Jachetă de piele pentru o zi caldă de toamnă

Chiar şi la sfârşit de noiembrie, încă ne mai putem bucura de zile calde şi frumoase, cum a fost cea de ieri. Îmi place foarte mult acea lumină contrastantă şi schimbătoare a după-amiezelor de toamnă, care oferă culorilor greutate şi profunzime.

Aşa că am amânat vizita la Palatul Şuţu pentru o zi mai ploioasă şi am preferat să batem la pas străzile din preajma Grădinei Icoanei.

Înainte de a pleca de-acasă m-am gândit câteva minute cu ce ar fi mai potrivit să mă îmbrac, ţinând seama de faptul că afară erau 14 grade dar şi că se face rapid răcoare către seară.

Am respins varianta unei jachete matlasate (prea groasă) şi a unui sacou (prea subţire) şi m-am oprit la o jachetă de piele.

Pentru o vreme caldă de toamnă sau chiar de iarnă (căci iernile sunt tot mai blânde în ultima vreme), o jachetă de piele e alegerea perfectă.

Jacheta de piele

Nu e atât de groasă încât să te supraîncălzeşti în ea dar te apără de vânt şi de răcoare, şi în plus, e mereu modernă şi actuală.

Aşa cum fac din adolescenţă, când mă plimb nu admir doar la casele frumoase pe lângă care trec ci mă uit şi la felul cum sunt îmbrăcaţi oamenii. Am observat astfel că, deşi era destul de cald, mulţi trecători purtau haine de iarnă, jachete groase, paltoane, cizme îmblănite.

Cu alte cuvinte, oamenii erau îmbrăcaţi pentru vremea care ar fi trebuit să fie, nu pentru cea care era.

Şi m-am gândit că, aşa cum nişte pantofi incomozi îţi pot strica întreaga zi, la fel poate face şi o vestimentaţie inadecvată temperaturii de afară. Nu e nici o plăcere să transpiri într-o geacă prea groasă după cum nici să tremuri într-o ţinută prea subţire.

Iată de ce, pe lângă considerentele de stil şi fashion, este bine să ai în garderobă haine potrivite pentru orice vreme.

Revenind la ţinuta mea, am purtat o geacă din piele ecologică de la Bonprix, pe care o am de vreo trei ani şi arată foarte bine în continuare.

Am să las mai jos linkuri la două modele asemănătoare, precum şi la nişte modele din piele naturală, mai scumpe însă.

Culoarea maro-coniac a jachetei permite nenumărate variante de asortare dar am ales să o port cu mov şi bordo, cu care se armonizează foarte frumos.

(E remarcabil felul cum lumina modifică nuanţele, nu-i aşa?)

Dacă îţi doreşti şi tu o geacă de piele sau piese asemănătoare celor din ţinuta mea, iată unde poţi găsi:

Jachetă din piele ecologică  aici sau aici
Jachetă din piele naturală  aici, aici sau aici
Pantaloni  aici
Geantă  aici
Ghete  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ai nevoie de curaj ca să te îmbraci “cool” după 50 de ani?

20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte la orice vârstă

Trucuri de stil – Suprapunerile vestimentare

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Jachetă de piele pentru o zi caldă de toamnă
Article Name
Jachetă de piele pentru o zi caldă de toamnă
Description
O ţinută casual cu geacă de piele maro şi pantaloni mov.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *