Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.

Dacă primul articol din seria Cum să-ţi asortezi hainele ţi s-a părut interesant, sper că şi acesta îţi va oferi idei folositoare.

Ţinutele într-o singură culoare pot să pară uneori pretenţioase şi prea căutate, aşa că cele în două culori sunt cele mai frecvente, pentru că sunt necomplicate şi uşor de alcătuit.

Cea mai simplă modalitate de asortare este cea în care ţinuta este formată din două piese în culori diferite, iar accesoriile împrumută una din cele două culori. Dar adesea o astfel de ţinută poate părea banală aşa că eu prefer să folosesc accesorii de altă culoare decât cele care formează ansamblul principal.

În acest articol am să vă prezint ţinute în care piesele sunt ambele în culori uni, pentru că imprimeurile merită şi vor avea articolul lor separat 🙂 .

Combinaţia de două culori uni, de obicei o fustă sau un pantalon într-o culoare neutră (negru, bleumarin, gri închis) şi o bluză într-o culoare contrastantă este, probabil, cea mai folosită de majoritatea femeilor.

Dar se pot face şi combinaţii de culori mai puţin obişnuite, care arată neaşteptat de bine împreună. Iată câteva dintre ele.

Albastru cu negru

O ţinută bicoloră în care am folosit contrastul dintre textura lucioasă a bluzei de satin şi cea pufoasă a cardiganului.

Albastru cu roşu

Din întâmplare am avut o eşarfă cu imprimeu roşu şi albastru, dar şi una roşu uni ar fi mers la fel de bine.

O ţinută de iarnă în care am combinat o rochie tricotată bleumarin cu o jachetă roşie şi accesorii negre.

Albastru cu galben

Combinaţia albastru cu galben se potriveşte de minune cu accesorii maro sau natur.

Albastru cu roz

O ţinută cu pantaloni bleumarin şi o bluză roz deschis, la care am purtat balerini roz şi geanta albastră, deci accesorii de aceleaşi culori ca şi piesele principale.

Fuchsia este şi ea o nuanţă de roz aşa că am păstrat caracterul bicolor al ţinutei folosind o geantă roz pal, care împreună cu eşarfa în dungi oferă ansamblului dinamism şi o notă chic.

Albastru cu maro

Albastrul denim se potriveşte foarte bine cu maro, e o combinaţie care nu dă greş niciodată. Poţi folosi accesorii maro (geantă, pantofi, curea, bijuterii) sau piese vestimentare în nuanţe calde de maro camel sau maro scorţişoară.

Albastru cu bordo

Dacă albastrul arată frumos împreună cu roşu, de ce n-am încerca şi cu bordo, care e un roşu închis? Am păstrat ţinuta exclusiv bicoloră, dar ar fi arătat la fel de bine dacă i-aş fi adăugat accesorii camel.

Albastru cu turcoaz

Asortarea turcoaz cu albastru denim sau cu bleumarin este destul de evidentă deoarece aceste culori vin din paleta de albastru şi se potrivesc în mod natural.

Vezi hainele şi accesoriile albastre de pe maxine.ro.

Gri cu galben

Gri şi galben sunt culorile acestui an dar dincolo de asta, griul temperat şi galbenul exuberant sunt două culori care se potrivesc foarte bine.

Gri cu bej

Gri cu bej este o combinaţie de culori neutre, rafinată şi elegantă, potrivită mai ales pentru toamnă. Dar iată că şi o ţinută de vară în aceste culori poate arăta bine.

Vezi hainele şi accesoriile gri de pe maxine.ro.

Maro cu alb

Îmi place foarte mult combinaţia maro cu alb, este elegantă şi nu foarte comună. Accesoriile animal print păstrează nuanţele de maro şi oferă ţinutei o notă chic.

Maro cu roz

Ai fi crezut că rozul arată aşa de bine cu maro? Într-adevăr, e vorba şi de nuanţele potrivite, în cazul acesta maro ciocolatiu, roz prăfuit şi roz pal.

Maro cu bej

Maroul se combină foarte bine cu nuanţele de bej ceea ce e firesc, de vreme ce acestea sunt din aceeaşi gamă coloristică. Aici am folosit accesorii bordo pentru a crea un contrast şi a oferi dinamism ţinutei.

Maro cu negru

Deşi pare o combinaţie batrânicioasă, nuanţele de maro roşcat sau maro scorţişoară se combină foarte bine cu negru. Aici am purtat un top crem gălbui care a dat ţinutei mai multă luminozitate.

Vezi hainele şi accesoriile maro de pe maxine.ro.

Roşu cu roz

Roşu cu roz este o combinaţie nonconformistă dar foarte veselă şi plină de energie, care mie îmi place mult. Totuşi, nu toate nuanţele de roşu şi roz se potrivesc împreună.

Merge bine rozul deschis cu roşu, ca în ţinuta de mai sus, rozul intens (fuchsia) cu roşu corai, sau rozul pal cu roşu închis, ca vinul.

Roşu cu negru

E o combinaţie clasică, pe care eu am asezonat-o cu accesorii colorate sau aurii, pentru a nu cădea în banal.

Vezi hainele şi accesoriile roşii de pe maxine.ro.

Verde olive cu albastru

Verdele olive arată foarte bine împreună cu albastrul denim, mai ales dacă „îndulceşti” combinaţia cu nişte accesorii animal print.

Verde olive cu maro

În această ţinută am asociat două nuanţe de verde olive cu accesorii maro. Dar cum cămaşa este foarte închisă la culoare, am simţit că e nevoie de mai multă luminozitate aşa că am purtat pe sub cămaşă un tricou de culoarea untului.

Verde olive cu galben

Galbenul se potriveşte foarte bine cu verdele olive, iar accesoriile maro completează frumos această ţinută de vară.

Verde cu maro

Verde cu maro e o combinaţie clasică, inspirată de natură şi este potrivită pentru ţinutele de toamnă-iarnă. Pentru că ambele ţinute conţin rochii verde închis, am ales jachete şi accesorii în nuanţe calde de maro sau cu desen animal, pentru un plus de luminozitate.

Verde cu negru

O rochie verde smarald asociată cu o jachetă neagră de piele şi dresuri negre. Dacă aş fi ales geanta şi botinele tot negre ţinuta ar fi fost oarecum plată, aşa că am preferat accesorii maro care aduc căldură şi dinamism.

Vezi hainele şi accesoriile de culoare verde de pe maxine.ro.

Portocaliu cu bordo

Este o asociere neobişnuită, pe care mi-au inspirat-o culorile eşarfei şi care s-a dovedit foarte interesantă. Am asortat accesorii maro închis pentru a atenua intensitatea combinaţiei cromatice principale.

Portocaliu cu negru

Evident, negrul merge cu orice, iar o culoare puternică şi plină de energie cum e portocaliul arată foarte bine în contrast cu negru.

Vezi hainele şi accesoriile portocalii de pe maxine.ro.

Mov cu camel

Este o combinaţie neuzuală dar foarte rafinată, în culori saturate, de toamnă. Paltonul camel este o piesă clasică, pe care ţi-o recomand cu căldură dacă vrei să ieşi din rutina hainelor de iarnă negre.

Mov cu maro

În aceeaşi paletă cromatică, movul se potriveşte bine şi cu nuanţele calde de maro roşcat sau maro scorţişoară.

Mov cu galben

Şi iată că, deşi violetul şi galbenul sunt culori complementare, dacă alegi nuanţele potrivite, ele merg foarte bine împreună.

Vezi hainele şi accesoriile de culoave mov de pe maxine.ro.

Cum procedez eu

Exemplele de mai sus ilustrează cele câteva idei de care le folosesc eu când alcătuiesc o ţinută în două culori:

 • Îmi aleg mai întâi piesa din partea de jos (fustă/pantaloni) sau rochia. După cum ai văzut, nu am prejudecăţi, poate fi o culoare închisă, una neutră sau o culoare puternică.
 • Apoi aleg bluza, care poate fi din aceeaşi gamă de culori ca a piesei de bază, o culoare contrastantă sau o culoare neutră, de obicei în funcţie de dispoziţie 🙂
 • După ce îmbrac ambele piese, îmi aleg accesoriile, mai întâi pantofii, apoi geanta şi apoi celelalte accesorii: curea, bijuterii sau eşarfă.
 • Când nu am inspiraţie sau nu vreau să risc aleg accesorii de culorile celor două piese ale ţinutei, menţinând-o exclusiv bicoloră
 • Atunci când aleg accesorii de o altă culoare decât cele două ale pieselor vestimentare am nişte reguli după care mă ghidez:
  • dacă ţinuta este în culori neutre, aleg accesorii colorate (ţinuta pe albastru cu accesorii roşii sau cea pe gri cu accesorii galbene)
  • dacă cele două piese sunt din aceeaşi gamă de culori port accesorii de altă culoare, dar păstrând o paletă cromatică asemănătoare (de exemplu ţinuta maro cu bej cu accesorii bordo)
  • dacă ţinuta conţine o combinaţie neobişnuită, port accesorii într-una din cele două culori sau într-o culoare neutră (de exemplu ţinuta în roşu şi roz, cea portocaliu cu bordo sau cea maro cu roz)
  • în general evit să port pantofi negri şi geantă neagră în ţinute care nu au legătură cu negrul, doar pentru că „negrul merge cu orice”
  • dacă nu am nişte pantofi care să se asorteze bine la o ţinută, aleg întotdeauna să port pantofi nude, de culoarea pielii, în locul pantofilor negri
  • nu port mai mult de 3 accesorii de aceeaşi culoare

Dacă articolul ţi-a plăcut şi ţi s-a părut util, te invit să-l citeşti şi pe primul, despre ţinutele monocrome dar şi pe următorul, despre asortarea ţinutelor în trei sau mai multe culori.

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi asortezi hainele cu stil şi să-ţi compui ţinute frumoase şi elegante, în care să te simţi şi să arăţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să-ţi asortezi hainele (I). Ţinute monocromatice.

Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.

Cum să porţi culorile neutre

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.
Article Name
Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.
Description
Idei şi sugestii de asortare a ţinutelor în două culori.
Author
Maxine Over 50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *