Trucuri de stil – Contrastul de texturi

Aşa cum poate aţi înţeles urmărind articolele mele, a avea stil nu este în primul rând o chestiune de bani. Sigur, nu strică să fii confortabilă financiar dar te poţi îmbrăca elegant şi stilat şi cu bani puţini.

Secretul e să-ţi cunoşti silueta pentru a alege haine care să te avantajeze şi să aplici câteva reguli şi trucuri de stil. Unul dintre acestea este contrastul  de texturi.

Când vorbim de contrast într-o ţinută ne gândim, cel mai adesea, la contrastul între culori. Mie îmi plac contrastele cromatice şi le folosesc frecvent pentru a aduce energie şi dinamism ţinutelor.

Dar la fel de util şi poate, mai stilat, este contrastul de texturi, care constă în alăturarea, în cadrul unei ţinute, a două sau mai multe tipuri de materiale, cu texturi diferite.

Poţi combina satin, tricotaje pufoase, piele, catifea, dantelă, paiete, stofă şi multe altele.

Mai ales într-o ţinută monocromatică, all black de exemplu, folosirea contrastului de texturi scoate ţinuta din monotonie şi îi dă un aer sofisticat.

Ţinuta mea de azi ilustrează felul cum poţi crea un contrast de texturi.

Am purtat o fustă de satin albastru petrol pe care am asortat-o cu o bluză bleu, de asemenea din satin. În mod normal nu aş fi folosit o bluză din acelaşi material dar culorile s-au potrivit aşa de bine că n-am rezistat. 🙂

Fusta de satin este o achiziţie recentă de la Bonprix de care sunt foarte mulţumită. Mai e disponibilă pe mov (culoare pe care o veţi vedea curând într-o altă ţinută) şi pe negru.

Deoarece atât fusta cât şi bluza sunt din satin, era clar că trebuia să port pe deasupra o piesă care să contrasteze ca textură, aşa că am ales un cardigan negru, pufos.

Am purtat cizme negre de piele întoarsă care şi ele, prin aspectul lor mat, contrastează cu strălucirea satinată a fustei. Am ales o poşetă neagră care combină de asemenea două texturi, mat şi neted, iar ca bijuterie am purtat o broşă de argint în formă de ţestoasă.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare iată unde poţi găsi:

Fustă  aici
Bluză  aici
Cardigan  aici sau aici
Cizme  aici, aici sau aici
Poşetă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Trucuri de stil – Suprapunerile vestimentare

Trucuri de stil – Contrastul cromatic

Trucuri de stil – Columna de culoare

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Trucuri de stil – contrastul de texturi
Article Name
Trucuri de stil – contrastul de texturi
Description
O ţinută cu fustă de satin albastru petrol, bluză bleu şi cardigan negru pufos.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *