Cum să porţi pantaloni cu imprimeu îndrăzneţ după 50 de ani

Am scris multe articole aici pe tema “… după 50 de ani”. Motivul e destul de limpede.

Dacă la 35, 40 sau 45 de ani multe femei îşi permit să se simtă libere în alegerile lor vestimentare, vârsta de 50 de ani acţionează ca un soi de barieră invizibilă.

Poate că nu strict la 50, poate la 52 sau 55, dar odată intrate în această etapă a vieţii, foarte multe femei îşi schimbă pe nesimţite stilul care devine mai convenţional şi mai neutru.

Încep să se teamă să poarte culori puternice (chiar dacă în tinereţe le-au iubit), dacă poartă imprimeuri le preferă pe cele care nu atrag atenţia, croielile sunt cuminţi iar tendinţele stilistice moderne nu se mai regăsesc în garderoba lor.

Presiunea socială, care spune că după 50 de ani o femeie “serioasă” îşi vede de nepoţi şi de familie nu stă să se-mbrace ca o tinerică, este atât de puternică încât pentru majoritatea femeilor este imposibil să-i reziste.

Nu pretind că eu deţin secretul libertăţii stilistice, în nici un caz.

Eu sunt o introvertită, nu-s prea sociabilă şi n-am un cerc larg de prieteni şi cunoştinţe. În plus, n-am colegi căci lucrez de acasă de aproape 20 de ani.

Aşa stând lucrurile, nu mă confrunt cu opinii critice la adresa felului cum mă îmbrac decât pe Facebook sau Instagram. 🙂

În aceste condiţii favorabile (zic eu), nu mă lovesc aproape deloc de prejudecăţile asociate vârstei de 50 de ani. De aceea îmi permit să mă joc cu hainele şi accesoriile exact aşa cum vreau şi să-mi las simţul creativ neîngrădit.

Cele mai multe dintre femei nu au acest lux.

Dar din comentariile pe care le primesc am înţeles că, deşi nu îmbrăţişează neapărat toate ideile mele stilistice, faptul că văd o femeie de vârsta lor purtând ţinute moderne şi tinereşti este resimţit ca o încurajare şi o susţinere.

Este un motiv de mare bucurie pentru mine gândul că ţinutele mele le ajută pe surorile mele de generaţie să depăşească prejudecăţi şi să poarte haine în care să se simtă frumoase şi relevante, indiferent de vârstă.

Ţinuta de azi

O astfel de ţinută este cea de azi, în care am purtat nişte pantaloni largi de in, cu un imprimeu spectaculos, în alb şi negru.

Este un imprimeu cu flori stilizate mari, care atât datorită formei cât şi contrastului alb-negru nu va trece neobservat.

Am purtat pantalonii cu o cămaşă cropped albă cu mânecă scurtă. Cămaşa ajunge cam până la nivelul taliei, dar pentru că e lărguţă şi nu e introdusă în betelie, maschează discret zona abdomenului.

Am accesorizat ţinuta cu nişte sandale albe cu platformă, o geantă alb-negru şi un colier asortat.

Este o ţinută puţin mai îndrăzneaţă datorită imprimeului, desigur. Dar în vacanţă este momentul perfect de a lăsa deoparte prejudecăţile şi de a te îmbrăca exact aşa cum vrei.

Dacă te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi un tricou cu mesaj după 50 de ani

Cum te îmbraci cu stil după 50 de ani dacă eşti plinuţă

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi pantaloni cu imprimeu îndrăzneţ după 50 de ani
Article Name
Cum să porţi pantaloni cu imprimeu îndrăzneţ după 50 de ani
Description
O ţinută cu pantaloni cu imprimeu alb-negru şi cămaşă cropped albă.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *