Broşa – un accesoriu demodat sau o bijuterie statement?

Printre accesorii, broşa ocupă pentru mine un loc special, pentru că are întotdeauna darul de a mă duce cu gândul la copilărie.

La fel ca toate fetiţele, şi eu mă jucam îmbrăcând hainele mamei şi îmi amintesc bine cum scotoceam în geanta ei “cea bună” unde stătea ascunsă o mică comoară.

Erau acolo un colier de aur cu o lucrătură superbă, o veche moştenire de familie, un şirag de mărgele turcoaz şi bijuteria care îmi plăcea cel mai mult, o broşă cu o piatră ovală, albastră, într-o montură filigranată.

Îmi plăcea să-mi imaginez că sunt zeiţă – citisem Legendele Olimpului – şi îmi făceam rochii în formă de peplum din cerşafuri pe care le fixam pe umăr cu minunata broşă.

Revenind în prezent, după o lungă perioadă în care broşele au fost considerate bijuterii “bătrâneşti”, acum au reintrat în atenţia designerilor şi au devenit nişte accesorii statement.

Poţi purta broşă la gulerul unei cămăşi supradimensionate cu alură bărbătească, la reverul unui sacou, o poţi purta în talie, pe pălărie sau beretă sau chiar îţi poţi împodobi tot umărul cu broşe.   

În ţinuta de azi am purtat o rochie din jerse de la Bonprix, într-o combinaţie fabuloasă de fuchsia, violet şi bordo, pe care am asociat-o cu o jachetă de blugi cu aspect distressed.

Am accesorizat ţinuta cu balerini şi curea fuchsia şi o geantă de umăr bordo.

Broşa pe care am fixat-o pe buzunarul jachetei vine ca un contrapunct stilistic la aerul casual a ţinutei şi creează o continuitate vizuală care unifică întregul ansamblu.

Este o ţinută lejeră şi tinerească, pe care abia aştept s-o port când va veni primăvara cu adevărat.

Dacă te inspiră şi îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Rochie  aici
Jachetă  aici
Balerini  aici
Geantă  aici
Broşă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Două broşe pe-o cămaşă fuchsia

Tweed, fundă, broşă

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Broşa – un accesoriu demodat sau o bijuterie statement?
Article Name
Broşa – un accesoriu demodat sau o bijuterie statement?
Description
O ţinută cu rochie din jerse, jachetă denim şi o broşă în formă de floare.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *