Trenduri după 50 de ani – Pantofii cu platformă

Dacă cineva mi-ar fi spus, nu mai departe de anul trecut, că voi ajunge să iubesc pantofii cu platformă, n-aş fi luat nici o clipă ideea în serios.

Când a apărut acest trend şi am început să văd astfel de pantofi purtaţi la orice ţinute, inclusiv la rochii, mi-am zis că e încă o toană a modei care va trece repede.

Şi mie îmi plac încălţările comode şi port foarte rar tocuri. Cel mai des port balerini, pantofi Oxford, espadrile sau ghete cu talpă joasă iarna.

Cu toate acestea, pantofii cu platformă nu m-au tentat deloc la început, pentru că aspectul lor butucănos mi se părea că strică echilibrul ţinutelor şi face picioarele să pară mai groase.

Nu mi-am schimbat părerea dintr-o dată, fireşte.

Dar văzând că multe dintre doamnele cu stil pe care le urmăresc au început să poarte pantofi cu platformă, am vrut să încerc şi eu.

Mi-am luat întâi nişte pantofi sport cu platformă ortopedică, pentru că forma mi s-a părut mai elegantă. Apoi, în vară, papuci şi sandale. Iar în toamna aceasta nişte pantofi cu platformă plată care mi-au plăcut aşa de mult că am cumpărat ambele culori disponibile.

Ce am constatat

Dacă alegi platforme între 3 şi 5 cm cu talpa netedă sau cu striaţii moderate, aspectul nu este deloc butucănos, ci doar uşor mai masiv decât la pantofii cu talpă joasă.

În ciuda a ceea ce-ai putea crede, atunci când sunt purtaţi cu pantaloni largi sau fuste maxi ample, pantofii cu platformă echilibrează ţinuta, spre deosebire de pantofii cu toc înalt şi subţire care se pierd în amploarea pantalonului sau fustei.

Comoditatea unui astfel de pantof e evidentă, nici nu se compară cu pantofii cu toc. Platforma aduce înălţime ţinutei şi face ca picioarele să pară mai lungi, fără dezagrementele tocurilor.

Cum îi purtăm

Ca să vă daţi seama de ce am făcut o pasiune pentru panofii cu platformă, iată în câte moduri pot fi purtaţi.

Cu pantaloni evazaţi

Una din ţinutele în care eşti foarte avantajată de pantofii cu platformă este cea cu pantaloni evazaţi. Platforma face ca picioarele să pară mai lungi iar întreaga siluetă pare mai înaltă şi mai suplă.

Cu fuste sau rochii maxi

Aşa cum spuneam, ţinutele cu rochii sau fuste maxi sunt echilibrate de pantofii cu platformă care datorită aspectului mai masiv nu se pierd vizual în faldurile fustei.

Cu fuste midi

Dar la fel de bine arată şi cu fuste sau rochii midi, ceva mai jos de jumătatea gambei, deoarece prin contrast, fac ca piciorul să pară mai subţire.

Cu blugi bootcut sau wide

Ca şi la pantaloni, pantofii cu platformă fac minuni în cazul blugilor, alungesc picioarele şi dau întregii ţinute o notă modernă şi tinerească.

Dacă ţinutele mele te inspiră şi îţi doreşti şi tu nişte pantofi cu platformă îţi recomand câteva modele moderne şi de calitate.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să-ţi alegi pantofii potriviţi pentru ţinuta ta

Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm

Cizme, ghete sau botine – cum alegi încălţămintea de iarnă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Trenduri după 50 de ani – Pantofii cu platformă
Article Name
Trenduri după 50 de ani – Pantofii cu platformă
Description
Câteva sugestii de purtare a pantofilor cu platformă.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *