Pantaloni largi vara? Da, fără îndoială!

Am primit, de-a lungul timpului, o mulţime de comentarii la ţinutele mele cu pantaloni largi, care sunau cam aşa: “Mi-ar plăcea să port şi eu dar nu pot, pentru că sunt scundă şi/sau plinuţă”.

E ca şi cum pantalonii largi sunt un vis frumos, pe care, din păcate, multe femei nu-l pot atinge.

Eu cred că, de fapt, majoritatea femeilor pot purta pantaloni largi, mai ales vara când e aşa de cald iar blugii sau pantalonii cambraţi devin foarte inconfortabili.

Trebuie doar să ai grijă la câteva detalii stilistice, deloc dificile, care vor oferi ţinutei un aspect echilibrat şi elegant.

Cât de largi

Dacă eşti grăsuţă şi mică de statură e bine să alegi nişte pantaloni moderat de largi, nu mai mult decât lungimea tălpii. Îţi recomand un pantalon cambrat pe şolduri, lărguţ pe coapse şi uşor evazat către tiv.

Dacă eşti înaltă îţi poţi permite şi pantaloni mai largi, precum sunt cei pe care îi port în ţinuta de azi, care se aseamănă cu o fustă şi care au o dinamică foarte frumoasă când merg.

Din ce material

Pentru pantalonii de vară eu am două materiale preferate: vâscoza şi inul.

Pânza de vîscoză este subţire, fluidă, cade greu şi este răcoroasă. Inul lasă pielea să respire, se usucă imediat dacă transpiri şi are un aspect sofisticat.

Amandouă sunt materiale naturale, care deşi se şifonează mai uşor, sunt mult mai plăcute la purtat pe căldură decât cele sintetice.

Cât de lungi

Lungimea pantalonilor este un element foarte important şi depinde esenţial de încălţările cu care îi purtăm.

Recomandarea pe care am văzut-o pe cele mai multe bloguri de stil este ca atunci când eşti încălţată, tivul pantalonilor trebuie să se oprească la 1-2 degete de podea – adică să fie până aproape de podea dar să n-o atingă.

Totuşi, nu este o regulă de netrecut, poţi purta şi pantaloni mai scurţi, lăsând la vedere sandalele sau pantaloni culotte, scurţi până la glezne.

De multe ori pantalonii pe care îi cumperi trebuie scurtaţi – fie la croitoreasă, fie chiar de tine, dacă eşti îndemânatică şi îţi mai aminteşti de orele de lucru manual din şcoala generală. J

Ei bine, atunci când stabileşti nivelul la care vei scurta pantalonii trebuie să te încalţi cu sandalele sau pantofii cu care îi vei purta (sau cu nişte încălţări similare), pentru a alege lungimea potrivită.

Este evident de ce: nişte pantaloni care au lungimea perfectă pentru sandale cu platformă vor fi mult prea lungi dacă vrei să-i porţi cu sandale plate sau balerini.

Dacă eşti mică de statură îţi recomand să porţi pantalonii largi numai cu încălţări înalte – iar sandalele cu platformă sau talpă ortopedică sunt exact ceea ce ai nevoie. O platformă de 3-4 cm este tot ce îţi trebuie pentru a oferi înălţime ţinutei şi un aspect mai suplu siluetei tale.

În ce mă priveşte, deşi sunt destul de înaltă, m-am orientat tot mai mult către platformele plate, care îmbină înălţimea cu comoditatea sandalelor fără toc.

Cu ce îi purtăm

Cu o bluză uşoară – un tricou, un top, o cămaşă – dar care e bine să nu fie foarte amplă şi fără formă.

Nu e musai să porţi un top cambrat – e suficient să-i oferi o anume structură şi să pui cumva în evidenţă linia taliei, de exemplu introducând bluza în betelia pantalonilor, pe lateral.

Îi poţi purta şi cu o cămaşă cropped, adică scurtă până în talie dar şi cu un top şi o cămaşă descheiată pe deasupra.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi am purtat aceşti pantaloni foarte largi din vîscoză, cu un imprimeu bogat în tonuri de albastru şi turcoaz, cu nişte sandale albe cu o platformă de vreo 3 cm.

În partea de sus am îmbrăcat o cămaşă albă de in, largă şi ea, căreia i-am suflecat mânecile şi i-am prins colţurile din faţă cu un elastic de păr alb. Am preferat să fac aşa în loc s-o înnod pentru că nu reuşesc să fac noduri frumoase iar această soluţie mi s-a părut mai elegantă.

În acest fel am evidenţiat talia (mascând în acelaşi timp abdomenul) şi am dat au aer mai structurat ţinutei.

În varianta când las cămaşa liberă peste pantaloni, o voi introduce în lateral în betelia pantalonilor pentru a crea în faţă un V cu vârful întors care indică talia.

Accesoriile cu care am completat ţinuta sunt două coliere suprapuse, albastru şi turcoaz, nişte cercei cu ciucuri turcoaz şi un coş de pai natur care sparge monotonia cromatică şi se asortează subtil cu talpa sandalelor.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare

 • Pantalonii pe care îi port în ţinuta de azi sunt de la Bonprix, i-am cumpărat acum vreo două luni, din păcate acum nu mai sunt disponibili.
 • Dar găseşti pantaloni largi imprimaţi la Reserved aici sau aici şi la AboutYou aici, aici sau aici.
 • Pantalonii verzi sunt disponibili la Bonprix.
 • Pantalonii mov cu imprimeu verde tot la Bonprix aici.
 • Pantaloni albi de in găseşti de asemenea la Bonprix.
 • O cămaşă albă de in la AboutYou aici sau aici.
 • Sandale cu platformă la CCC.
 • Un coş împletit la Born2Be.
 • Coliere frumoase la Shopika.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

 • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
 • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
 • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

În trend – pantalonii largi. Cum să-i porţi dacă eşti plinuţă.

Sunt pantalonii culotte o opţiune pentru plinuţe?

Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Pantaloni largi vara? Da, fără îndoială!
Article Name
Pantaloni largi vara? Da, fără îndoială!
Description
O ţinută de vară cu pantaloni largi albaştri şi cămaşă albă de in.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *