Detaliile care fac diferenţa

Poate ţi s-a întâmplat şi ţie să te întrebi cum se face că, purtând haine deloc ieşite din comun, anumite femei par elegante şi stilate, în vreme ce altele, chiar dacă sunt vizibil îmbrăcate cu haine scumpe, nu au acelaşi aer rafinat.

În ultimii ani am văzut şi studiat sute de ţinute pe Instagram şi Pinterest şi cred că am descoperit răspunsul.

Detaliile fac diferenţa între o ţinută stilată şi una obişnuită.

Şi ca să înţelegi mai bine ce vreau să spun, să luăm drept exemplu ţinuta de azi.

Punctul de plecare al ţinutei a fost această frumoasă rochie din jerse pe care mi-am cumpărat-o înainte de Crăciun de la Roman.co.uk.

Am făcut fotografii atunci dar n-am fost mulţumită de ţinută aşa că nu le-am postat. Dar iată că sunt utile acum, pentru a ilustra felul cum micile detalii pot modifica radical o ţinută.

Umerii

Primul detaliu, care poate scăpa neobservat dar influenţează în mod subtil întreaga ţinută, este prezenţa perniţelor pentru umeri.

Mi-am cumpărat de la mercerie perniţe pentru umeri de diverse dimensiuni şi le port ataşate de bretelele sutienului la cele mai multe dintre ţinute.

Este un truc stilistic foarte simplu, pe care ţi-l recomand cu căldură, deoarece are efecte spectaculoase. În locul liniei căzute a umerilor, care dă un aer obosit şi îmbătrânit obţii umeri cu o linie dreaptă, tinerească şi energică.

Desigur, dacă porţi un sacou cu umerii deja accentuaţi, nu mai e nevoie de perniţe. Dar la bluze, cămăşi sau pulovere accentuarea umerilor cu nişte perniţe discrete face minuni pentru ţinuta ta.

Cureaua

Cel de-al doilea detaliu important este cureaua care marchează talia.

Rochia este tăiată în talie puţin deasupra liniei naturale a taliei mele şi poate fi purtată şi fără curea.

Dar ce diferenţa atunci când pui curea! Dintr-o dată talia pare mai subţire iar întreaga ţinută pare mai structurată şi mai elegantă.

Mai ales dacă ai o siluetă de tip pară sau clepsidră, indiferent că eşti slabă sau plinuţă, îţi recomand cu căldură să porţi curea. Vei vedea că aspectul ţinutei tale se va îmbunătăţi considerabil.

Colierul

Rochia este încheiată în nasturi până în talie şi poate fi purtată descheiată la gât, ca în prima imagine sau încheiată, ca în a doua.

Fără ca una din variante să fie corectă şi cealaltă greşită, varianta pe care o prefer este cea cu gulerul încheiat şi colier.

Colierul format din multe siraguri de piele în nuanţe de roz şi bordo aduce o notă modernă şi cool, în mult mai mare măsură decât dacă lăsam gulerul descheiat.

Încălţările

În prima imagine am purtat balerini cu vârful ascuţit care, fără a fi neapărat o alegere proastă, nu sunt cele mai potrivite încălţări pentru această rochie.

Când porţi o rochie maxi, largă la poale, ţinuta este mai echilibrată dacă alegi nişte pantofi/ghete/sandale masive, în locul unora mai fine. De asemenea sunt de preferat platformele sau pantofii cu toc gros în locul celor cu toc înalt şi subţire.

În plus, deoarece am vrut să creez o ţinută cu un aer modern, ghetele cu platformă au venit perfect în completarea jachetei de piele.

O rochie, două rezultate

Iată cum, plecând de la una şi aceeaşi rochie, am obţinut, doar fiind atentă la detalii şi alegând cu grijă accesoriile, două ţinute complet diferite.

Dacă ţinuta mea de azi te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare.

  • Rochia o găseşti la Roman.co.uk, iar în aceste zile este la reducere. Îţi recomand să cumperi de minim 50 GBP pentru a avea transport gratuit. La ridicarea coletului va trebui să plăteşti TVA 19% din valoarea comenzii.
  • Comenzile ajung la oficiul postal de care aparţii în aproximativ 10 zile şi eşti anunţată prin SMS să mergi să ridici coletul.
  • O jachetă de piele similară găseşti la Bonprix.
  • Ghete ca ale mele la CCC.
  • Un colier similar la Shopika aici sau aici.

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Schimbi accesoriile, schimbi ţinuta

Trenduri după 50 de ani – Accesoriile

Cum să cumperi de la Roman Originals… şi de ce

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Detaliile care fac diferenţa
Article Name
Detaliile care fac diferenţa
Description
O comparaţie între două ţinute cu aceeaşi rochie.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *