Când nu ştii cu ce să te îmbraci, poartă dungi

Nu cred că există femeie care să nu fi fost niciodată în situaţia de a spune “nu ştiu cu ce să mă îmbrac azi”. E vorba de o pană de inspiraţie stilistică pe care uneori o avem în faţa dulapului plin de haine. Pentru că posibilităţile de a crea ţinute sunt atât de numeroase, intervine un blocaj şi avem impresia că nu găsim nimic de îmbrăcat.

Există mai multe metode prin care poţi evita un astfel de blocaj. Una dintre ele este să ai întotdeauna la îndemână garderoba ta capsulă cu piese clasice: cămăşi, tricouri, blugi, sacouri. O alta este să apelezi la culorile neutre care îţi vin bine: alb, bleumarin, negru, griuri şi bejuri.

Soluţia pe care o prefer eu atunci când sunt în criză de inspiraţie este să port dungi.

Când nu ştiu cu ce să mă îmbrac, port dungi

Dungile sunt o pasiune relativ nouă pentru mine, care am fost întotdeauna îndrăgostită de imprimeurile florale. Pe care, desigur, le iubesc în continuare. Dar în ultimii ani am fost cucerită de imprimeurile cu dungi, mai ales în combinaţia alb-bleumarin sau alb-negru.

Poate că este vorba de influenţa stilului franţuzesc pe care îl admir, în care tricourile cu dungi orizontale (sau bretons, cum se mai numesc) au un loc aparte. Sau pentru că dungile îmi sugerează marea, vara şi vacanţa. Cert este că în ultima vreme mi-am cumpărat o mulţime de tricouri cu dungi, dar şi cămăşi, pantaloni, fuste sau rochii.

Pe măsură ce piesele cu dungi devin mai numeroase în garderoba mea, constat că de câte ori sunt în criză de inspiraţie sau pur şi simplu vreau o ţinută rapidă dar chic, apelez la una dintre ele.

De obicei e vorba de un tricou cu dungi pe care îl port cu blugi, cu pantaloni de jerse, cu fuste plisate, pe sub cardigane, sacouri sau jachete. Dar îmi plac şi cămăşile cu dungi verticale, cu aerul lor uşor masculin. Sau fustele cu dungi oblice, care prin jocul lor asimetric maschează nişte şolduri prea late.

Dacă ai nevoie de puţină inspiraţie stilistică şi de idei despre cum să integrezi dungile în ţinutele tale, iată nişte combinaţii vestimentare care conţin diverse piese cu dungi.

Bluze şi tricouri

Cămăşi

Sacouri şi cardigane

Fuste

Pantaloni

Rochii

Accesorii

Dungi şi alte imprimeuri

După cum vezi, sunt nenumărate posibilităţi de a crea ţinute interesante care conţin piese în dungi. Dacă încă nu ai măcar un tricou sau o bluză cu dungi în garderoba ta, îţi recomand cu căldură să-ţi cumperi. Vei fi cucerită de nota sofisticată pe care o vor adăuga ţinutelor tale şi de aerul chic pe care îl vei căpăta.

Sper ca ţinutele şi sugestiile mele să te ajute să integrezi dungile în vestimentaţia ta şi să-ţi compui ţinute în care să arăţi şi să te simţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce se poartă în vara asta – buline şi dungi

Cum să porţi dungi sau buline când eşti plinuţă şi „la o anumită vârstă”

Cum să-ţi asortezi hainele (I). Ţinute monocromatice.

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Când nu ştii cu ce să te îmbraci, poartă dungi
Article Name
Când nu ştii cu ce să te îmbraci, poartă dungi
Description
Ţinute cu dungi, idei şi sugestii stilistice.
Author
Maxine Over 50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *