Cum mi-am schimbat părerea despre in

Este foarte interesant să observi cum îşi schimbă oamenii gusturile, preferinţele şi părerile atunci când sunt expuşi unei anumite estetici sau unor anumite curente de opinie.

Dacă eşti înclinată către auto-analiză, este şi mai interesant este să vezi cum se desfăşoară acest fenomen chiar în cazul tău.

Ţi se pare complicat? Nu este! Gândeşte-te doar la cum gândeai acum câţiva ani despre ideea de a purta adidaşi cu rochie. Mie ţinutele de acest gen mi se păreau urâte şi lipsite de graţie şi în nici un caz nu m-aş fi văzut purtând una.

Şi totuşi, văzând pe net atât de multe femei elegante şi stilate purtând fuste sau rochii cu pantofi sport, gusturile mele s-au schimbat pe nesimţite.

Această evoluţie este efectul educaţiei vizuale şi stilistice pe care am absorbit-o în ultimii ani şi a disponibilităţii de a încerca şi accepta lucruri noi.

Este, dacă vreţi, o piedică în calea… nu a uitării, ci a îmbătrânirii, a înţepenirii în tipare vechi şi prăfuite. V-o recomand cu căldură! 🙂

Cum mi-am schimbat părerea despre in

Din aceeaşi categorie a schimbărilor graduale face parte şi felul cum mă raportez acum la ţesăturile naturale, în particular la in.

Am tot citit despre cât de potrivite sunt ţesăturile de in vara, despre faptul că sunt răcoroase şi lasă pielea să respire. Cu toate acestea, foarte multă vreme n-am putut să trec peste ceea ce consideram eu marele inconvenient al acestei ţesături: faptul că se calcă greu şi se şifonează uşor.

Tributară imaginii ţinutelor impecabile, “ca scoase din cutie”, mi se părea că aspectul şifonat al inului lasă o impresie de neglijenţă şi lipsă de eleganţă.

Dar am tot văzut, în filme, pe Instagram sau Pinterest, femei pe care le admiram purtând cu nonşalanţă rochii, pantaloni sau cămăşi de in şifonate şi având în acelaşi timp un aer stilat, de eleganţă nestudiată.

Treptat, ideile mele despre ce înseamnă eleganţa au evoluat. Am înţeles că nu e nevoie ca toate lucrurile să fie puse la locul lor, că naturaleţea şi firescul sunt mai de admirat decât rigiditatea şi că o ţesătură şifonată care poartă urmele corpului tău e la fel de frumoasă ca şi una proaspăt călcată.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi port nişte pantaloni de in verde smarald cu croială conică şi o cămaşă albă supradimensionată, de asemenea de in.

Mi-am suflecat mânecile largi ale cămăşii şi am lăsat-o descheiată lejer la ultimii nasturi. Pentru că gulerul este şi el destul de larg, am încheiat cămaşa la gât iar pe sub guler am trecut un colier de lemn în nuanţe de verde.

Am încălţat nişte tenişi albi şi am ales o geantă mare, împletită, la care am legat o eşarfă în tonuri de verde şi albastru.

Este o ţinută relaxată, pentru timpul liber sau vacanţă. Dacă te inspiră şi îţi doreşti să dai o şansă inului, iată ce îţi recomand.

  • Nişte pantaloni de in verzi poţi găsi la AboutYou sau la Shopika.
  • O cămaşă albă de in găseşti la Bonprix aici şi la Shopika aici sau aici.
  • Tenişi albi la Born2Be aici sau aici.
  • O geantă ţesută crem la Bonprix.
  • Un colier statement la Shopika aici sau aici.
  • Şi tot la Shopika găseşti nişte eşarfe superb imprimate în nuanţe de verde şi turcoaz aici, aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cinci moduri de a purta o rochie albă de vară

Cum să-ţi maschezi braţele vara, dacă eşti plinuţă

Cum să te îmbraci vara… la menopauză

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum mi-am schimbat părerea despre in
Article Name
Cum mi-am schimbat părerea despre in
Description
O ţinută cu pantaloni verzi de in, cămaşă de in albă şi tenişi.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *