Cum să porţi pantaloni albi când ai siluetă pară

Pantalonii albi sunt una din piesele de bază ale garderobei mele de vară. Am mai multe perechi: pantaloni lejeri de in, pantaloni eleganţi cu dungă, pantaloni chino sau din denim alb.

Până acum vreo trei-patru ani nici prin cap nu mi-ar fi trecut să port pantaloni albi – de fapt pantaloni de nici o altă culoare decât negru. Şi asta pentru că am o siluetă de tip pară, cu şolduri late şi am fost mereu complexată de acest lucru.

Nu mă îndoiesc că ai auzit şi tu mereu mantra negrului care subţiază – idee perfect adevărată, de altfel – aşa că tendinţa oricărei femei care e stânjenită de şoldurile şi coapsele ei este să poarte negru în partea de jos.

Totuşi, pe măsură ce am căpătat mai multă cultură stilistică, am constatat că poţi purta foarte bine fuste sau pantaloni albi dacă eşti atentă la câteva detalii.

În plus, înaintarea în vârstă m-a făcut să-mi dau seama că nu merită să-mi pierd timpul respecând reguli în care nu cred.

Şi că dacă îmi place să port alb, imprimeuri sau culori intense, nu există nimic care să mă împiedice s-o fac în afara propriilor mele prejudecăţi la care am fost bucuroasă să renunţ.

Aşa încât acum port pantaloni albi, cu imprimeuri fanteziste şi în culori puternice şi mă bucur de fiecare ţinută.

Dacă şi tu ai o siluetă cu şolduri late şi ţi-ar plăcea să ieşi din monotonia negrului, ţinuta de astăzi e un bun exemplu.

Am purtat nişte pantaloni albi dint-o ţesătură asemănătoare denimului, scurţi până deasupra gleznelor.

În partea de sus mi-am pus un tricou alb cu dungi fuchsia. Elementul care face ca întreaga ţinută să fie una actuală şi pe care să o port foarte relaxată este cămaşa.

În ţinuta de azi port o cămaşă din poplin de bumbac, supradimensionată, roz intens cu dunguliţe albe.

Cămaşa este destul de lungă şi are marginea de jos rotunjită, ceea ce creează o linie neregulată care maschează şoldurile.

În plus, liniile verticale ale cămăşii şi cele orizontale ale tricoului fac un contrast vizual care distrage atenţia de la şolduri.

Port cămaşa descheiată pentru că cele două margini paralele alungesc silueta şi îi suflec întotdeauna mănecile sau măcar îndoi manşetele, ca să obţin un aspect tineresc.

Am completat ţinuta cu nişte papuci comozi fuchsia cu negru, un colier roz şi o geantă cross-body alb cu negru.

Acesta este micul meu secret stilistic care îmi permite să port pantaloni de orice culoare vreau, deşi sunt plinuţă şi am o siluetă pară – cămăşile pe care le port descheiate, peste un tricou sau un top.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare.

Pantaloni la Bonprix
Cămaşă la FashionDays
Tricou la  FashionDays
Papuci la DePurtat
Poşetă la Answear

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi pantaloni albi dacă eşti plinuţă

Cum să porţi pantaloni cu imprimeu dacă eşti plinuţă

Cum să porţi pantaloni roşii după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi pantaloni albi când ai siluetă pară
Article Name
Cum să porţi pantaloni albi când ai siluetă pară
Description
O ţinută cu pantaloni albi, cămaşă fuchsia şi tricou în dungi.
Author
MaxineOver50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *