Inspiraţie nautică – albastru, alb, roşu

Aşa cum poate aţi observat, în modă trendurile vin şi pleacă, repetându-se cu o anumită periodicitate. Ce era în urmă cu 5 ani super trendy a devenit acum “demodat” iar tendinţele de la începutul anilor 2000 sunt din nou hot în acest sezon.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, deşi îmi place să fiu la curent cu ce se poartă, eu nu dau prea mare importanţă trendurilor.

Îmi place să urmăresc culorile fiecărui sezon şi am descoperit astfel culori noi pe care le port cu plăcere: liliachiul acestui an, combinaţia de galben cu gri de anul trecut sau burgundul de acum câţiva ani.

Dar dincolo de culori, imprimeuri şi de câte o tendinţă în privinţa croielilor care mi se pare avantajoasă, merg cel mai adesea pe mâna clasicelor.

Clasica jachetă denim sau cămaşă albă, clasicii blugi bootcut sau pantaloni negri evazaţi, clasica rochie petrecută, clasicul tricou cu dungi.

În România există o ciudată prejudecată care identifică clasicul cu demodatul. Când spui despre o femeie că se îmbracă clasic înţelegi prin asta că poartă haine demodate, că are un stil vetust şi plicticos.

Când, în realitate, lucrurile stau exact pe dos!

Clasicul nu se demodează niciodată

O piesă vestimentară, o croială sau un imprimeu sunt clasice tocmai pentru că nu se demodează niciodată şi, indiferent de trenduri, sunt mereu proaspete şi actuale.

Aşa stau lucrurile cu dungile şi asocierea de inspiraţie marină alb-albastru-roşu.

Inspirate din uniformele navale franceze ale secolului XIX, dungile au intrat în forţă în moda mare odată cu, cine alta, decât Coco Chanel. Tricourile în dungi au primit şi un nume, Breton tops, numele venind chiar de la regiunea Bretagne din Franţa.

Alb-albastrul dungilor Breton se asociază bine cu multe culori (gaben, verde sau maro sunt doar câteva) dar cea mai frumoasă combinaţie este cu roşu.

Este o combinaţie clasică, mereu la modă, şi care oferă oricărei ţinute o notă de rafinament estival.

În ţinuta de azi port o rochie de jerse în dungi bleumarin cu alb, pe care am accesorizat-o cu o curea, o eşarfă şi o brăţară roşii.

Am încălţat balerini albi foarte comozi şi, ca să accentuez nota marină, am purtat o geantă mare de pânză cu desene de inspiraţie nautică.

Este o ţinută casual, lejeră şi relaxată, dar care ar putea fi purtată şi într-un context office, cu accesoriile potrivite.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare celor pe care le port eu.

Rochia la Bonprix – este şi redusă cu 30%.
Curea la Bonprix
Geantă la ePantofi – geanta mea este mai veche aşa că am pus link la una similară
Eşarfă la Factcool – asemănătoare celei pe care o port eu
Brăţară la MeliMelo

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Când nu ştii cu ce să te îmbraci, poartă dungi

Cum să porţi pantaloni albi când ai siluetă pară

Cum să porţi o rochie din denim cu pantaloni

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Inspiraţie nautică - albastru, alb, roşu
Article Name
Inspiraţie nautică - albastru, alb, roşu
Description
O ţinută cu o rochie în dungi albastru cu alb şi accesorii roşii.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *