmbunătăţi o ţinută elegantă
Description
O ţinută cu top şi pantaloni negri şi o cămaşă din satin cu imprimeu geometric.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *