Modern şi clasic într-o singură ţinută

După ce treci de o anumită vârstă, ai la dispoziţie două direcţii în care poţi evolua din punct de vedere stilistic.

Fie te conformezi presiunii sociale şi faci tranziţia către un stil conservator, cu croieli sobre, culori neutre şi piese cuminţi. Fie integrezi în ţinutele tale piese considerate tinereşti şi trendy, încercând să-ţi creezi un stil proaspăt şi actual.

Nici una dintre cele două căi nu este lipsită de posibilitatea de a face greşeli stilistice.

Conservator sau modern

În cazul când adopţi un stil conservator poţi ajunge cu uşurinţă să porţi ţinute banale şi lipsite de strălucire, care să te arate mai în vârstă decât eşti.

În cea de-a doua situaţie, dacă adopţi trendurile fără discernământ şi porţi piese nepotrivite vârstei tale, poţi deveni ridicolă, aşa cum se întâmplă cu multe vedete care vor cu tot dinadinsul să arate cu 30 de ani mai tinere.

Eu sunt 100% adepta celei de-a doua direcţii. Îmi place să integrez în ţinutele mele piese moderne laolaltă cu piese clasice, mereu la modă precum blugii, jachete denim, jachetele de piele, sacourile sau paltoanele.

Îmi plac deopotrivă culorile puternice şi contrastele, dar şi tonurile neutre şi ţinutele monocrome. Iubesc imprimeurile florale, dungile şi animal printul.

Dar chiar dacă imi place să construiesc ţinute actuale şi unori non-conformiste, există nişte limite pe care nu le depăşesc, deoarece secretul stilului constă în echilibru şi dreapta măsură.

Ţinuta mea de azi ilustrează felul cum poţi combina piese clasice şi piese moderne, obţinând un outfit tineresc şi actual, fără a lăsa impresia de “mutton dressed as a lamb”. 🙂

Piesa de la care am plecat în alcătuirea ţinutei este un hanorac verde închis pe care mi l-am cumpărat înainte de Crăciun, în ideea de a-l purta cu blugi sau pantaloni de trening.

Hanoracele au un aer masculin şi sportiv şi pentru că mi-am dorit o ţinută bazată pe contraste stilistice, l-am asociat cu o fustă neagră, plisată, cu un aer foarte feminin.

Pe aceeaşi linie, am încălţat nişte ghete Chelsea cu talpă mai groasă, care şi ele contrastează cu delicateţea fustei.

Am completat linia stilistică pe care am ales-o cu un sacou în carouri şi am trecut gluga hanoracului pe deasupra gulerului.

Drept accesorii am ales o broşă feminină pe care am prins-o la decolteul hanoracului şi o geantă maro tip poştaş.

Ţinuta asociază piese trendy (hanoracul, ghetele) cu piese clasice (sacoul, fusta, broşa) iar combinaţia hanorac cu sacou este tinerească şi uşor nonconformistă.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare:

Hanorac  aici
Sacou  aici sau aici
Fustă  aici
Ghete  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte la orice vârstă

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

În trend – fusta plisată

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Modern şi clasic într-o singură ţinută
Article Name
Modern şi clasic într-o singură ţinută
Description
O ţinută cu hanorac, fustă plisată şi sacou.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *