Trenduri după 50 de ani – Blugii largi

Când au început să apară în magazinele online blugii largi mi-am zis că ăsta e un trend pe care n-o să-l port niciodată.

Modul de prezentare era (şi e şi acum) peste tot acelaşi: modele tinere şi slabe în ţinute supradimensionate şi lălâi. Nimic care să-mi placă sau să mi se pară avantajos pentru silueta mea.

Evident, mi-am schimbat părerea şi asta datorită femeilor cu gust şi stil pe care le urmăresc şi care m-au ajutat să văd că acest model de blugi poate fi purtat în ţinute chic, moderne şi tinereşti.

Iar dacă ştii cum să-i porţi, blugii largi pot fi nu doar o alternativă comodă la modelele mai strâmte dar şi avantajoşi pentru siluetă.

Dar mai întâi să lămurim ce înţeleg eu prin blugi largi (wide). Nu sunt acelaşi lucru cu blugii drepţi şi nici cu cei bootcut sau flared.

Blugii drepţi sunt strâmţi pe coapse şi coboară drept de la genunchi în jos. Blugii bootcut şi cei flared sunt de asemenea strâmţi pe coapse iar de la genunchi se evazează, cei bootcut mai puţin, cam cât lungimea piciorului, cei flared mai mult – aşa zişii blugi evazaţi.

Blugii largi, în schimb, sunt ajustaţi pe abdomen şi în partea superioară a şoldurilor dar sunt largi pe coapse şi coboară pe picior la fel de largi, eventual puţin evazaţi spre glezne.

Pentru o persoană ca mine, care iubeşte hainele comode, acest model de blugi este ideal. Singura problema este faptul că, fiind largi, nu conturează liniile corpului şi pot crea o siluetă masivă şi nediferenţiată.

Iată, însă, câteva trucuri de stil pe care le-am aplicat eu, descoperite la doamnele pe care le urmăresc pe Instagram.

Port încălţări cu platformă

Este incredibil ce efect poate avea o talpă de 3-4 cm faţă de una plată. Am purtat aceşti blugi cu tenişi şi cu aceşti sneakers care au o talpă de 3,5 cm. Diferenţa a fost evidentă.

Nu trebuie să porţi tocuri sau platforme înalte şi în nici un caz tocuri subţiri. Cea mai bună alegere sunt nişte sneakers cu talpă groasă aşa cum eu port în ţinuta de azi.

Aplic regula treimilor

Adică, măsurînd (din ochi, desigur) de la gât până la pământ, am grijă ca topul să fie o treime din lungime, iar pantalonii două treimi.

Proporţia 1/3 – 2/3 denumită şi proporţia de aur, este cea mai avantajoasă şi plăcută vizual, nu doar în vestimentaţie ci şi în pictură şi arhitectură.

Azi am purtat un tricou verde pe care l-am introdus în betelie într-o parte şi am obţinut astfel două avantaje: am redus proporţia topului la 1/3 şi am creat o linie oblică mai avantajoasă decât marginea orizontală a tricoului.

Îmi accentuez umerii

Mi-am cumpărat de la mercerie pernuţe pentru umeri pe care le ataşez la bluze şi cămăşi cu ace de siguranţă.

Pentru silueta mea de tip pară, cu umerii ceva mai înguşti decât şoldurile, accentuarea umerilor face minuni. Silueta devine mai echilibrată, se apropie mai mult de linia de clepsidră, iar şoldurile par mai puţin late.

Las descheiată piesa de deasupra

Fie că e un sacou, o cămaşă sau un cardigan, las întotdeauna descheiată piesa de deasupra. Pe de-o parte ca să se vadă linia taliei, pe de altă parte pentru că marginile paralele ale sacoului alungesc vizual silueta.

Port culori şi accesorii moderne

Ştiţi părerea mea despre accesorii: fără ele ţinuta e “pustie”. 🙂

Mai ales când porţi o piesă care poate să conducă spre o ţinută cu aspect demodat sau neglijent, e foarte important să o combini cu accesorii moderne.

Eu am ales un colier în formă de lanţ cu zale mari, un model foarte în vogă şi care îmi place mult.

Culorile sunt şi ele, desigur, foarte importante. Blugii mei sunt un bleumarin foarte închis, aproape negru, aşa că pentru tricou şi sacou am ales două culori vii, verde smarald şi lila, o combinaţie cromatică foarte actuală.

Prin urmare, dragi prietene, dacă vă tentează noul trend al blugilor largi, nu vă fie teamă să-l încercaţi.

Cu puţină grijă la detalii veţi obţine o ţinută practică şi comodă, dar în acelaşi timp modernă şi tinerească.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Modele foarte faine de blugi largi în toată gama de mărimi găseşti la Bonprix aici, aici, aici, aici sau aici.
  • Tricoul verde îl găseşti tot la Bonprix.
  • Un sacou lila asemănător la AboutYou aici sau aici.
  • Adidaşi albi cu platformă găseşti la CCC.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Alte ţinute cu blugi largi

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să integrezi trendurile în garderoba ta după 50 de ani

Trenduri cromatice – very peri şi verde

Blugi pentru plinuţe – mărimi, modele, magazine

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Trenduri după 50 de ani – blugii largi
Article Name
Trenduri după 50 de ani – blugii largi
Description
O ţinută cu blugi largi, tricou verde şi sacou lila.
Author
MaxineOver50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *