Ce este Quiet luxury – cel mai în vogă stil al momentului

Tradus mot-a-mot, numele acestui stil înseamnă lux tăcut sau mai clar, lux neetalat.

Când vine vorba de lux, ne gândim de obicei la o etalare extravagantă de maşini scumpe, haine de designer, branduri exclusiviste, ceasuri sau genţi de zeci de mii de euro.

Aşa este perceput luxul de către cei recent îmbogăţiţi, care simt nevoiă să arate lumii statutul social şi material la care au ajuns.

Există însă şi o altă atitudine faţă de lux, pe care o au cei cu adevărat foarte bogaţi şi pentru care luxul a devenit doar o parte obişnuită a vieţii. Aceştia nu mai au nevoie să demonstreze nimic, aşa că nu doresc cu orice preţ să-şi etaleze bogăţia.

Prin urmare poartă haine cu aparenţă modestă, în culori neutre, fără croieli spectaculoase sau branduri vizibile, dar de o calitate şi un nivel de finisare excepţionale. Şi preţuri pe măsură.

Ca să înţelegem mai bine diferenţa de nivel, dacă un om obişnuit îşi cumpără un tricou alb de calitate bună de la un brand mass market cu, să zicem 100 de lei, un nou îmbogăţit va cumpăra unul cu un logo Armani pe tot pieptul pe care va plăti, poate, 200 de euro.

Ei bine, o persoană cu adevărat foarte, foarte bogată, o să prefere un tricou alb de la un brand necunoscut celor mai mulţi, fără nici un fel de logo, din caşmir şi mătase, impecabil ca croială şi textură, care poate costa 1500 de euro.

Cum a devenit popular Quiet luxury

Stilul Quiet luxury a devenit cunoscut şi popular datorită serialului Succession – pe care vi-l recomand cu căldură – care prezintă povestea unei familii disfuncţionale din acea zonă rarefiată a celor 0,1% ultra bogaţi.

Shioban, fiica fondatorului familiei, participantă activă la lupta pentru moştenirea afacerilor clanului, se îmbracă pe parcursul serialului, aparent foarte modest. Costume sobre, pulovere şi pantaloni, rochii etui, cămăşi şi pantaloni de in – nimic extravagant, nici un brand vizibil, ai fi putut s-o confunzi cu o femeie din clasa medie.

Doar că hainele purtate de ea într-o zi obişnuită costau, probabil, cât salariul pe trei luni al unei angajate într-o corporaţie.

Cum putem aborda stilul Quiet luxury

Este evident că pentru noi, oamenii obişnuiţi, luxul autentic de acest nivel este inaccesibil. Dar asta nu înseamnă că nu putem arăta stilate şi elegante, păstrând aparenţa stilului Quiet luxury.

Iată câteva sugestii:

 • Alege haine de calitate, din materiale bune, croite impecabil.
 • Optează pentru culori neutre – alb, bejuri, griuri, bleumarin, negru, eventual înviorate de accente de culoare prin accesorii.
 • Nu purta NICIODATĂ falsuri după branduri celebre. Poţi purta, de exemplu, genţi inspirate din modelele iconice de poşete, dar nu copii care să aibă vizibil brandul mărcii.
 • Poartă materiale cu aspect preţios: satin, caşmir, stofă de lână, mătase.
 • Poartă perle şi bijuterii fine, aurii sau argintii.
 • Nu e nevoie să porţi pantofi cu toc înalt dar ai grijă ca pantofii să arate mereu impecabil.

Ţinuta de azi

Azi am alcătuit o ţinută elegantă, care ilustrează stilul Quiet luxury, cu costuri foarte modeste. Am îmbrăcat o fustă neagră de satin cu croială pe bie, un top din satin tot negru peste care am purtat o jachetă crem în stil Chanel.

De fapt, ţinuta în întregime este inspirată de Chanel, de la pantofii bej cu vârf negru, la poşeta matlasată cu mânere împletite cu lanţ auriu şi până la şiragul masiv de perle.

Dar accentuez – este vorba de inspiraţie Chanel, şi nu de falsuri – adică nu de piese vestimentare sau accesorii care poarte logo-ul brandului şi se pretind a fi Chanel.

Este nu doar lipsit de stil ci şi ridicol să porţi falsuri adică să pretinzi că porţi branduri de mare lux când este evident că nu ţi le permiţi.

Fără să port produse de lux am alcătuit totuşi o ţinută elegantă şi stilată, care poate fi purtată cu succes la un eveniment cultural sau o ocazie specială.

Hainele care alcătuesc ţinuta mea sunt din zona de mass market, iată unde poţi găsi piese asemănătoare.

 • O fustă neagră de satin poţi găsi la AboutYou aici, aici, aici sau aici.
 • Jachetă stil Chanel la Reserved aici sau aici.
 • Nişte pantofi bej eleganţi la CCC aici sau aici.
 • Poşetă ca a mea la Mohito.
 • Top de satin negru la AboutYou aici sau aici.
 • Colier de perle la MeliMelo.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

 • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
 • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
 • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Alte ţinute în stil Quiet luxury

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Trucuri de stil – Columna de culoare

Trucuri de stil – Contrastul de texturi

Trucuri de stil – Ţinuta sandwich

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Ce este Quiet luxury – cel mai în vogă stil al momentului
Article Name
Ce este Quiet luxury – cel mai în vogă stil al momentului
Description
O ţinută quiet luxury în crem şi negru, de inspiraţie Chanel.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *