Cum îmi alcătuiesc ţinutele – punctul de plecare

Am primit zilele trecute o întrebare interesantă – Cum îmi compun o ţinută, la ce mă gândesc şi cum aleg piesele care o alcătuiesc.

Răspunsul este destul de complicat pentru că, desigur, ţin seama de sezon, de ocazie, de ce am de făcut în ziua când port ţinuta respectivă şi de cum va fi vremea.

Dar dincolo de toate aceste criterii, întotdeauna în alcătuirea ţinutelor mele am un punct de plecare. Când mă gândesc cu ce mă îmbrac îmi spun: “Azi vreau să port asta.”

Iar asta poate fi o rochie, o bluză, fustă sau pantalon, dar şi un accesoriu – pantofii, o geantă, un colier sau o eşarfă. Întreaga ţinută se construieşte apoi în jurul piesei care este punctul de plecare.

Este o metodă utilă şi puternică pentru că asigură coerenţa stilistică a ţinutei şi nu mă lasă să divaghez nehotărâtă în faţa dulapului.

Punctul de plecare al ţinutei de azi

Ţinuta de azi a fost construită în jurul noilor meu saboţi cu platformă de la CCC.

Aşa cum vă spuneam în articolul de acum două zile, platformele sunt o achiziţie recentă la mine, multă vreme am crezut că sunt incomod de purtat din cauza tălpii rigide.

Totuşi, mi-am zis să dau o şansă acestui model pentru că mi-a plăcut culoarea, nu sunt excesiv de înalte iar piciorul stă aproape orizontal. În plus, am un magazin CCC aproape de mine, deci pot returna oricând şi primesc banii înapoi imediat.

Din fericire n-a fost nevoie, pentru că saboţii s-au dovedit foarte comozi şi uimitor de plăcuţi la purtare.

Plecând, deci, de la papuci, am creat o ţinută casual de vară, cu o rochie din bumbac lila, peste care am purtat un cardigan galben deschis.

Deşi e o ţinută casual conţine o mică subtilitate stilistică şi anume corespondenţa dintre forma rotundă a pandantivului şi cea a genţii de pai. Este o ilustrare a ideii că şi cea mai simplă ţinută poate avea stil, dacă îi acorzi puţină atenţie.

Este o ţinută lejeră de vară, fără pretenţii, pe care am alcătuit-o în câteva minute pornind de la saboţii lila.

Dacă te inspiră, iată unde găseşti piese similare.

Saboţi la CCC
Rochie la Bonprix
Cardigan la FashionDays
Geantă la Bonprix

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Secretul unei ţinute de vară cu stil

Cum să-ţi alegi pantofii potriviţi pentru ţinuta ta

Cum să-ţi maschezi braţele vara, dacă eşti plinuţă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum îmi alcătuiesc ţinutele - punctul de plecare
Article Name
Cum îmi alcătuiesc ţinutele - punctul de plecare
Description
O ţinută cu saboţi cu platformă, rochie casual şi cardigan,
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *