Superputerea zâmbetului

Discutam zilele trecute despre ce se întâmplă în jurul nostru şi a apărut întrebarea: Dacă ai avea o superputere, care ar fi ea?

M-am gândit la oamenii care de zile întregi stau la graniţă şi fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucrainieni – aceşti oameni au, cu siguranţă, superputerea generozităţii.

M-am gândit la cei care au rămas în Ucraina în ciuda riscurilor şi care luptă ca să-şi apere ţara de invazia rusească. A lor e superputerea curajului.

Sunt şi mulţi alţi oameni, cei care organizează eforturile de ajutorare, care donează sânge, care donează bani, obiecte sau alimente necesare celor ce şi-au părăsit casele, care au grijă de animalele lor, refugiate şi ele. Toţi aceştia au superputerea solidarităţii.

Superputerea mea e una mult mai modestă, dar cu toate astea, are şi ea efectul ei pozitiv. Este zâmbetul.

Superputerea zâmbetului

Multe dintre femeile care îmi urmăresc postările mi-au spus că zâmbetul meu e molipsitor, că le binedispune şi le transmite o energie pozitivă.

M-am bucurat nespus ori de câte ori am primit un astfel de comentariu.

Pentru că, dincolo de modă şi stil, scopul articolelor mele este să aduc o cât de mică schimbare în bine în viaţa celor care le citesc. Fie că e inspiraţia pentru o ţinută, o informaţie utilă sau un strop de optimism într-o dimineaţă mohorâtă.

Eu zâmbesc mult nu doar în poze. Zâmbesc de una singură prin casă, zâmbesc în oglindă sau când vorbesc cu fiul meu la telefon şi îi zâmbesc mereu soţului meu. Ba chiar adesea râdem pe săturate pentru tot soiul de nimicuri.

Nu zâmbesc pentru că sufăr de vreun optimism prostesc – sunt mai degrabă o optimistă bine temperată cu pragmatism.

Zâmbesc pentru că astfel îmi fac viaţa mai frumoasă.

Da, viaţa poate fi grea şi complicată dar o privire încruntată, un rictus sau o vorbă răstită nu o fac mai uşoară. Dimpotrivă.

A te încărca cu ură şi resentimente înseamnă a-ţi adăuga, cu propria ta voinţă, poveri suplimentare pe suflet. Nu vei fi mai puternic, nu vei fi superior altora, nu vei reuşi să-ţi impui punctul de vedere, aşa cum crezi.

Nu vei reuşi decât să-ţi amărăşti şi mai mult existenţa şi să-ţi alimentezi impresia că totul e împotriva ta. Răul nu te face mai tare ci mai slab.

Iată de ce, chiar dacă am şi eu enervări, momente de furie, de indignare, de tristeţe, le las să se consume şi să treacă peste mine, iar apoi zâmbesc. E mai simplu şi e terapeutic.

Un mărţişor şi o ţinută nouă

Aşa că azi, în a doua zi de martie, vă aduc drept mărţişor un zâmbet şi o ţinută nouă. 🙂

E o ţinută în culori proaspete de primăvară, verde, bleu şi alb. Am purtat o fustă plisată verde, pe care aţi mai văzut-o în multe alte ţinute, un tricou simplu, alb, şi o jachetă denim cu franjuri la tiv.

La reverul jachetei mi-am pus o broşă turcoaz şi am completat ţinuta cu o geantă cross-body albastră şi tenişi albi. Şi, fireşte, cu o fundiţă din şnur alb-roşu în piept.

Dacă îţi place ţinuta mea şi îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată unde le poţi găsi:

Fustă  aici
Jachetă  aici
Tricou  aici
Tenişi  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Primăvara vrajbei noastre

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Denim, bordo şi o prietenă veche

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Superputerea zâmbetului
Article Name
Superputerea zâmbetului
Description
De ce zâmbesc şi o ţinută nouă de mărţişor.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *