Accesoriile verii

Iată că vara bate la uşă iar ţinutele noastre, mai ales cele pentru timpul liber, devin din ce în ce mai lejere, pe măsura temperaturilor în creştere.

Dar chiar dacă porţi o ţinută simplă şi relaxată nu înseamnă că trebuie să renunţi la a avea stil. O rochie uşoară, un pantalon larg de in, o cămaşă albă sau un tricou în dungi pot fi transformate din piese banale pe care le îmbraci la repezeală în ţinute deosebite.

Cum? Cu ajutorul accesoriilor.

În special vara, când din pricina temperaturilor ridicate avem tendinţa de a simplifica ţinutele, folosirea accesoriilor ne oferă aerul de eleganţă estivală de care avem nevoie.

Ce accesorii purtăm vara

În primul rând geanta, care are un rol foarte important în crearea unei ţinute de vară cu stil. Este important să avem măcar o geantă dintr-un material de vară – pai, textil, ratan – într-o culoare neutră, pe care s-o putem purta la ţinutele de zi.

Nu ştiu dacă pantofii pot fi consideraţi accesorii, de vreme ce sunt indispensabili într-o ţinută. În orice caz, încălţările de vară, fie ele sandale, papuci, balerini, espadrile sau tenişi, au nu numai rolul de a-ţi menţine picioarele comode ci şi un important rol stilistic.

Dacă încălţările potrivite pot să treacă oarecum neobservate, integrându-se perfect în ansamblul ţinutei, nişte pantofi nepotriviţi pot cu uşurinţă să o compromită.

Un alt accesoriu de nelipsit vara este, pentru mine, eşarfa. Port adesea eşarfe legate de mânerele genţilor, realizând astfel o corespondenţă cromatică cu celelalte piese din ţinuta mea.  

Dar eşarfele pot fi purtate şi pe umeri, mascând braţele prea pline, sau pe după gît, lungi şi vaporoase, ascunzînd astfel zona abdomenului. Poţi vedea mai multe moduri de a purta eşarfele aici.

În fine, vara este anotimpul bijuteriilor statement.

Coliere lungi sau la baza gâtului din lemn, scoici, coral sau pietre semipreţioase, cercei candelabru sau cu ciucuri, brăţări masive, inele supradimensionate, toate îndrăznelile sunt permise vara.

Chiar dacă nu eşti o adeptă a bijuteriilor mari, vara este momentul să înlocuieşti lănţişorul fin de aur şi cerceii minusculi cu nişte bijuterii mai vizibile.

Motivul este evident. Pentru a avea stil, o ţinută simplă de vară are nevoie de nişte elemente vizuale mai puternice, care să atragă atenţia, iar bijuteriile sunt perfecte pentru asta.

Ţinuta de azi

Ţinuta mea de azi este o ilustrare a acestor idei. E o ţinută de vară compusă dintr-o simplă rochie de bumbac lila şi accesorii.

Am vrut să văd cum arată lila în combinaţie cu turcoaz, aşa că am purtat nişte balerini, un colier şi brăţară turcoaz. Am ales o geantă bleumarin de pai la care am legat o eşarfă lila.

Am obţinut o ţinută veselă de vară, care nu trece neobservată tocmai datorită accesoriilor şi combinaţiei interesante dintre lila şi turcoaz.

Dacă te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare.

Rochia la Bonprix
Alte rochii lila asemănătoare tot la Bonprix,  aici şi aici
Geanta la Bonprix
Balerini asemănători la Born2Be aici şi aici
Colier la eBiju
Eşarfă la Factcool

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Secretul unei ţinute de vară cu stil

Cum să-ţi alegi pantofii potriviţi pentru ţinuta ta

10 moduri de a purta cu stil o eşarfă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Accesoriile verii
Article Name
Accesoriile verii
Description
O ţinută cu o rochie de bumbac lila şi accesorii turcoaz.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *