Cu ce asortezi negrul

Ar putea să pară un articol inutil căci toată lumea ştie: “Negrul se asortează cu orice”.

Doar că nu este întru totul aşa. Negrul este o culoare neutră și intensă, care poate acapara vizual celelalte elemente din ținută.

De exemplu, multe femei sunt tentate să combine negrul cu culori deschise şi pastelate. Doar că negrul are tendința de a domina și de a „înăbuși” culorile mai delicate, diminuându-le strălucirea și impactul vizual. În loc să se completeze reciproc, culorile pastel pot părea șterse sau lipsite de putere alături de negru.

O altă eroare stilistică poate fi combinarea negrului cu culori foarte intense cum sunt verde, galben sau roz neon. Contrastul dintre negru şi culorile neon este foarte puternic și creează o disonanță vizuală deranjantă.

Iată de ce m-am gândit că ar fi utilă o trecere în revistă a posibilităţilor de asortare a negrului. Dar mai întâi, ţinuta de azi.

Ţinuta de azi

Azi am vrut să creez o ţinută elegantă de vară, aşa că am purtat o fustă maxi cu un imprimeu spactaculos în negru, alb şi gri cu un top de satin negru şi un sacou de in, de asemenea negru.

Pentru a da luminozitate ţinutei am ales accesoriile – cercei, broşă, saboţi şi poşetă – de culoare argintie.

Ţinuta beneficiază şi de decolteul amplu al topului, care lasă gâtul liber şi îndepărtează negrul de faţă, precum şi de contrastul discret între netezimea satinului şi textura mai aspră a inului.

Piesele care alcătuiesc ţinuta mea sunt mai vechi – cea mai veche e fusta pe care o am de cel puţin 6 ani. Dar dacă ţinuta mea te inspiră, o poţi recrea cu piese asemănătoare.

Iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Deci, cu ce asortezi negrul?

Negrul se asortează impecabil cu alte culori neutre: alb, gri sau argintiu, bej, bleumarin sau albastru.

De asemenea, deoarece animal print-ul conţine culori neutre, asocierile sale cu negru sunt subtile şi armonioase. Poţi, de asemenea, asorta negrul cu imprimeuri florale care conţin sau au fondul negru şi bineînţeles, cu dungi.

Dar culorile pe care le poţi purta împreună cu negru nu se limitează la cele neutre. Poţi asorta cu negru o întreagă paletă de culori, cu condiţia ca acestea să fie culori pline, saturate şi în nuanţe mai închise.

Cu ce să NU asortezi negrul

  • Cu culori pastel – Negrul este o culoare puternică, dominatoare, care va copleşi delicateţea nuanţelor pastel şi va crea un dezechilibru cromatic.
  • Cu culori neon – Nuanţele foarte intense de galben neon, verde sau roz neon contrastează mult prea puternic cu negrul aşa că asocierea lor e obositoare şi stridentă.
  • Cu imprimeuri multicolore care nu conţin negru – Dacă porţi deja un imprimeu multicolor, cea mai armonioasă asortare este cu culori care fac parte din acel print. Adăugarea unei culori în plus, şi mai ales a uneia puternice cum e negrul, creează o dizarmonie cromatică neplăcută.

Negru şi gri sau argintiu

Negru şi alb

Negru şi bej

Negru şi animal print

Negru şi bleumarin, albastru sau denim

Negru şi culori saturate

Negru şi imprimeuri care conţin negru

Negru şi dungi

All black

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cu ce asortezi verdele

Cu ce asortezi bordo-ul

Cu ce asortezi portocaliul? Cu vecinii lui, galben şi roşu.

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cu ce asortezi negrul
Article Name
Cu ce asortezi negrul
Description
O ţinută în negru şi argintiu şi mai multe posibilităţi de a sorta negrul.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *