20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte la orice vârstă

Dacă îţi este greu să-ţi accepţi vârsta (aşa cum le este multor  femei), să arăţi mai tânără decât eşti devine o chestiune vitală. Este motivul pentru care operaţiile estetice şi procedurile de rejuvenare au devenit nişte afaceri de miliarde în ultimele decade.

Dar deşi nu pare, să arăţi mai tânără şi să arăţi tinereşte nu înseamnă acelaşi lucru. Poţi să ai părul alb şi riduri şi totuşi să te îmbraci tinereşte şi cu stil. După cum poţi să ai 30 de ani şi să arăţi de 50 pentru că te îmbraci neglijent, porţi o tunsoare demodată sau nişte pantofi fără formă.

Să îmbătrâneşti cu graţie nu înseamnă să faci eforturi disperate ca să arăţi cu 20 de ani mai tînără.

Este perfect în regulă să-ţi arăţi părul încărunţit, ridurile de expresie, să poţi ochelari sau pantofi comozi. Dar semnele vârstei  se pot foarte bine combina cu un stil vestimentar tineresc, cu o tunsoare modernă, cu un machiaj discret. Toate acestea te pot defini ca o femeie matură şi sofisticată, mândră de accea ce este şi de vârsta ei.

Şi fiindcă ştiu că femeilor peste 50 de ani le este greu să găsească idei şi sfaturi de stil adaptate vârstei lor, iată aici 20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte orice vârstă ai avea.

1. Poartă cămăşi descheiate

Cămăşile, fie ele albe, colorate sau de blugi, sunt piese clasice, care oferă ţinutei tale un aer contemporan şi stilat. Dacă vei purta o cămaşă descheiată peste pataloni, peste fustă sau chiar rochie vei obţine o ţinută lejeră, tinerească şi cu un aer chic.

2. Suflecă-ţi mânecile

Un truc foarte simplu dar cu efecte neaşteptate este să-ţi îndoi manşetele cămăşii sau să-ţi ridici mînecile bluzei până aproape de cot. Ţinuta ta va căpăta imediat o notă de nonşalanţă tinerească şi nonconformism.

3. Ridică-ţi gulerul

Din aceeaşi categorie a ideilor simple cu rezultate excelente este ridicarea gulerului cămăşii, sacoului sau jachetei. Dacă-ţi aduci aminte de filmele iconice ale anilor ’70, de Rebel fără cauză sau Splendoare în iarbă, ai să înţelegi imediat de ce gulerul ridicat al cămăşii este un simbol al tinereţii şi nonconformismului.

4. Modifică-ţi pantalonii să aibă linie tapered şi lungime până la glezne

Una din greşelile de stil pe care le facem adesea este lungimea pantalonilor care este nepotrivită cu croiala lor. Croiala cea mai tinerească şi care se potriveşte celor mai multe siluete este cea creion sau tapered, adică îngustată către gleznă. Pentru această croială, lungimea potrivită este până la glezne, lăsând să se vadă marginea pantofului şi pielea.

În sezonul rece poţi purta ghete scurte, dar lungimea pantalonilor trebuie să fie şi în acest caz până la nivelul marginii ghetei.

5. Poartă fuste cu croială creion

Dacă vrei să compui o ţinută cu un aer demodat şi neglijent, soluţia sigură e o fustă dreaptă, nici largă nici strâmtă, nici lungă nici scurtă, care atârnă pe corp fără nici o formă.

Dacă ai o asemenea fustă, fugi cu ea la croitoreasă ca să ţi-o ajusteze pe corp şi să o îngusteze către tiv, transformând-o într-o fustă creion. Vei vedea singură care e diferenţa şi vei fi uimită de cât de tinerească şi sexy va arăta ţinuta ta.

6. Poartă cardigane lungi descheiate

Cardiganul, în funcţie de cum îl porţi, poate aduce o notă tinerească ţinutei tale, sau dimpotrivă, o poate face să pară demodată şi bătrânicioasă.

Dacă porţi cardigane lungi, descheiate peste blugi skinny sau rochii cambrate vei obţine un look modern şi tineresc şi vei profita, în plus, de efectul de subţiere pe care îl dau cele două margini paralele ale cardiganului.

7. Poartă bluzele front-tucked

Front-tucked înseamnă să porţi bluza introdusă în betelia pantalonului sau fustei în partea din faţă, în vreme ce partea din spate este lăsată pe-afară.

Este un mod tineresc şi avantajos de a purta bluzele, pentru că lasă la vedere linia taliei, marcând-o, dar în acelaşi timp, ascunde unele imperfecţiuni ale siluetei în partea din spate.

Vei vedea pe Instagram şi Pinterest că majoritatea fashionistelor poartă bluzele în acest fel, aşa că merită să încerci să vezi cum ţi se pare.

8. Poartă blugi cu croieli tinereşti – bootcut, boyfried, wide

Blugii sunt una din piesele vestimentare care poate fi purtată la orice vârstă şi mereu vor oferi ţinutei un aer modern şi tineresc.

Totuşi, e important şi ce fel de blugi porţi. Deşi nu sunt adepta modelelor distressed, excesiv de uzate şi rupte, nu mă limitez totuşi doar la clasicii blugi drepţi de culoare închisă. Încearcă şi tu modele mai tinereşti, boyfriend sau wide, dar mai ales nu evita blugii bootcut, care sunt avantajoşi pentru orice siluetă şi te fac să arăţi mai înaltă şi mai suplă.

9. Poartă geacă de blugi

Aşa cum am mai scris, dacă ar fi să aleg o singură piesă care întinereşte instantaneu o ţinută, aceasta este geaca de blugi. Poart-o cu mânecile suflecate şi gulerul ridicat şi vei obţine un look contemporan şi nonconformist, de femeie sigură pe ea, care ştie ce vrea 🙂

10. Poartă jachete de piele moto

Jacheta de piele moto vine din acelaşi timp şi din aceeaşi poveste ca şi geaca de blugi. Aşa cum îi spune numele, era purtată de băieţii răi din filmele anilor ’70 care băteau America-n lung şi-n lat pe motociclete.

Moda feminină a preluat-o şi a stilizat-o, transformând-o într-o piesă care conferă ţinutei feminine un aer de putere şi un look tineresc.

11. Poartă hanorace

Aceasta este cea mai nouă dintre ideile stilistice pe care am aplicat-o la una din ţinutele mele şi am rămas uimită de rezultat. Proaspăt, tineresc, sportiv. Încearcă şi tu! 🙂

12. Poartă contraste stilistice

Contrastele stilistice, adică asocierile dintre piese vestimentare care “nu se potrivesc” repezintă o modalitate rafinată de a obţine ţinute moderne şi tinereşti.

Poţi asocia o jachetă moto cu o bluză de mătase cu jabou, sau un sacou masculin cu o fustă plisată fluidă şi feminină sau o rochie maxi înflorată cu adidaşi, modalităţile de a obţine astfel de contraste sunt nenumărate.

13. Poartă combinaţii vestimentare neuzuale

Un alt mod interesant de a crea ţinute tinereşti este să porţi combinaţii vestimentare neuzuale, de exemplu rochie şi pantaloni sau să creezi asocieri de imprimeuri (dungi şi buline, carouri şi dungi, flori şi carouri).

14. Poartă dungi

Dungile sunt uşor de purtat, uşor de asortat şi au un aer franţuzesc chic. Atunci de ce nu vedem pe stradă mai multe femei purtînd dungi?

Eu sunt îndrăgostită de acest imprimeu şi am constatat mereu cât de tinerească şi relaxată arată o ţinută în care porţi dungi.

15. Poartă animal print

Imprimeurile animale, clasice dar mereu trendy, vor oferi chiar şi unei ţinute cuminţi o notă chic şi originală. Dacă te simţi îndrăzneaţă poţi obţine o ţinută tinerească şi spectaculoasă combinând o bluză animal print cu o jachetă de piele şi nişte accesorii statement.

16. Poartă culori vesele

Culorile au un potenţial uriaş de a întineri o ţinută sau dimpotrivă, de a o face ternă şi plicticoasă. Chiar dacă îţi plac culorile neutre, adaugă un strop de culoare ţinutei tale cu accesorii colorate, eşarfe, pantofi, bijuterii sau poşete.

17. Poartă pantofi comozi dar moderni

Pentru multe din femeile trecute de 50 de ani, era pantofilor cu toc înalt a cam apus. Cele mai multe dintre noi (me included) optăm pentru tocuri groase, medii, pantofi cu toc ortopedic sau cu toc jos.

Dar a purta pantofi comozi nu înseamnă să alegi modele urâte şi batrânicioase. Pantofii sunt la fel de importanţi ca şi hainele iar nişte încălţări nepotrivite sau demodate pot altera cea mai elaborată ţinută.

Ai la dispoziţie o mulţime de modele comode şi moderne, de la pantofi Oxford la balerini şi pantofi ortopedici, pantofi loafer, ghete Chelsea sau sneakers, care nu-ţi vor chinui picioarele şi vor da o notă tinerească ţinutei tale.

18. Poartă accesorii statement

Când înaintăm în vârstă, multe dintre noi căpătăm tot felul de reţineri de genul “nu mai pot să port asta la vârsta mea”. Dacă acest lucru poate fi adevărat când e vorba de fuste mini sau topuri care lasă abdomenul la vedere, accesoriile spectaculoase pot fi purtate indiferent de vârstă.

O geantă cu franjuri, o eşarfă mare în jurul gâtului desupra jachetei sau sacoului, un colier supradimensionat sau o beretă chic pot oricînd să transforme o ţinută banală într-una tinerească şi modernă.

19. Poartă genţi cross-body

Îmi plac foarte mult genţile care se pot purta în diagonală, nu numai pentru că e comod şi îţi lasă mâinile libere dar şi pentru că dau ţinutei un aer studenţesc, foarte simpatic.

Nu e nevoie să-ţi cumperi o geantă nouă, decât dacă vrei, desigur. Majoritatea genţilor de mână au şi o curea pentru purtat pe umăr care se poate lungi, aşa încât să poţi purta geanta în diagonală.

20. Poartă ochelari de soare

În fine, ultima mea sugestie este să porţi ochelari de soare. Sunt la modă ochelarii mari, uşor supradimensionaţi, dar şi ochelarii aviator, wayfarer, cei rotunzi sau ochi de pisică. Oricare ar fi modelul pe care îl preferi, ochelarii de soare au calitatea uimitoare de a da celei mai banale ţinute un aer nonşalant şi sofisticat, de vedetă.

Cele mai multe dintre ideile pe care ţi le-am prezentat sunt preluate pe blogurile şi conturile de Instagram ale unor femei deştepte şi stilate pe care le urmăresc cu drag, în fiecare zi.

Sunt idei stilistice pe care le-am aplicat în ţinutele mele şi poţi aprecia chiar tu, din imaginile de mai sus, eficienţa lor în alcătuirea unor ţinute cu un aer proaspăt şi tineresc pentru o femeie peste 50 de ani, şi plinuţă pe deasupra. 🙂

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi creezi şi tu ţinute stilate şi tinereşti, în care să te simţi şi să arăţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi imprimeuri florale fără să arăti demodată

Cum să porţi animal print după 50 de ani

Cum să porţi colanţi după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte după 50 de ani
Article Name
20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte după 50 de ani
Description
Idei stilistice şi sugestii pentru ţinute tinereşti,
Author
Maxine Over 50

16 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *