Tu cum porţi geaca de blugi, cu fustă sau cu pantaloni?

Unul dintre stereotipurile stilistice des întâlnite este ideea că geaca de blugi trebuie purtată cu pantaloni, eventual cu jeanşi, deoarece este o piesă casual, cu aer masculin.

Conform vechilor idei de uniformitate stilistică, aşa cum la rochii erau obligatorii pantofii cu toc sau cel mult balerinii (dar în nici un caz adidaşii!), geaca de blugi trebuia asociată cu pantaloni şi încălţări sport sau cizme western.

Între timp moda a evoluat iar acum acest tip de ţinute, în care toate elementele au aceleaşi caracteristici stilistice sunt considerate demodate şi lipsite de farmec.

În ţinutele de azi sunt apreciate contrastele stilistice, adică asocierea creativă a unor piese vestimentare care vin din zone diferite: rochii vaporoase şi adidaşi, dantelă şi piele, satin şi denim, ca să dau doar câteva exemple.

Aşadar, tocmai pentru că vine din estetica masculină a filmelor cu cowboy, geaca de blugi arată foarte bine purtată cu fuste sau rochii, deoarece creează un contrast stilistic interesant.

Este şi modul meu preferat de a purta jachetele din denim; este remarcabil cum geaca adaugă întotdeauna un aer modern şi tineresc ţinutelor cu rochie sau fustă.

Ţinuta de azi

Aşa am făcut şi în ţinuta de azi, în care am purtat o frumoasă fustă plisată cu imprimeu abstract, un tricou bleumarin simplu, peste care am îmbrăcat o geacă de blugi albastru deschis.

În ton cu ţinuta casual am încălţat nişte pantofi tip mocasin verzi şi am ales o geantă cross-body verde închis. Este o ţinută de toată ziua, fără pretenţii, care poate fi purtată în timpul liber, la o plimbare sau o după-amiază cu prietenii.

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Fusta este de la FashionDays, o găseşti aici.
  • O geacă de blugi asemănătoare poţi găsi la Bonprix aici sau aici.
  • Pantofi asemănători la Bron2Be aici sau aici.
  • O geantă verde închis la CCC.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Alte ţinute cu fuste sau rochii şi geacă de blugi

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Geaca de blugi – piesa cea mai versatilă din garderoba ta

Jacheta denim sau cum transformi o ţinută conservatoare într-una tinerească

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Tu cum porţi geaca de blugi, cu fustă sau cu pantaloni?
Article Name
Tu cum porţi geaca de blugi, cu fustă sau cu pantaloni?
Description
O ţinută cu fustă plisată şi geacă de blugi, plus sugestii de ţinute cu rochie sau fustă şi jachetă de blugi.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *