Cum să porţi roşu după 50 de ani

În categoria #AgingGracefully am o întreagă serie de articole  despre cum să te îmbraci după 50 de ani.

Am simţit că este nevoie să scriu despre asta pentru că, în special în România, înaintarea în vârstă este percepută ca un fel de retragere la mânăstire.

Opinia generală, atât a bărbaţilor cât şi (uimitor!) a multor femei este că odată ce ai trecut de 50 de ani, e bine să-ţi temperezi îndrăznelile vestimentare (dacă le-ai avut vreodată) şi să începi să te îmbraci “potrivit” vârstei tale.

Ce înseamnă asta?

Fuste cuminţi, nici prea lungi, nici prea scurte, pantaloni închişi la culoare, rochii “de doamnă”, culori potolite, tricotaje, tocuri joase sau medii, accesorii modeste.

Într-un cuvânt, după 50 de ani e bine să devii cât mai puţin vizibilă, altminteri vei fi catalogată drept “o babă nebună, care în loc să-şi vadă de nepoţi umblă împopoţonată pe stradă”.

Ştiu că multe femei peste 50 de ani şi-ar dori să poarte haine mai colorate, mai tinereşti, mai pe gustul lor, dar se simt intimidate de aceste opinii şi îşi construiesc singure bariere mentale care le împiedică să se îmbrace cum vor şi să se bucure de asta.

Iată de ce m-am gândit să-ţi arăt aici câteva moduri în care poţi purta roşu după 50 de ani, în ţinute cu stil, tinereşti şi moderne.

Roşu cu roşu

Am să încep cu ţinuta cea mai nouă, care este una “puternică” din punct de vedere vizual: fustă şi jachetă în două nuanţe de roşu, cămaşă zebra print, cizme şi poşetă negre.

Iată şi alte ţinute în care am purtat roşu cu roşu.

Roşu cu albastru

Roşu cu negru

Roşu cu alb

Roşu cu leopard print

Roşu cu verde

Roşu cu roz

Roşu cu maro şi bej

Dacă ţinutele mele te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare de culoare roşie:

Bluze  aici
Sacouri aici
Fuste  aici
Rochii aici, aici sau aici
Pantaloni  aici
Jachete  aici sau aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi galben după 50 de ani

Cum să porţi animal print după 50 de ani

Cum să porţi culori neutre după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi roşu după 50 de ani
Article Name
Cum să porţi roşu după 50 de ani
Description
Mai multe ţinute care ilustrează moduri diverse de a purta roşu.

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *