În trend – pantalonii culotte

Dacă eşti din generaţia mea probabil îţi aminteşti de fustele-pantalon care erau în vogă în anii 80. Ei bine, pantalonii culotte sunt o reinventare a fustelor-pantalon, adică o combinaţie între lejeritatea fustei şi comoditatea pantalonului.

Pot fi foarte ampli, aşa încăt e greu să-i deosebeşti de o fustă sau de lărgime moderată. Pot fi scurţi până sub genunchi sau lungi până la o palmă deasupra gleznei.

Pot fi realizaţi din in sau materiale fluide, vara, din stofă sau denim pentru sezonul rece.

Şi, în funcţie de croială şi materialul din care sunt făcuţi, pot fi purtaţi la birou, în timpul liber sau pe plajă.

După cum vezi, pantalonii culotte sunt nu numai trendy ci şi foarte versatili.  Cu toate acestea, multe femei se simt încurcate în faţa lor, pentru că se tem că acest model le poate face să pară mai pline.

Desigur, riscul există, ca la orice piesă vestimentară purtată în mod nepotrivit. Dar dacă eşti atentă felul cum o alcătuieşti vei obţine o ţinută modernă, avantajoasă şi comodă.

Pantalonii culotte pe care i-am ales pentru ţinuta de azi sunt dintr-o stofă în carouri, puţin elastică şi sunt lungi până deasupra gleznei. Este o lungime mult mai avantajoasă pentru o siluetă plinuţă, decât cea până la mijlocul gambei, care lăţeşte vizual picioarele.

Când porţi pantaloni culotte este foarte important cu ce te încalţi. În sezonul rece te sfătuiesc să optezi pentru cizme sau botine cu carâmbul înalt, care să intre sub pantalon.

Botinele sau ghetele scurte, care lasă să se vadă piciorul între marginea lor şi a pantalonului, fac ca picioarele să pară mai scurte şi silueta mai masivă.

Eu am purtat nişte cizmuliţe maro-scorţişoară pe care le-am asortat cu sacoul de aceeaşi culoare.

Pentru a crea un contrast am ales o bluză simplă neagră şi o geantă de aceeaşi culoare. Ca detaliu final am adăugat un colier cu pietre cubice, care răspunde ca un contrapunct discret la carourile pantalonilor.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi eşti tentată să încerci şi tu nişte pantaloni culotte, iată unde poţi găsi piese asemănătoare:

Pantaloni  aici sau aici sau aici
Sacou  aici sau aici
Cizme  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Pantaloni pentru siluete plinuţe

Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm

Ghid practic – Cum să-ţi cumperi pantaloni online

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
În trend – pantalonii culotte
Article Name
În trend – pantalonii culotte
Description
O ţinută cu pantaloni culotte în carouri.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *