10 moduri de a purta cu stil o eşarfă

Dacă fară pantofi sau fără geantă nu prea poţi ieşi pe stradă, eşarfa e mai degrabă un accesoriu opţional. Poţi oricând să pleci de-acasă în blugi, tenişi, tricou alb şi-o mică poşetă, aşa că de ce te-ai mai osteni să-ţi pui şi o eşarfă?

Dacă te uiţi pe stradă observi că puţinele eşarfe pe care le vezi au rol utilitar, mai ales. Iarna sunt groase şi bine înfăşurate în jurul gâtului ca să ţină de cald, vara sunt folosite mai mult de doamnele de o anumită vârstă, ca să mascheze diverse imperfecţiuni ale gâtului sau braţelor.

Eu iubesc eşarfele pentru versatilitatea lor şi pentru felul cum pot transforma o ţinută, altminteri banală, într-una memorabila, cu o cheltuială minimă. Am mai scris despre puterea accesoriilor aici.

Desigur, există eşarfe sau fulare semnate de designeri celebri care costa sute de euro, dar nu vorbim de acestea. O eşarfă de calitate din matase sau vâscoză, chiar dacă ieftină, poate fi la fel de decorativă şi va avea acelaşi efect de elevare a ţinutei, ca şi una extrem de scumpă.

Eşarfele vin în nenumărate dimensiuni şi texturi, ca să nu mai vorbim de culori. De la eşarfele mici cât o batistă, pănă la cele mari, care te învăluie cu totul, trecând prin clasicele eşarfe pătrate de mătase, purtate cu atâta stil de Audrey Hepburn. De la fularele fine de caşmir, la cele groase de iarna sau la şalurile fine de voal pentru ţinute elegante, toate aceste piese minunate pot fi purtate în fel şi chip, depinde doar de imaginaţia ta.

Am adunat aici câteva moduri în care eu port eşarfele dar există şi multe altele – găseşti pe YouTube o mulţime, cu explicaţii detaliate.

1. Eşarfele lungi, dreptunghiulare, purtate după gât

E modul cel mai comun, aşa că atunci cînd port eşarfa astfel, încerc nişte mici trucuri: fac câteva noduri pe lungimea eşarfei, o rulez şi o înnod ceva mai jos de bust, o aranjez aşa încât să aibă colţurile asimetrice sau arunc unul dintre capetele eşarfei peste umăr.

Port în acest mod eşarfe subţiri în ţinute de vară, dar şi fulare colorate, pe după gulerul paltonului sau al jachetei.

2. Eşarfele rulate în jurul gâtului

Există tot felul de moduri în care poţi rula şi înnoda eşarfa în jurul gâtului, eu nu am o tehnică anume. Port în acest fel mai ales fulare care dau o notă trendy ţinutelor de toamnă şi iarnă.

3. Eşarfele purtate pe umeri

Port eşarfele în acest fel mai ales în ţinute de vară sau la ţinute elegante. Uneori am ales să duc ambele capete în spate şi să las bustul acoperit de eşarfă sau să port eşarfa pe un singur umăr, însă de obicei le port cu cele două capete aduse în faţă, îmbrăcând uşor neglijent braţele.

4. Eşarfa purtată ca un chimono

O modalitate mai neobişnuită de a purta eşarfa pe umeri este să-i legi colţurile la cele două capete formând mâneci. În acest fel eşarfa capătă forma unui chimono şi îndepărtezi riscul să-ţi cadă de pe umeri într-o clipă de neatenţie.

5. Eşarfele purtate în jurul umerilor, înnodate în faţă

În această manieră simplă poţi purta o eşarfă lungă, mascând atăt braţele cât şi burtica  în mod elegant.

6. Eşarfele triunghiulare purtate în jurul gâtului

Pot fi mici baticuri colorate, înnodate la baza gâtului sau eşarfe mai mari pe care le poţi purta cu colţul pe spate, pe un umăr sau în faţă.

7. Eşarfa purtată pe cap

Dacă ai părul lung poţi să ţi-l prinzi în coadă cu o eşarfă, într-un mod foarte simpatic. Cum eu sunt tunsă scurt, port eşarfa ca pe o bentiţă, înnodată în partea de sus a capului.

Încearcă să porti eşarfa şi ca pe un batic, înnodată la ceafă sau sub bărbie, sau în stil pirat şi vezi care dintre aceste moduri de aranjare se potriveşte cel mai bine cu conformaţia feţei tale.

8. Eşarfa purtată drept curea sau cordon

Imi place foarte mult acest mod de a purta eşarfă, care dă întregii ţinute un aer original şi stilat. O poţi purta trecută prin găicile pantalonilor sau fustei, sau jur împrejurul taliei, ca un cordon lung.

9. Eşarfa purtată drept colier

Este un mod de purtare nou pentru mine, l-am descoperit pe un blog de modă pe care îl urmăresc demult. Se pretează la a fi purtate drept colier eşarfele pătrate sau triunghiulare de dimensiuni medii.

Eşarfa se rulează şi se fac trei noduri, unul mai mare la mijloc şi cîte unul mai mic în fiecare din cele două jumătăţi, iar capetele se înnoadă la spate.

10. Eşarfe legate la geantă

Vara port adesea eşarfe legate de mânerele genţii, pentru că aduc un element cromatic în plus şi dau o notă chic întregii ţinute.

Sper că exemplele mele te-au convins că eşarfele n-ar trebui să lipsească din garderoba unei femei cu stil. Cu câteva eşarfe colorate poţi să-ţi îmbogăţeşti ţinutele şi să le dai acel aer de eleganţă necăutată al doamnelor adevărate.

Unde găseşti eşarfe frumoase

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Puterea accesoriilor

Secretul unei ţinute de vară cu stil

Cum să-ţi compui o ţinută de vacanţă elegantă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
10 moduri de a purta o eşarfă cu stil
Article Name
10 moduri de a purta o eşarfă cu stil
Description
Eşarfele nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei cu stil. Iată 10 moduri în care le poţi purta.
Author
Maxine Over 50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *