Cel mai simplu mod de a asorta o rochie cu imprimeu

Asortarea culorilor este o problemă stilistică pe care multe femei o au. Pe grupurile de fashion şi stil pe care le urmăresc am văzut de nenumărate ori întrebări de genul “Mi-am cumpărat această piesă, cu ce o pot asorta?”

Teama de a nu greşi în asortarea ţinutei e unul din motivele pentru care preferăm adesea negrul sau bleumarinul şi ne refugiem în culorile neutre lipsite de riscuri.

Dar de fapt, dacă îţi plac culorile şi vrei să porţi ţinute colorate, nu e aşa de greu să înveţi să le asortezi.

Cel mai simplu este să începi vara, cu rochii cu imprimeu.

De ce rochii? Pentru că o rochie este prin ea însăşi o ţinută completă şi tot ce ai de făcut este să alegi accesoriile: pantofi, geantă şi bijuterii.

De ce vara? Pentru că găseşti mult mai uşor rochii de vară imprimate şi în plus, nu ai nevoie de încă o piesă pe care să o porţi pe deasupra, care să ridice şi ea problema asortării.

Iată, de exemplu, ţinuta mea de azi. Este o frumoasă rochie de vară de vîscoză, cu un imprimeu floral galben, crem şi verde pe fond negru.

Metoda de asortare e foarte simplă. Mai întîi alegi ce accesorii porţi. Încălţări, desigur, şi geantă plus încă unul sau două – eu am ales curea şi colier.

Apoi alegi culorile accesoriilor în funcţiile de culorile imprimeului rochiei. Poţi alege fără grijă accesorii care să aibă două sau trei din culorile imprimeului.

De exemplu eu am purtat saboţi de culoare galbenă, într-o nuanţă asemănătoare florilor de pe rochie şi un colier tot galben.

Aş fi putut să-mi pun o curea neagră, ca şi fondul rochiei, dar pentru că imprimeul conţine nişte frunzuliţe verzi am preferat o curea verde care îmi pune mai bine în evidenţă talia.

Coşul de pai vintage are o nuanţă de galben natur, diferită de galbenul imprimeului, care oferă ansamblului mai multă varietate cromatică. Desigur, dacă nu îl aveam, aş fi putut foarte bine să port o poşetă neagră.

Iată cum o ţinută cu o rochie înflorată care părea greu de asortat, se dovedeşte de fapt  foarte simplu de alcătuit. Secretul este să foloseşti chiar culorile imprimeului şi să le laşi să te ghideze în alegerea accesoriilor.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare.

Rochie la Bonprix
Saboţi la ePantofi
Curea la Answear
Geantă la CCC

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să asortezi imprimeurile florale – 10 idei practice

Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.

Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cel mai simplu mod de a asorta o rochie cu imprimeu
Article Name
Cel mai simplu mod de a asorta o rochie cu imprimeu
Description
O ţinută cu o rochie cu flori galbene pe fond negru, saboţi galbeni şi curea verde.
Author
MaxineOver50