Stilul nostru de fiecare zi

Acum ceva vreme, la o ţinută cu blugi şi sacou am primit un comentariu care m-a pus pe gânduri: “Asta nu e o ţinută stilată, e o ţinută de mers la piaţă”.

Ceea ce mi-a dat de gândit este ideea că o ţinută “de mers la piaţă” nu are cum să aibă stil. Cu alte cuvinte, stil pot avea doar ţinutele elegante, în care mergi la nuntă. La piaţă te îmbraci cu ce-ţi cade-n mână.

Este o concepţie cum nu se poate mai greşită şi, din păcate, foarte răspândită.

Ai stil doar atunci când mergi la ocazii?

Gândiţi-vă, numai!

Câtă preocupare, cheltuieli şi efort să arăţi bine când participi la un eveniment special, fie el nuntă, botez, revelion sau altă petrecere. Rochie, pantofi, coafor, machiaj – totul ca să fii o apariţie elegantă şi stilată, să arăţi bine în poze şi să stârneşti priviri admirative sau invidioase, după caz.

Dar la câte astfel de evenimente mergi într-un an? Dacă nu eşti o persoană cu o viaţa socială extrem de activă, probabil doar la câteva. Pe de altă parte, la birou, la piaţă, la cumpărături sau în parc mergi în fiecare zi.

De ce multe femei îşi doresc să arate stilate la cele câteva ocazii speciale la care participă într-un an iar în viaţa de fiecare zi se mulţumesc cu ţinute anoste, banale şi lipsite de strălucire?

Poate din cauza acestei idei greşite, că pentru a avea stil trebuie să porţi branduri de top, haine ultra elegante şi scumpe, pantofi cu toc şi machiaj pronunţat.

Când, de fapt, stilul este o chestiune de fiecare zi.

Felul cum te îmbraci în zilele obişnuite, la birou, la cumpărături, în timpul liber este cel care defineşte stilul tău personal.

Fireşte, o ţinută casual nu va fi la fel de elegantă ca una de gală, dar poate avea mai mult stil decât o ţinută sofisticată, încărcată de piese scumpe dar prost purtate.

Stilul nu are legătură cu gradul de eleganţă al ţinutei, şi nici cu preţul sau brandurile hainelor pe care le îmbraci.

O ţinută cu stil este adecvată situaţiei în care o porţi, armonioasă vizual şi cromatic, avantajoasă pentru silueta ta. Nu trebuie să fie compusă din haine scumpe, dar e nevoie să fie potrivită personalităţii tale, modernă şi cu atenţie pentru detalii.

În fine, nu ai nevoie de ore întregi (sau chiar zile) ca să alcătuieşti o ţinută cu stil. Te poţi îmbrăca astfel în doar câteva minute, iar aici pe blog găseşti o mulţime de exemple de ţinute chic de zi cu zi, simple şi uşor de construit.

Ţinuta de azi

Blugii sunt, pentru multe femei, cea mai purtată piesă vestimentară, adesea considerată banală şi, aşa cum spunea comentatoarea mea, de nepurtat într-o ţinută cu stil.

Ţinuta mea de azi este un contraexemplu al acestei afirmaţii.

Am îmbrăcat nişte blugi wide fit pe care i-am purtat cu o vestă din denim încheiată, pe sub care am pus un tricou alb. Pe deasupra am purtat un sacou crem cu o linie uşor cambrată care conferă ţinutei o notă elegantă.

Am încălţat nişte pantofi cu toc gros şi platformă iar pentru a aduce mai mult dinamism ţinutei am ales o geantă cu animal print şi cercei lungi crem.

Ţinuta obţinută are un stil smart-casual cu o notă retro, amintind de moda anilor ’70. Poate fi purtată la birou (dacă este un loc cu un cod vestimentar relaxat) dar şi în timpul liber, la un film sau la o întâlnire cu prietenele.

Dacă te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare.

  • Blugi wide fit găseşti la Bonprix aici sau aici.
  • La fel şi vesta de blugi – o piesă pe care ţi-o recomand cu căldură, aduce o notă tinerească oricărei ţinute.
  • Un sacou bej elegant găseşti la AboutYou aici, aici, aici sau aici.
  • Nişte pantofi asemănători poţi găsi la Born2Be aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci cu stil în 3 minute

Trenduri după 50 de ani – Blugii largi

Cum să te îmbraci casual… cu stil

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Stilul nostru de fiecare zi
Article Name
Stilul nostru de fiecare zi
Description
O ţinută cu blugi, vestă denim şi sacou. Şi câteva consideraţii despre stil.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *