Trucuri de stil – Ţinuta sandwich

De-a lungul timpului v-am prezentat aici tot felul de trucuri stilistice care avantajează silueta şi ne uşurează procesul de alcătuire a unor ţinute cu stil.

Columna de culoare, contrastul de texturi sau suprapunerile vestimentare, toate aceste idei stilistice au fost validate de propria mea experienţă şi le-aţi văzut aplicate adesea în ţinutele mele.

Dar cum nu eşti niciodată prea în vârstă ca să înveţi ceva nou, am aflat de curând despre un nou tip de ţinută, cu denumire gastronomică: ţinuta sandwich.

După primele momente de curiozitate am constatat, însă, că era vorba de o idee deloc nouă, pe care o aplic de ani buni şi sunt sigură că şi voi: folosirea aceleiaşi culori pentru pantofi şi top (bluză, sacou, pulover, etc).

La fel ca un sandwich care e format din două felii de pâine între care putem strecura orice, un asemenea outfit este ţinut laolaltă de cele două culori de sus şi de jos, între care putem purta rochie, fustă sau pantaloni în culori contrastante sau asortate.

O ţinută sandwich este foarte simplu de alcătuit şi va fi întotdeauna coerentă cromatic, chiar dacă porţi bluză şi fustă/pantaloni în culori diferite. Pentru a evita, însă, aspectul prea asortat, îţi recomand să alegi o poşetă în altă culoare decât pantofii – eventual una din celelalte culori ale ţinutei.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi am asortat sacoul fuchsia cu pantofii de aceeaşi culoare şi am purtat pe dedesubt o rochie cu imprimeu floral mărunt roz pe fond negru.

Am completat anasamblul cu o poşetă cross-body neagră, nişte bijuterii discrete şi am terminat în 5 minute.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Sacoul pe care îl port este de la Bonprix, e încă disponibil dar cu stoc foarte limitat.
  • Iată alte trei modele de sacouri fuchsia de la AboutYou aici, aici sau aici.
  • O rochie asemănătoare cu a mea găseşti la Bonprix.
  • Pantofi fuchsia găseşti la Born2Be aici, aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Alte ţinute sandwich

Pentru că, aşa cum spuneam, în afară de nume nu e nimic nou la acest gen de ţinută, vă prezint şi alte “sandwich-uri” create pentru articole mai vechi.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Trucuri de stil – Contrastul de texturi

Trucuri de stil – Suprapunerile vestimentare

Trucuri de stil – Columna de culoare

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Trucuri de stil - Ţinuta sandwich
Article Name
Trucuri de stil - Ţinuta sandwich
Description
O ţinută cu rochie înflorată, sacou şi pantofi fuchsia.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *