Pentru plinuțe,  Sfaturi de stil

Cum să-ţi maschezi braţele vara, dacă eşti plinuţă

Dacă eşti plinuţă sau dacă ai trecut de 50 de ani (sau ambele 🙂 ) probabil că te confrunţi ca şi mine cu întrebarea cum să-ţi maschezi braţele vara.

Fie că sunt prea durdulii, fie că din cauza vârstei şi-au pierdut fermitatea, braţele sunt pentru multe dintre noi o problemă. Pe de-o parte nu am vrea să le expunem, pe de altă parte ne dorim ţinute răcoroase, adaptate vremii calde de afară.

Eu folosesc diverse metode pentru a-mi masca braţele vara, pe care ţi le voi arăta în continuare. Totuşi, de multe ori aleg să nu-mi pese de imperfecţiunile mele şi port topuri şi bluze fără mâneci, chiar dacă am braţele plinuţe şi nu atât de ferme ca odinioară.

Înaintând în vârstă am înţeles că în ceea ce priveşte stilul meu, eu sunt cea care stabileşte regulile şi tot eu decid dacă le respect sau nu. My style, my rules. 🙂

Revenind, însă, la braţele plinuţe, iată şase modalitati de a le masca având, în acelaşi timp, o ţinută de vară lejeră şi trendy.

Poartă bluze bardot

Am pus bluzele bardot primele (se mai numesc şi carmen) deşi eu îmbrac rar acest model. Sunt bluzele acelea cu elastic la decolteu şi cu mâneci lărguţe, care se pot purta pe umeri, mai jos sau mai sus.

Sunt foarte la moda în acest sezon şi îţi oferă un aer romantic şi sexy. Totuşi, din punctul meu de vedere sunt destul de incomode pentru că dacă vrei să le porţi cu umerii complet goi ai nevoie de un sutien fără bretele. Iar eu n-am găsit până acum un sutien fără bretele care să stea la locul lui 🙂

Dar dacă îţi plac bluzele bardot le poţi purta puţin ridicate pe umeri, cât să acopere bretelele sutienului şi îţi vor oferi un decolteu minunat, care îţi va pune în valoare umerii.

Poartă bluze cu decupaje

O altă variantă a bluzelor care expun umerii o reprezintă bluzele cu decupaje, plasate fie sus, pe umăr fie de-a lungul braţului. Au avantajul că poţi purta sutien deoarece zona de pe umăr e acoperită.

Decupajul expune umerii şi partea de deasupra a braţelor, care este cea care arată cel mai bine şi îmbătrâneşte cel mai târziu 🙂

Poartă mâneci până la cot sau trei-sferturi

Când vorbim de mascarea braţelor ne gândim la partea interioară a braţului, între plica cotului şi subraţ, zonă care la multe plinuţe sau femei peste o anumită vârstă este lipsită de fermitate.

O soluţie cât se poate de evidentă este ca în loc de mâneci scurte, să porţi bluze cu mâneci până la cot sau trei-sferturi, puţin mai lungi de cot.

O bluză din bumbac subţire cu mânecă trei-sferturi este la fel de răcoroasă ca un tricou şi are avantajul că îţi permite să te simţi confortabil, fără să te mai simţi jenată de braţele tale.

Poartă cămăşi cu mâneci suflecate

Ador să port vara o cămaşă cu mânecile suflecate şi gulerul ridicat pentru că e o ţinută foarte cool, care nu numai că îmi mascheaza braţele dar are şi un aer relaxat şi puţin rebel.

Poţi alege o cămaşă din materiale răcoroase, bumbac sau in, o poţi purta ca atare sau deasupra unui top, descheiată în faţă sau încheiată doar la un nasture, înnodată în talie sau liberă, peste pantaloni.

Poartă bluze cu mâneci tip batwing

E vorba de acele bluze lejere, tip tunică, cu mâneci largi, până la cot. Sunt modele foarte avantajoase pentru fetele plinuţe, deoarece zona cu probleme a braţelor este în întregime ascunsă de amploarea bluzei.

Daca îmbraci acest tip de bluză poart-o cu o fustă creion sau cu pantaloni cambraţi care urmează linia corpului. Evită pantalonii sau fustele largi, pentru că te-ar face să arăţi mai plină decât eşti.

Poartă şaluri şi eşarfe

Atunci când porţi o bluză fără mâneci sau cu mâneci scurte, pune-ţi pe umeri un şal sau o eşarfă. Nu numai că îţi vei masca braţele cu stil dar te va ajuta şi să-ţi ascunzi burtica.

Poţi purta o eşarfă nu numai la ţinute elegante ci şi în combinaţii casual, cu fuste înflorate sau chiar cu blugi – va face un contrast stilistic interesant şi îţi va da un aer chic.

Dacă porţi bluze fără mâneci

… atunci alege-le pe cele care au tăietura mânecii exact pe linia umărului. Când linia manecii este plasată pe linia umărului, braţul pare mai lung ceea ce e în avantajul tău.

Bluzele cu maneca uşor căzută (cap sleeve) scurtează vizual braţul şi îl fac să pară mai plin iar cele prea decoltate pe umăr lasă la vedere acea cută grăsuţă de la încheietura braţului. Ambele croieli sunt mai puţin avantajoase şi ar fi bine să le eviţi, dacă poţi.

În vogă… dar mai degrabă nu

Eu personal evit să port bluze cu mâneci scurte bufante (deşi sunt acum în mare vogă), bretele subţiri sau care se încheie după gât.

Mânecile bufante îmi fac braţele să arate mai scurte şi mai groase iar bretelele lasă descoperite perniţele inestetice de la plica braţului, aşa că le evit cât pot.

Din fericire la fel de trendy sunt mânecile clopot care, fiind mai lărguţe şi cu croială evazată, subţiază vizual braţul.

Sper ca ideile mele să te ajute să alegi cele mai potrivite piese pentru a-ţi masca braţele şi a-ţi pune în evidenţă punctele forte ale corpului tău.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Pe maxine.ro găseşti o mulţime de bluze şi eşarfe deosebite, cu ajutorul cărora îţi poţi compune o ţinută în care să te simţi minunat.

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să-ţi maschezi braţele vara, dacă eşti plinuţă
Article Name
Cum să-ţi maschezi braţele vara, dacă eşti plinuţă
Description
Şase metode de a-ţi masca braţele vara, dacă eşti plinuţă.
Author
Maxine Over 50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *