Culori pe care le purtăm rar – violet

Am văzut de curând o glumă despre culorile oraşelor noastre iarna. Care sunt… una singură – gri.

Şi de-ar fi vorba doar de cerul gri sau de străzi, blocuri şi copacii desfrunziţi, parcă n-ar fi aşa deprimant. Dar mai sunt şi oamenii şi hainele lor, majoritatea negre, bleumarin, maro sau gri închis.

Fireşte, nu mai e aceeaşi situaţie ca înainte de ’89, când totul, de la oameni la străzi, blocuri şi natură arăta ca într-un film post-apocaliptic.

Dar mi-ar fi plăcut ca măcar femeile să profite de abundenţa de modele şi culori care ne stă azi la dispoziţie si să iasă din stereotipul purtării hainelor de culori închise iarna.

Eu sunt o iubitoare a culorilor – probabil deja ştiţi asta dacă îmi urmăriţi postările. Şi sunt convinsă că prin culorile pe care le purtăm putem aduce, nouă şi celor din jur, puţină bucurie şi un  strop de energie în plus, mai ales în aceste zile mohorîte de iarnă.

Ţinuta mea de azi aduce în prim-plan o culoare pe care chiar şi eu o port mai rar: violet.

Este o culoare perfectă pentru sezonul rece, plină, saturată şi cu un aer misterios. Violetul simbolizează puterea, înţelepciunea, misterul şi magia – tot felul de trăsături pe care mi-ar plăcea să le am. 🙂

Dacă m-aţi văzut adesea purtând roşu, albastru, verde sau galben, violetul e o culoare pe care am purtat-o mai rar. În ultima vreme, însă, m-am îndrăgostit de această culoare aşa că veţi vedea în zilele următoare tot felul de ţinute cu piese violet.

Azi port o ţinută elegantă, cu o fustă pe bie din satin şi o bluză de jerse cu decolteul drapat, cele două piese având aproape aceeaşi nuanţă. Am completat ţinuta cu un colier cu ametist, de asemenea violet.

Am purtat pe deasupra paltonul meu negru şi am încălţat cizmele negre de piele întoarsă.

Îmi place foarte mult combinaţia violet cu negru, mi se pare sofisticată şi elegantă. Dar pentru că ambele sunt culori închise, am simţit nevoia să creez un contrast, aşa că am ales o eşarfă lungă din mătase argintie şi o poşetă cu aspect metalizat.

Am obţinut o ţinută potrivită pentru o seară la teatru sau la operă, o ieşire la un restaurant elegant sau o întâlnire romantică.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Fustă  aici
Bluză  aici
Palton  aici
Eşarfă  aici
Cizme  aici, aici sau aici
Poşetă  aici
Colier  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Culori calde şi culori reci

Trucuri de stil – Columna de culoare

De ce să-ţi cumperi un palton clasic de stofă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Culori pe care le purtăm rar – violet
Article Name
Culori pe care le purtăm rar – violet
Description
O ţinută cu fustă şi bluză violet, palton negru şi eşarfă argintie.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *