Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm

Fie vară, fie iarnă, toate purtăm pantaloni.

Iarna sunt mai călduroşi şi mai comozi decât fustele sau rochiile. Vara sunt mai uşor de purtat şi împiedică acea neplăcere cu care se confruntă multe femei, fie ele slabe sau plinuţe, frecarea coapselor între ele.

Dar ţinutele cu pantaloni pot fi cu uşurintă compromise de un detaliu aparent neînsemnat: lungimea pantalonilor.

Un pantalon cu lungimea nepotrivită, fie prea lung, fie prea scurt, poate să-ţi dea un aer neîngrijit sau poate fi defavorabil cu silueta ta, făcându-te să pari mai scundă şi mai plină.

Desigur, lungimea pantalonilor este în strânsă legătură cu pantofii cu care îi purtăm, aşa că vom vorbi, inevitabil, şi despre încălţări.

Pantalonii office, drepţi, eleganţi

Sunt pantalonii „de costum” pe care îi porţi în ţinutele de birou, de obicei cu sacou şi cu pantofi cu toc. Sunt realizaţi dintr-o stofă cu ţinută, care nu se şifonează şi îşi păstrează dunga.

Înălţimea tocului depinde de preferinţele şi de picioarele tale 🙂 Eu aş purta un toc mediu (5-7 cm), gros, pentru comoditate şi stabilitate, dar e o alegere personală.

Dacă eşti înaltă poţi purta acest gen de pantaloni şi cu pantofi cu alură bărbătească (Oxford sau lords), inspirându-te din ţinutele vedetelor hollywoodiene ale perioadei intebelice. Sau de ce nu, chiar cu tenişi sau pantofi sport, pentru un contrast stilistic interesant şi un look trendy.

Aceşti pantaloni eleganţi, cu dungă, trebuie să fie îndeajuns de lungi ca să acopere partea superioară a călcâiului pantofului (denumită ştaif) şi bolta piciorului, în faţă.

Pantalonii evazaţi şi blugii bootcut

Sunt pantalonii cambraţi pe coapse şi care se evazează de la genunchi în jos. Avantajoşi pentru cele mai multe siluete, ei pot fi purtaţi, în funcţie de siluetă şi de înălţimea ta, cu tocuri, cu pantofi cu platformă sau talpă ortopedică, dar şi cu balerini, tenişi, sneakers sau sandale plate.

Dacă eşti înaltă şi slabă blugii bootcut sau pantalonii evazaţi vor arăta grozav purtaţi cu încălţări fără toc, conferind ţinutei un aer tineresc şi relaxat.

În toate celelalte cazuri, e mai bine să porţi pantofi cu toc sau cu platformă, care să aducă un plus de înălţime şi să-ţi subţieze silueta. Arată foarte bine şi cu pantofi cu vîrful ascuţit, care alungesc linia piciorului.

Indiferent ce fel de pantofi porţi, lungimea pantalonilor trebuie să meargă până aproape de podea, acoperind bine calcâiul şi bolta piciorului în faţă.

Pantalonii creion şi blugii boyfriend

Pantalonii creion (tapered, cum li se zice în engleză), ca şi blugii boyfriend, sunt puţin lejeri pe coapse şi se îngustează către glezne, urmând linia piciorului, fără a fi prea strâmţi.

Lungimea potrivită pentru ei este până la gleznă sau câţiva centimetri deasupra gleznei. Sunt potriviţi pentru majoritatea siluetelor şi dau ţinutelor un aer tineresc, ca de colegiu.

Se pot purta cu multe tipuri de pantofi, de la pantofi cu toc înalt, până la balerini, pantofi Oxford, tenişi sau ghete Chelsea, în sezonul rece.

Un detaliu important: aceşti pantaloni se poartă fie cu gleznele goale, fie cu şosete statement, colorate sau cu diverse decoraţiuni. Nu e de bun gust să porţi pantaloni creion cu şosete de culoarea pantalonului sau a pantofului.

Pantalonii palazzo

Se mai numesc şi pantaloni Marlene, în cinstea vedetei Marlene Dietrich care i-a purtat cu rafinament în anii 40 ai secolului trecut.

Sunt pantaloni cu croială largă, realizaţi din materiale fluide şi care cad lejer şi se mişcă în mers. Lungimea lor trebuie să fie cât mai aproape de podea, fără a o atinge, însă.

În funcţie de înălţimea ta îi poţi purta cu balerini cu vârful ascuţit, care alungesc piciorul, sandale plate sau ortopedice dar şi cu pantofi sau sandale cu toc.

Pantalonii şi blugii skinny sau slim

Blugii skinny sau slim sunt pantalonii preferaţi ai multor femei, pentru că sunt elastici şi comozi şi pot fi purtaţi în multe ţinute casual.

Deşi în ultimele sezoane au pierdut din popularitate în favoarea blugilor largi şi drepţi, blugii skinny sunt deja clasici şi majoritatea femeilor continuă să-i poarte.

Lungimea potrivită este la nivelul gleznei sau puţin deasupra. Îi poţi purta cu balerini, cu tenişi, cu sandale plate, cu ghete sau băgaţi în cizme, iarna.

Pantalonii şi blugii largi, drepţi (loose fit)

Acest model a devenit foarte popular în acest sezon şi poate fi găsit într-o mulţime de variante de ţesături, de la denim la in sau jerse.

Lungimea potrivită este cea care îmbracă bine piciorul, fără să ajungă însă până la podea. Arată foarte bine cu pantofi sau espadrile ortopedice, cu sandale cu platformă sau cu tenişi sau pantofi sport.

Pantalonii culotte

Un alt hit al sezonului, pantalonii culotte sunt acei pantaloni largi şi evazaţi pe care cândva îi numeam fustă-pantalon.

Cea mai avantajoasă lungime este până la 5-6 cm desupra gleznelor, aşa încât să fie expusă cea mai subţire porţiune a piciorului. Contrastând cu lărgimea pantalonului glezna pare mai subţire şi întreaga ţinută are un aer sofisticat.

Pe de altă parte, ar fi bine să eviţi pantalonii culotte care se opresc la jumătatea gambelor, adică în partea cea mai groasă a pciorului, deoarece lăţesc scurtează vizual silueta.

Deşi i-am văzut purtaţi cu orice fel de pantofi, de la sneakers până la sandale cu toc subţire şi barete, cel mai bine arată cu espadrile ortopedice şi sandale cu platformă.

Pantalonii şi blugii deasupra gleznei (cropped)

Sunt pantaloni cu o croială care se îngustează în jos şi care se opresc cam la 8-10 cm deasupra gleznei. Fiind pantaloni de vară îi poţi purta cu sandale cu barete, tenişi, mocasini sau pantofi Oxford.

Pantalonii bermuda

Sunt pantalonii scurţi până la genunchi pe care îi purtăm vara, în timpul liber sau în vacanţă.

Deoarece genunchii nu sunt punctul meu forte, eu îi prefer nu mai scurţi de jumătatea genunchiului, dar dacă nu ai această problemă poţi purta şi mai scurţi.

Merg cu încălţăminte de vară, de la papuci plaţi la espadrile, sandale ortopedice, tenişi sau balerini.

De unde îmi cumpăr pantaloni

Ştiu că pare greu de crezut, dar îmi cumpăr pantaloni şi blugi numai online, de la un singur magazin: Bonprix. Este singurul loc unde găsesc permanent pantaloni şi jeanşi mărimea mea (50), modele tinereşti şi care îmi vin bine, la preţuri excelente.

Deoarece cumpăr de multă vreme de la ei, m-am familiarizat cu mărimile şi mi se întâmplă foarte rar să nu mi se potrivească.

Dar atunci când totuşi s-a întâmplat, am returnat produsul iar banii mi-au fost returnaţi pe card în maxim două săptămâni de la retur.

Acestea au fost, dragi prietene, recomandările mele în privinţa lungimii pantalonilor şi a pantofilor cu care să-i purtăm.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să porţi pantaloni în ţinute cu stil, în care să arăţi şi să te simţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Ghid practic – Cum să-ţi cumperi pantaloni online

Pantaloni pentru siluete plinuţe

Blugi pentru plinuţe – mărimi, modele, magazine

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm
Article Name
Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm
Description
Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm
Author
Maxine Over 50

19 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *