Cum să porţi cardiganul fără să arăţi demodată

Cardiganul, acest pulover cu nasturi pe care obişnuiau să-l poarte bunicii tăi, a devenit, în ultimele sezoane, o piesă trendy.

Îl vezi pe stradă, pe Pinterest sau Instagram, purtat de fete suple, cu fuste plisate sau blugi skinny, în ţinute originale şi cool.

Pentru că e comod şi călduros, numai bun pentru zilele reci, ce poate fi mai firesc decât să-ţi cumperi şi tu un cardigan sau două şi să le integrezi în ţinutele tale. Însă pentru fetele plinuţe sau care au depăşit o anumită vârstă, cardiganul e o piesă dificilă.

Spre deosebire de o jachetă clasică de blugi, care oricum ar fi purtată conferă ţinutei un aer tineresc, un cardigan purtat în mod greşit te poate arăta cu 10 kilograme mai plină şi cu 10 ani mai în vârstă.

Dacă îţi plac cardiganele dar nu vrei să arăţi demodată purtându-le, iată câteva sugestii stilistice.

Atenţie la proporţii

Cardiganele sunt printre piesele mele preferate şi am câteva în garderoba mea, de diverse culori. Dar atunci când port un cardigan sunt întotdeauna atentă la proporţiile ţinutei, pe care am grijă să le echilibrez aşa încât să nu arate lălâie şi fără formă.

Încheiat sau descheiat?

Cardiganele scurte până în talie sau până deasupra şoldului pot fi purtate încheiate, pe post de bluze sau descheiate, peste o cămaşă sau un tricou.

Eu port descheiate cardiganele lungi şi drepte, pentru că marginile lor paralele au un efect de subţiere a siluetei şi îmi place modul fluid în care se mişcă în mers.

Cu piese tinereşti

Deoarece cardiganul e asociat cu persoanele în vărstă (unui anumit model i se spune, de altfel, grandfather’s cardigan), dacă eşti trecută de 50 de ani e bine să-l porţi cu piese tinereşti.

Eu port cardiganul cu blugi skinny sau pantaloni creion, cu fuste cambrate sau plisate sau cu blugi boyfriend, aşa încât să asigur un contrast stilistic şi să dau ţinutei un aer proaspăt.

Cu accesorii interesante

Un alt truc prin care poţi aduce o notă chic unei ţinute cu cardigan este să-l porţi cu accesorii interesante şi moderne. Fie că e vorba de o eşarfă animal print, de o geanta cross-body sau de un colier statement, accesoriile sunt întotdeauna detaliul care transformă şi elevează ţinuta.

Dacă ţinutele mele ţi-au trezit interesul şi îţi doreşti şi tu un cardigan în garderobă, iată de unde poţi cumpăra unul pe gustul tău:

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să integrezi cu stil cardiganul în ţinutele tale.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi fustele midi fără să arăţi demodată

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Cum să te îmbraci clasic fără să fii demodată

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi cardiganul fără să arăţi demodată
Article Name
Cum să porţi cardiganul fără să arăţi demodată
Description
Câteva sugestii stilistice despre cum să porţi cardiganul fără să arăţi demodată.
Author
Maxine Over 50

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *