Cum să te îmbraci casual în rochie

Am făcut odată un experiment – pe parcursul unei plimbări de o oră printr-un cartier bucureştean, am încercat să număr femeile care poartă rochie.

Era începutul verii, zi de weekend, la orele după-amiezii, deci cele mai multe erau ţinutele casual, pentru timpul liber.

Fără vreo pretenţie de exactitate, rezultatul a fost totuşi interesant – doar vreo 5% dintre femei purtau rochie, câteva, la fel de puţine fustă, iar marea majoritate blugi sau diverse tipuri de pantaloni.

De altminteri, nu e de mirare. Cele mai multe dintre noi asociem rochiile cu ocaziile speciale sau cu jobul.

Te îmbraci într-o rochie office când mergi la birou sau într-o rochie elegantă când mergi la o ocazie specială. Pentru tot restul timpului sunt pantalonii.

Deşi, fireşte, şi eu port foarte des pantaloni, să te rezumi doar la ei mi se pare o restrângere nedorită a opţiunilor stilistice.

Mai ales că, vara cel puţin, rochiile îmi par mult mai comode decât pantalonii. Dacă în sezonul rece ai grija ciorapilor, vara nu faci altceva decât să-ţi pui rochia, nişte sandale şi eşti gata de plecare.

Rochiile sunt mai răcoroase, mai aerisite şi mai chic decât pantalonii, aşa că n-ai nici un motiv să nu le preferi în zilele de vară.

Eu port rochii când merg la plimbare, când merg în parc sau la o cafea cu o prietenă, şi adesea şi în situaţii mai comune – la piaţă sau la cumpărături.

Ţinuta de azi are drept personaj principal o rochie din amestec de in şi bumbac, care, evident, m-a cucerit prin desenul ei cu dungi. Este o rochie dreaptă, simplă, pe care buzunarul şi dungile oblice o scot din banal.

Am vrut să păstrez paleta albastru-alb aşa că mi-am marcat talia cu o curea albă, am purtat tenişi albi şi o geantă shopper bleumarin.

E o ţinută nepretenţioasă, comodă, potrivită pentru o zi de concediu sau de weekend.

Dacă îţi place, iată ce îţi recomand.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Inspiraţie nautică – albastru, alb, roşu

3 modele de rochii de vară pe care ai să le iubeşti dacă eşti plinuţă (şi nu numai)

Dungile – cel mai chic imprimeu al verii

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook

Summary
Cum să te îmbraci casual în rochie
Article Name
Cum să te îmbraci casual în rochie
Description
O ţinută casual cu o rochie de in albastră cu dungi albe.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *