Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.

În primele două articole din seria Cum să-ţi asortezi hainele v-am prezentat cele mai întâlnite două modalităţi de asortare:  în ţinute monocrome şi în ţinute bicolore.

Dar dacă eşti o persoană creativă şi îţi plac culorile, poate că vei dori să asortezi trei sau chiar mai multe culori în ţinuta ta. Există mai multe modalităţi de asortare, pe care le-am descoperit printr-un proces de “trial-and-error” şi pe care ţi le împărtăşesc şi ţie aici.

Port o mulţime de imprimeuri

Mai ales vara port o mulţime de imprimeuri, pe bluze, fuste, pantaloni sau rochii. Fie ele printuri florale, care sunt foarte în vogă acum, dungi, buline sau imprimeuri geometrice, cel mai simplu mod de a-ţi crea o ţinută colorată este să foloseşti imprimeurile.

De obicei dacă aleg o piesă cu imprimeu (bluză/sacou sau fustă/pantaloni), piesa complementară va fi într-una din culorile imprimeului, iar accesoriile pot prelua o altă culoare din imprimeu sau chiar mai multe.

O excepţie o constituie imprimeul leopard, care pe lângă asortările în culorile care îl compun, merge foarte bine cu roşu, galben sau portocaliu.

Dacă port o rochie imprimată folosesc aceeaşi idee, exploatând culorile imprimeului şi asortând-o cu un sacou, o jachetă sau un cardigan care preia una din culorile rochiei.

Port două culori principale şi a treia ca accent

O altă variantă accesibilă este să-ţi compui o ţinută din două culori şi să foloseşti o a treia culoare ca accent, prin intermediul accesoriilor sau a unei piese suplimentare. Iată câteva exemple.

Folosesc albastrul denim ca a treia culoare

Un secret pe care l-am descoperit relativ recent este că, orice combinaţie coloristică aş purta, pot folosi albastrul denim ca o a treia culoare. Mai exact că pot să port orice culoare vreau cu blugi iar o jachetă denim merge cu orice.

Folosesc culori aflate în aceeaşi zonă cromatică

E vorba de culori „prietenoase” unele cu celelalte, pe care suntem obişnuite să le vedem împreună în natură: galben-maro-verde, verde-galben-negru, maro-galben-gri, galben-maro-negru, roşu-roz-violet, roz-violet-alb, albastru-turcoaz-verde, roşu-portocaliu-galben.

Folosesc culori neutre

Negru, alb, bleumarin sau bej, culorile neutre sunt întotdeauna salvatoare când vrei să adaugi încă o culoare unei ţinute, fără să rişti un haos cromatic. După cum, la fel de bine, poţi alătura trei sau patru culori neutre într-o ţinută iar această să rămână, totuşi, cât se poate de potolită.

Acestea au fost, dragi prietene, sugestiile mele în materie de asortare a hainelor. Dacă acest articol ţi s-a părut util, te invit să le citeşti şi pe primele două, despre ţinutele monocrome şi cele în două culori.

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi asortezi hainele cu stil şi să-ţi compui ţinute frumoase şi elegante, în care să te simţi şi să arăţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să-ţi asortezi hainele (I). Ţinute monocromatice.

Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

Cum să porţi culorile neutre

Summary
Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.
Article Name
Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.
Description
Idei şi sugestii despre cum să asortezi ţinutele în trei sau mai multe culori.
Author
Maxine Over 50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *