Sfaturi de stil

Cum Să Te Îmbraci Cu Stil – Manual de stil personalizat

Din studenţie şi până pe la 45 de ani am avut un stil bine definit, despre care abia relativ curând am aflat că se numeşte preppy.

Îmi plăceau fustele midi plisate, sacourile în carouri, cămăşile, pantofii cu aer masculin, fularele purtate pe după rever, vestele en coeur, pantalonii creion sau cei drepţi şi largi.

Ca profesoară într-un mic oraş de provincie am urât întotdeauna acel aer “de cucoană” cum îi spuneam eu: părul bine coafat, unghii roşii, taioraş, pantofi cu toc – chintesenţa eleganţei didactice provinciale.

Eu purtam pantofi Oxford, eram tunsă bob şi aveam unghiile taiate scurt, date cu lac incolor.

Este un stil care mă reprezintă şi pe care l-am adoptat atunci instinctiv, fără să am nici un model – căci la vremea aceea nu exista internet, Instagram sau Pinterest care să mă inspire.

Am avut totuşi o perioadă de vreo 7-8 ani în care am pierdut acest fir roşu al stilului personal. Munceam foarte mult, lucram de acasă şi ieşeam rar şi nu mă mai interesa aproape deloc cum mă îmbrac.

În acea perioadă purtam aproape exclusiv pantaloni negri, pulovere în culori neutre şi o jachetă neagră de stofă, altminteri deloc urâtă, dar care devenise teribil de plictisitoare.

La un moment dat, pe la 51 de ani, uitându-mă pe nişte poze, am realizat că nu-mi place deloc cum sunt îmbrăcată. Nu că hainele pe care le purtam ar fi fost urâte, doar că nu mă reprezentau deloc. Ţinutele acelea nu erau “eu” ci doar nişte alcătuiri banale, multe dintre ele vădit dezavantajoase pentru silueta mea.

Aşa că am început să fiu din nou interesată de felul cum mă îmbrac şi să caut informaţii pe net despre stilul după 50 de ani.

Am găsit, desigur, nu doar câteva ci o adevărată avalanşă. Sunt atât de multe bloguri, poze, articole, sugestii de ţinute, sfaturi adesea contradictorii, încât această masă uriaşă de informaţii devine copleşitoare şi descurajantă.

Dar eu sunt încăpăţânată şi am o minte organizată aşa încât, odată ce mi-am propus să-mi redescopăr stilul, am făcut-o metodic.

Cum am făcut eu

Mi-am selectat cu grijă un număr limitat de surse de inspiraţie şi nu m-am lăsat distrasă de zgomotul de fond al miilor de articole care apar zilnic pe acest subiect.

Am început să cumpăr piesele de baza ale noii mele garderobe capsulă. Mi-am cumpărat cămăşi albe, blugi, jachete din denim, sacouri, tricouri cu dungi.

Mi-am îmbogăţit mult colecţia de accesorii: bijuterii, eşarfe şi mai ales curele, al căror rol special în cadrul unei ţinute cu stil l-am descoperit abia în această perioadă.

Mi-am creat contul de Instagram ca să-mi documentez ţinutele şi am redescoperit acel minunat sentiment de satisfacţie pe care îl ai când te priveşti în oglindă şi exclami “Da, asta e, exact cum trebuie!”

A fost un proces care s-a desfăşurat pas cu pas, pe o perioadă destul de lungă, şi pe care, desigur, nu-l consider încheiat, căci rafinarea stilului este o evoluţie continuă.

În această perioadă, care a fost una nu doar de evoluţie stilistică ci şi psihologică şi sufletească, am învăţat câteva lucruri importante.

Ce am învăţat

Primul este acela că schimbarea este posibilă dar nu este uşoară. Trebuie să-ţi doreşti să te schimbi şi să faci eforturi în sensul ăsta.

Nu vei deveni o femeie cu stil doar uitându-te cu jind la poze şi spunându-ţi “Ce mi-ar plăcea şi mie să arăt aşa!”

Trebuie să depui un efort conştient şi constant, să faci cumpărături deştepte, să fii disciplinată şi perseverentă.

Al doilea lucru pe care l-am învăţat este că ai nevoie de un mentor.

Abundenţa de informaţii despre fashion şi stil fiind aşa de mare, este foarte uşor să devii dezorientată şi să ajungi la concluzia că nu mai înţelegi nimic şi n-are rost să-ţi baţi capul.

De aceea, e bine să găseşti un mentor, adică o persoană al cărei stil îţi place, pe care o admiri şi de la care te vei inspira în evoluţia ta.

La mine această persoană a fost Beth Djalali de la StyleAtACertainAge.

Nu e neapărat necesar să comunici cu mentorul tău, deşi dacă acest lucru e posibil e şi mai bine. Ceea ce contează cel mai mult este ca stilul acelei femei să te atragă şi să se potrivească gusturilor şi personalităţii tale.

În fine, cel de-al treilea lucru este că stilul se învaţă. Că a te îmbrăca elegant, cu gust, în acord cu personalitatea ta este o deprindere care se cultivă şi nu vreo misterioasă calitate înnăscută.

Cum Să Te Îmbraci Cu Stil

Conceptul manualului Cum Să Te Îmbraci Cu Stil s-a născut plecând de la aceste trei idei importante şi având drept catalizator întrebarea pusă de o tânără inteligentă şi talentată întâlnită pe Instagram: “Oferiţi consultanţă stilistică?”

Nu, nu ofeream consultanţă stilistică  dar mi-am dat seama că aş putea să fac altceva.

Aş putea să le ajut pe femeile care îşi doresc să evolueze din punct de vedere stilistic dar se simt pierdute în faţa uriaşului volum de informaţii despre acest subiect, din care nu ştiu ce să aleagă.

Tocmai pentru că am un mod organizat de a gândi şi pentru că am trecut eu însămi printr-un proces de evoluţie şi descoperire stilistică, aş putea să sistematizez regulile fundamentale de stil într-un manual uşor de urmărit şi de folosit.

Şi pentru ca fiecare femeie să poată găsi în manual exact sfaturile şi recomandările care i se potrivesc, acesta trebuia să fie, evident, personalizat în funcţie de caracteristicile fizice, de personalitatea şi stilul de viaţă al celei căreia i se adresa.

Şi astfel a apărut Cum Să Te Îmbraci Cu Stil.

Iniţial voiam să-l denumesc Cum Să Te Îmbraci Cu Stil După 50 De Ani pentru că aceasta este vârsta cu care mă identific şi ale cărei probleme le cunosc.

Dar primesc constant comentarii şi întrebări de la femei din generaţiile mai tinere, care se confruntă şi ele cu dileme stilistice, aşa că n-am vrut să limitez publicul cărţii.

Am creat acest manual de stil pentru toate femeile care se privesc în oglindă şi se simt neatractive şi lipsite de farmec, care îşi amplifică defectele şi îşi minimalizează calităţile şi care se simt blocate într-o rutină nu doar stilistică ci şi psihologică.

Dar chiar dacă ai deja un stil bine definit şi eşti mulţumită de felul cum te îmbraci, precis vei afla din manual lucruri noi pe care le poţi aplica pentru a-ţi îmbunătăţi şi rafina stilul.

Cum Să Te Îmbraci Cu Stil este sistematizat pe capitole, care acoperă cele mai importante subiecte de educaţie stilistică:

  • Care este forma corpului tău
  • Care este paleta ta cromatică
  • Care sunt hainele potrivite tipului tău de siluetă
  • Cum să-ţi alegi pantofii şi accesoriile
  • Cum să-ţi compui ţinutele
  • Din ce se compune garderoba ta capsulă

Fiecare capitol conţine, pe lângă regulile generale de stil, o multitudine de informaţii personalizate, adaptate în funcţie de forma corpului, stilul de viaţă, preferinţele şi personalitatea femeii căreia îi este destinat manualul.

Dacă doreşti să-ţi îmbunătăţeşti stilul vestimentar dar eşti copleşită de cantitatea uriaşă de informaţii, din care este extrem de greu să selectezi ceea ce ţi se potriveşte, Cum Să Te Îmbraci Cu Stil te va ajuta cu siguranţă.

În Cum Să Te Îmbraci Cu Stil informaţia relevantă este nu doar selectată pentru tine, ci şi personalizată în funcţie de particularităţile tale.

Acest manual, în care “gena” mea didactică s-a împletit cu pasiunea pentru stil, este simplu, clar şi uşor de folosit, exact instrumentul necesar unei femei care doreşte să evolueze stilistic.

Comandă-ţi şi tu manualul personalizat Cum Să Te Îmbraci Cu Stil şi descoperă cum să te îmbraci ca să te simţi bine în pielea ta şi să te uiţi cu plăcere în oglindă, orice vârstă ai avea!

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte la orice vârstă

Cum te îmbraci cu stil după 50 de ani dacă eşti plinuţă

Cum să te îmbraci “altfel” după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum Să Te Îmbraci Cu Stil
Article Name
Cum Să Te Îmbraci Cu Stil
Description
Cum Să Te Îmbraci Cu Stil - manual de stil personalizat
Author
Maxine Over 50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *