Sfaturi de stil,  Ținute

Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.

În primele două articole din seria Cum să-ţi asortezi hainele v-am prezentat cele mai întâlnite două modalităţi de asortare:  în ţinute monocrome şi în ţinute bicolore.

Dar dacă eşti o persoană creativă şi îţi plac culorile, poate că vei dori să asortezi trei sau chiar mai multe culori în ţinuta ta. Există mai multe modalităţi de asortare, pe care le-am descoperit printr-un proces de “trial-and-error” şi pe care ţi le împărtăşesc şi ţie aici.

Port o mulţime de imprimeuri

Mai ales vara port o mulţime de imprimeuri, pe bluze, fuste, pantaloni sau rochii. Fie ele printuri florale, care sunt foarte în vogă acum, dungi, buline sau imprimeuri geometrice, cel mai simplu mod de a-ţi crea o ţinută colorată este să foloseşti imprimeurile.

De obicei dacă aleg o piesă cu imprimeu (bluză/sacou sau fustă/pantaloni), piesa complementară va fi într-una din culorile imprimeului, iar accesoriile pot prelua o altă culoare din imprimeu sau chiar mai multe.

O excepţie o constituie imprimeul leopard, care pe lângă asortările în culorile care îl compun, merge foarte bine cu roşu, galben sau portocaliu.

Dacă port o rochie imprimată folosesc aceeaşi idee, exploatând culorile imprimeului şi asortând-o cu un sacou, o jachetă sau un cardigan care preia una din culorile rochiei.

Port două culori principale şi a treia ca accent

O altă variantă accesibilă este să-ţi compui o ţinută din două culori şi să foloseşti o a treia culoare ca accent, prin intermediul accesoriilor sau a unei piese suplimentare. Iată câteva exemple.

Folosesc albastrul denim ca a treia culoare

Un secret pe care l-am descoperit relativ recent este că, orice combinaţie coloristică aş purta, pot folosi albastrul denim ca o a treia culoare. Mai exact că pot să port orice culoare vreau cu blugi iar o jachetă denim merge cu orice.

Folosesc culori aflate în aceeaşi zonă cromatică

E vorba de culori „prietenoase” unele cu celelalte, pe care suntem obişnuite să le vedem împreună în natură: galben-maro-verde, verde-galben-negru, maro-galben-gri, galben-maro-negru, roşu-roz-violet, roz-violet-alb, albastru-turcoaz-verde, roşu-portocaliu-galben.

Folosesc culori neutre

Negru, alb, bleumarin sau bej, culorile neutre sunt întotdeauna salvatoare când vrei să adaugi încă o culoare unei ţinute, fără să rişti un haos cromatic. După cum, la fel de bine, poţi alătura trei sau patru culori neutre într-o ţinută iar această să rămână, totuşi, cât se poate de potolită.

Acestea au fost, dragi prietene, sugestiile mele în materie de asortare a hainelor. Dacă acest articol ţi s-a părut util, te invit să le citeşti şi pe primele două, despre ţinutele monocrome şi cele în două culori.

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi asortezi hainele cu stil şi să-ţi compui ţinute frumoase şi elegante, în care să te simţi şi să arăţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să-ţi asortezi hainele (I). Ţinute monocromatice.

Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

Cum să porţi culorile neutre

Summary
Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.
Article Name
Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.
Description
Idei şi sugestii despre cum să asortezi ţinutele în trei sau mai multe culori.
Author
Maxine Over 50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *