Cum să porţi pantalonii culotte

Unul din trendurile acestui sezon sunt pantalonii culotte, despre care am mai scris aici.

Sunt acei pantaloni largi pe picior şi a căror lungime se opreşte puţin sub genunchi sau poate coborî până la o palmă deasupra gleznei. Dacă sunt suficient de largi seamănă bine cu o fustă, de altfel în vremea tinereţii noastre li se spunea chiar fustă-pantalon.

După o perioadă de şovăială, în care m-am tot gîndit dacă acest model e potrivit pentru o siluetă ca a mea şi dacă o să-mi vină bine, mi-am luat inima în dinţi şi mi-am comandat o pereche, în carouri.

Am constatat că sunt comozi şi nu arată deloc rău, aşa că am recidivat cu unii negri, de data asta, cei pe care îi port azi.

Dacă şi ţie îţi plac pantalonii culotte dar nu ştii cum să-i porţi, iată câteva trucuri de stil prin care să eviţi ca croiala lor să te facă să pari mai scundă şi mai plină.

Poartă-i cu tocuri

Fiind nişte pantaloni largi şi scurţi, inerent au tendinţa să scurteze vizual picioarele. Cel mai simplu mod de a contracara acest lucru este să porţi tocuri. Nu neapărat tocuri înalte, un toc gros de înălţime medie este exact ceea ce trebuie.

Poartă-i cu cizme sau botine cu carâmb înalt

Marginea de jos a pantalonilor creează deja o linie orizontală deasupra gleznei. Ultimul lucru de care ai nevoie este încă una, dată de marginea botinei şi de spaţiul dintre botină şi pantalon.

Asigură-te că porţi cizme sau botine cu carâmbul suficient de înalt încît să fie acoperit de pantalon. Ba chiar, dacă vrei un efect şi mai pronunţat de alungire, alege cizme sau botine de aceeaşi culoare ca şi pantalonul.

Poartă-i cu pantofi care alungesc piciorul

Dacă porţi pantalonii în sezonul cald, alege un pantof cu vârf ascuţit sau de culoarea pielii, care să alungească vizual piciorul. Evită pantofii sau sandalele cu barete pe gleznă, din acelaşi motiv ca mai sus.

În ţinuta de azi eu am ales să port pantalonii culotte negri cu o cămaşă, de asemenea neagră, şi să creez astfel o columnă de culoare.

Pe deasupra am purtat un cardigan drăguţ, în dungi, cu negru, galben şi o nuanţă caldă de maro.

Nu am mers până la capăt cu columna de culoare pentru că am preferat nişte cizme maro caramel, care se asortează cu maroul din desenul cardiganului. Am adăugat un colier cu un pandantiv galben, o geantă galbenă şi ţinuta e gata.

Dacă te inspiră şi îţi doreştişi tu piese asemănătoare, iată unde găseşti:

Pantaloni  aici
Cardigan  aici
Cămaşă  aici
Cizme  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

În trend – pantalonii culotte

Trucuri de stil – Columna de culoare

Cum să porţi cardiganul fără să arăţi demodată

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi pantalonii culotte
Article Name
Cum să porţi pantalonii culotte
Description
Câteva trucuri stilistice şi o ţinută cu pantaloni culotte negri.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *