Cum te îmbraci când nu ştii cu ce să te îmbraci?

Nu cred că există vreo femeie care să nu fi stat măcar o dată în faţa dulapului deschis, neştiind cu ce să se îmbrace.

“Nu ştiu cu ce să mă-mbrac” vine umăr la umăr cu ”N-am nimic de îmbrăcat” – cele mai frecvente două lucruri de care se plâng femeile în faţa unei şifonier care geme de haine.

În realitate şi unul şi celălalt înseamnă, de fapt, “Nu mă pot hotărî”. Când ai o garderobă bogată numărul de ţinute posibile devine aşa de mare, încât problema selecţiei hainelor potrivite şi alcătuirea ţinutelor se transformă într-o povară.

Din fericire, eu am avut norocul să nu mă confrunt cu această problemă. În general nu mi-e greu să iau decizii, de orice natură ar fi ele, şi faptul că am la dispoziţie multe opţiuni nu mă încurcă ci mă stimulează.

Dar asta nu înseamnă că nu am momente în care sunt în pană de idei sau pur şi simplu nu sunt în dispoziţia necesară de a alcătui ţinute prea elaborate.

În aceste situaţii apelez la “uniforma” mea – o ţinută pe care o pot alcătui în doar câteva minute, este comodă, tinerească şi arată chic fără efort.

„Uniforma” mea

Reţeta este simplă: o columnă de culoare (adică pantaloni şi top de acceaşi culoare) şi o piesă contrastantă pe deasupra.

Nu contează prea mult ce culoare are columna: poate fi negru, bleumarin, alb sau roşu, ca în ţinuta de azi.

În ciuda numelui, o ţinută “uniformă” nu este nicidecum mereu aceeaşi ci doar are aceeaşi structură. De asemenea, este foarte versatilă şi poate fi purtată în orice anotimp sau ocazie.

Piesa pe care o port pe deasupra poate fi un sacou sau un cardigan primăvara sau toamna, o jachetă sau un palton iarna, o cămaşă descheiată sau un chimono, vara.

O pot purta la birou (dacă piesa de desupra e un sacou), la ocazii (cu un top din paiete şi pantofi cu toc), în timpul liber (cu blugi, tricou şi o cămaşă colorată) sau în vacanţă (cu pantaloni şi tricou alb şi un caftan de in pe deasupra).

Pantofii îi aleg, de obicei, de culoarea pantalonilor, dar nu e o regulă, iar toate celelalte accesorii se asortează cu cele două de bază.

În ţinuta de azi am optat pentru o combinaţie destul de nonconformistă: roşu şi lila (aşa numitul very peri, culoarea anului 2022).

Pentru a oferi un element de contrast am ales un colier cu piese verzi şi violet, ale cărui culori corespund subtil cu dungile colorate ale tenişilor. În fine, geanta cross-body roşie completează ţinuta, păstrând aceeaşi gamă cromatică.

Dacă eşti într-o dispoziţie îndrăzneaţă şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Sacou  aici
Pantaloni  aici
Tricou  aici
Geantă  aici
Tenişi  aici

Desigur, o combinaţie ca aceasta poate să fie considerată prea nonconformistă, aşa că iată mai jos şi alte ţinute “uniformă” de-ale mele.

Alte ţinute „uniformă”

Îţi recomand cu căldură să-ţi stabileşti şi tu o ţinută “uniformă” la care să apelezi atunci când eşti în criză de timp sau doar de inspiraţie stilistică.

Desigur, “uniforma” ta nu trebuie să aibă aceeaşi structură ca a mea, ci una potrivită gusturilor şi stilului tău. Dar cu siguranţă îţi va uşura viaţa şi îţi vei spune mult mai rar “Nu ştiu cu ce să mă-mbrac azi”.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ai nevoie de curaj ca să te îmbraci “cool” după 50 de ani?

Cum să te îmbraci cu stil vara

Trucuri de stil – Columna de culoare

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum te îmbraci când nu ştii cu ce să te îmbraci?
Article Name
Cum te îmbraci când nu ştii cu ce să te îmbraci?
Description
Când nu ştii cu ce să te îmbraci apelează la ţinuta ta "uniformă".
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *