Cum să porţi colanţi după 50 de ani

Desigur, foarte multe femei ar spune fraza asta astfel:  „CUM, să porţi colanţi peste 50 de ani !?”

Dacă mai eşti şi plinuţă, ideea de a purta colanţi „după o anumită vârstă” pare de-a dreptul revoltătoare. „Suntem femei serioase, ce naiba!”

Cu toate astea, colanţii sunt o piesă comodă şi practică, pe care orice femeie, indiferent de vârstă sau greutate ar trebui s-o aibă în garderobă. Trebuie doar să-i porţi cum se cuvine.

Materialul

Când vorbesc de colanţi mă refer nu numai la colanţii din jerse (leggins) ci şi la cei din denim (jeggins) sau la pantalonii colanţi din alte tipuri de ţesături.

Ca să ai o ţinută cu stil când porţi colanţi este obligatoriu ca aceştia să fie dintr-un material dens, netransparent, care să netezească linia piciorului şi să ascundă celulita.

E bine să te orientezi către colanţi cu densitate mare (minim 120 DEN) din microfibră, bumbac sau vâscoză sau la pantaloni colanţi din denim.

Ţine seama de faptul că ţesăturile mate ascund imperfecţiunile iar cele lucioase sunt mai revelatoare. Prin urmare dacă ai picioare zvelte şi frumoase, poţi purta liniştită pantaloni colanţi de piele, dar dacă eşti mai plinuţă e bine să alegi colanţi din jerse sau denim.

Culoarea

Negru, fireşte! Pentru că negrul subţiază, ascunde celulita, se potriveşte cu orice şi e elegant.

Dar nu trebuie să rămâi neapărat fixată pe negru. La fel de bine poţi purta şi alte culori închise: bleumarin, maro cicolatiu, gri antracit, mov închis.

Albul şi culorile deschise, pastelate sunt potrivite vara, în vacanţă şi numai acelor norocoase cu picioare lungi şi suple. De asemenea, colanţii lucioşi în culori neon sunt pentru femeile slabe şi e de preferat să-i porţi la sală şi nu pe stradă.

Lungimea şi marimea

În funcţie de sezon şi de ocazie poţi alege între colanţi lungi (până la glezne), colanţi 7/8 (o palmă desupra gleznei), 3/4 (până la jumătatea pulpei) şi scurţi (desupra genunchiului).

Eu prefer colanţii lungi şi cei 7/8. Am constatat că modelele care se opresc la jumătatea pulpei îmi fac picioarele să arate mai groase, deci le evit. De asemenea, nu port niciodată colanţi (şi de altfel nici pantaloni) scurţi deasupra genunchilor pentru că nu-mi plac genunchii mei şi nu vreau să-i etalez.

Desigur, dacă eşti înaltă şi slabă poţi să porţi colanţi trei-sferturi sau scurţi, dar eu aş păstra aceste modele pentru vacanţe sau pentru sport, nu mi se par cele mai potrivite pentru a fi purtate pe stradă.

O chestiune importantă, mai ales pentru fetele plinuţe, este marimea colanţilor. Avînd un conţinut mare de elastan sau lycra ei sunt foarte elastici şi ai putea să crezi că ţi se potriveşte o marime mai mică decât cea pe care o porţi în mod obişnuit la pantaloni. Dar dacă te chinui să-i îmbraci şi dacă sunt foarte strâmţi pe picior este clar că ai nevoie de o masură mai mare.

De asemenea, ai grijă să alegi colanţi cu talie înaltă pentru că nu e nimic mai neplăcut decăt să te aşezi şi să simţi marginea de sus deplasându-se în jos pe şolduri.

Unde purtăm colanţi

Colanţii au fost la origine, o piesă de îmbrăcăminte sport, care a trecut apoi în moda de stradă. Prin urmare îi putem purta la sală, la alergare şi oricând facem sport şi mişcare.

Fiind mai degrabă o piesă casual, îi purtăm în ţinute lejere, nepretenţioase, de timp liber: la plimbare, la piaţă, în parc, la cumpărături. Poţi să porţi colanţi de bumbac vara cu o tunică subţire şi răcoroasă, sau modele mai groase, căptuşite, în zilele reci de iarnă, cu pulovere supradimensionate sau jachete lungi, călduroase.

Nu ţi-aş recomanda să te îmbraci în colanţi la birou, indiferent cît de relaxat e codul vestimentar, pentru că ţinuta nu va avea un aer profesional.

Pe de altă parte, la o petrecere poţi purta un colant mat, de calitate, o tunică lungă de mătase cu imprimeu luxuriant şi pantofi cu toc, vei obţine astfel o ţinută sofisticată şi nonconformistă.

Cu ce îi purtăm

Cu orice fel de bluză, cămaşă, tunică sau pulover care acoperă fundul şi zona inghinală.

Indiferent căt de bine întreţinut şi tonifiat îi este corpul, o femeie cu stil n-o să poarte niciodată colanţi care lasă la vedere zona din faţă. O astfel de ţinută e lipsită de gust, vulgară şi total nepotrivită pentru a fi purtată pe stradă, indiferent de vârstă.

Prin urmare bluzele scurte până în talie, cămăşile înnodate sau orice fel de top care se opreşte mai sus de linia şoldurilor sunt de evitat.

Sunt avantajoase tunicile cu sliţuri laterale deoarece alungesc picioarele şi echilibrează proporţiile. Poţi purta un cardigan lung peste o cămaşă ceva mai scurtă sau dimpotrivă, o cămaşă lungă peste care pui un sacou sau o jachetă mai scurtă.

Ai grijă cînd porţi colanţi cu pulovere, să alegi un pulover moderat de gros, mai ales dacă ai conformaţie de tip măr, deoarece nu vrei să creezi o disproporţie între partea superioară prea masivă şi picioarele prea subţiri.

Eu port colanţi cu tunici lejere, cu cămăşi care trec bine de şolduri sau cu pulovere lungi iarna. De asemenea, din motivul pomenit mai devreme, port colanţi cu rochiile scurte deasupra genunchilor, pe care nu mă simt confortabil să le port pe piciorul gol.

Cu ce ne încălţăm

Depinde, evident, de sezon. Cel mai adesea eu port colanţii cu balerini sau sandale, vara, şi cu ghete chelsea, iarna.

Dacă eşti înaltă şi suplă poţi să-i porţi cu pantofi sport, care sunt în vogă şi foarte comozi. Dar dacă eşti plinuţă şi mică de înălţime ar fi mai bine să te orientezi către nişte pantofi sau sandale care să-ţi facă piciorul să pară mai subţire.

Vara mai poţi opta pentru espadrile, mocasini, sandale cu platforma de înălţime medie, iar toamna şi iarna poţi să porţi colanţi cu cizme lungi, ghete sau botine. Ţi-aş recomanda să alegi cizme în aceeaşi culoare cu a colanţilor, ca să alungeşti vizual picioarele.

Fii atentă dacă vrei să porţi pantofi stiletto, pentru că poţi aluneca uşor spre un look vulgar.

Colanţii sunt o piesă practică şi versatilă şi sper ca ideile mele să te ajute să-i porţi în ţinute pline de stil şi în care să te simţi şi să arăţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Nu găseşti colanţi de calitate pe măsura ta? Vino pe maxine.ro unde am făcut pentru tine o selecţie a celor mai bune modele.

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi colanţi după 50 de ani
Article Name
Cum să porţi colanţi după 50 de ani
Description
Colanţii sunt o piesă comodă şi practică, pe care orice femeie, indiferent de vârstă sau greutate ar trebui s-o aibă în garderobă.
Author
Maxine Over 50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *