Schimbi accesoriile, schimbi ţinuta

Există un proverb românesc cu care sunt doar în parte de acord: “Schimbi locul, schimbi norocul.”

Nu cred că e întotdeauna aşa, pentru că oricâte locuri ai schimba, pe tine te duci mereu cu tine. Cred că e mult mai probabil să-ţi schimbi norocul dacă tu eşti cel care se schimbă. Dar fireşte, schimbarea locurilor aduce după sine noi oportunităţi şi şanse de dezvoltare care îţi pot transforma considerabil viaţa.

Pe de altă parte se spune “Schimbi accesoriile, schimbi ţinuta”, lucru care este perfect adevărat.

Mai ales vara când întreaga ţinută e formată din rochie şi accesorii, schimbarea acestora influenţează puternic caracterul ţinutei.

Aceeaşi rochie, accesorii diferite

Iată o ilustrare a acestei idei – o comparaţie între ţinuta mea de azi şi o ţinută mai veche, cu aceeaşi rochie.

Este o rochie simplă de vîscoză, cu dungi albe şi negre, cu un  caracter mai degrabă neutru – nici elegantă dar nici foarte casual.

Ţinuta pe care am creat-o azi este una casual, de toată ziua. Am purtat saboţi galbeni pe care i-am asortat cu colierul, un coş de pai la care am legat o eşarfă cu buline negre şi ochelari de soare.

Cealaltă ţinută este de anul trecut, când am preferat o abordare ceva mai elegantă. M-am limitat la accesorii albe, pentru a păstra aspectul monocrom al ţinutei.

Nota de eleganţă este dată în primul rând de şiragulile suprapuse de perle şi brăţara în acelaşi ton, dar şi de pantofii sling-back cu vârf ascuţit şi geanta albă de piele.

Iată cum, purtând aceeaşi rochie şi schimbând accesoriile am creat două ţinute cu caracter diferit, care sunt potrivite pentru ocazii diferite.

Poţi realiza şi tu acest lucru cu uşurinţă, cu o condiţie: să ai accesorii suficiente. Am subliniat frecvent aici, pe blog, marea importanţă a accesoriilor şi felul cum acestea pot schimba şi îmbunătăţi radical o ţinută.

Te îndemn să foloseşti orice ocazie pentru a-ţi îmbogăţi colecţia de accesorii, fie că e vorba de bijuterii, eşarfe, curele, genţi sau pantofi.

Dacă întâlneşti o piesă care îţi place, fie că e online, la un târg sau într-un mall şi dacă nu e prea scumpă, cumpăr-o. O colecţie bogată de accesorii este unul din secretele femeilor cu stil, iar un accesoriu deosebit poate oricând tranforma o ţinută banală într-una excepţională.

Rochia pe care o port în aceste ţinute este veche şi nu mai e disponibilă. Dar am ales pentru tine câteva alte modele cu caracteristici asemănătoare, de la Bonprix şi FashionDays.

Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.
Click pe imagine pentru a vedea produsul.

Cât despre accesorii:

  • Papuci galbeni asemănători cu ai mei găseşti  la ePantofi sau Born2Be.
  • Coşul pe care îl port eu îl poţi găsi la ePantofi iar o geantă albă asemănătoare la Answear.
  • Colierele şi eşarfa cu buline fac parte din colecţia mea de accesorii.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Secretul unei ţinute de vară cu stil

Accesoriile verii

Puterea accesoriilor

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Schimbi accesoriile, schimbi ţinuta
Article Name
Schimbi accesoriile, schimbi ţinuta
Description
O comparaţie între două ţinute cu o rochie de vară cu dungi şi accesorii diferite.
Author
MaxineOver50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *