Cum îmi alcătuiesc ţinutele – punctul de plecare

Am primit zilele trecute o întrebare interesantă – Cum îmi compun o ţinută, la ce mă gândesc şi cum aleg piesele care o alcătuiesc.

Răspunsul este destul de complicat pentru că, desigur, ţin seama de sezon, de ocazie, de ce am de făcut în ziua când port ţinuta respectivă şi de cum va fi vremea.

Dar dincolo de toate aceste criterii, întotdeauna în alcătuirea ţinutelor mele am un punct de plecare. Când mă gândesc cu ce mă îmbrac îmi spun: “Azi vreau să port asta.”

Iar asta poate fi o rochie, o bluză, fustă sau pantalon, dar şi un accesoriu – pantofii, o geantă, un colier sau o eşarfă. Întreaga ţinută se construieşte apoi în jurul piesei care este punctul de plecare.

Este o metodă utilă şi puternică pentru că asigură coerenţa stilistică a ţinutei şi nu mă lasă să divaghez nehotărâtă în faţa dulapului.

Punctul de plecare

Oarecum mai neobişnuit, punctul de plecare al ţinutei de azi a fost colierul. Mi-am cumpărat de la Miniprix acest colier albastru royal, cu pandantivul rotund în care sunt prezente mai multe culori: albastru, roz pal, roz închis, galben, bleu.

Când l-am cumpărat am avut în minte faptul că am mai mulţi pantaloni albaştri iar colierul va constitui un accent interesant.

Ţinuta de azi

Plecând, deci, de la culoarea colierului, am purtat nişte pantaloni de vâscoză albastru royal, cu un imprimeu discret, o cămaşă galben citron cu mâneci ample şi nişte papuci galbeni într-o nuanţă asemănătoare cu a cămăşii.

După ce mi-am pus colierul ţinuta părea aproape completă, mai aveam nevoie doar de o geantă. Am încercat mai multe variante până când m-am uitat mai atent la culorile pandantivului şi am găsit soluţia poşetei roz.

Am mai avut ţinute în care am asociat galbenul lime cu albastru, este o combinaţie care îmi place mult, dar nu m-aş fi gândit să accesorizez ţinuta cu o geantă roz.

Şi iată cum un simplu colier a devenit punctul de plecare al unei ţinute vesele şi colorate, perfecte pentru o zi de primăvară.

Morala poveştii este că n-ar trebui să ne fie teamă să purtăm culori pentru că nu ştim cu ce să le asortăm.  Sursele de inspiraţie sunt peste tot în jurul nostru, de la natură, unde găsim cele mai spectaculoase combinaţii cromatice, până la picturi, ţesături sau bijuterii.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Pantalonii sunt de la Bonprix, îi găseşti aici.
  • Cămaşa mea este de anul trecut şi nu mai e disponibilă acum. Dar dacă îţi place culoarea iată două bluze într-o nuanţă asemănătoare aici şi aici.
  • Sau o cămaşă la AboutYou aici, aici sau aici.
  • Sandale galben citron la Born2Be aici sau aici.
  • O geantă roz deschis tot la Born2Be aici sau aici.
  • Un multicolor, altfel decât al meu, dar foarte frumos poţi găsi la Shopika aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Secretul unei ţinute de vară cu stil

Cum să-ţi alegi pantofii potriviţi pentru ţinuta ta

Cum să-ţi maschezi braţele vara, dacă eşti plinuţă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum îmi alcătuiesc ţinutele - punctul de plecare
Article Name
Cum îmi alcătuiesc ţinutele - punctul de plecare
Description
O ţinută pantaloni albastru royal, cămaşă galben lime şi un colier albastru.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *