Ce este color-blocking şi cum îl poţi purta

Trendul color-blocking (sau color-block) pentru care n-am găsit o traducere românească adecvată, este, de fapt, o reinterpretare a unei tendinţe din anii ’90.

Este vorba despre combinarea în aceeaşi ţinută a două sau mai multe culori puternice, adesea complementare sau contrastante ca tonalitate, fără imprimeuri.

După cei doi ani de pandemie în care am purtat mai ales haine de casă în culori neutre, în acest sezon culorile vii şi puternice sunt prezente peste tot.

Roşu, fuchsia, toate nuanţele de verde, portocaliu, galben, albastru cobalt, turcoaz, este o abundenţă nebună de culori şi o bucurie pentru noi, cele care le iubim.

Dar nu doar culorile în sine sunt minunate ci şi faptul că le vezi combinate în cele mai neaşteptate şi creative moduri, în cadrul trendului color-blocking.

Dacă ai în garderobă haine în culori puternice, nu este deloc greu să-ţi compui o ţinută color-block, mai ales că sunt permise acum cele mai îndrăzneţe combinaţii.

Color-blocking

Ţinuta mea de azi este un bun exemplu de color-blocking şi pentru că trendul îmi place foarte mult, nu e ultima pe care o veţi vedea pe-aici. 🙂

Am pornit de la o combinaţie a două piese din aceeaşi zonă cromatică, nişte pantaloni mov închis şi o cămaşă fuchsia.

În cercul cromatic violetul şi fuchsia sunt culori vecine, aşa încât se armonizează foarte bine împreună.

Am încălţat nişte pantofi într-o nuanţă asemănătoare pantalonilor iar la gât mi-am pus un colier cu piese în nuanţe de verde, pentru a crea o legătură cromatică cu pardesiul.

Caracterul color-blocking al ţinutei este dat de culoarea verde smarald a acestuia, care amplifică şi scoate în evidenţă culorile celorlalte două piese.

Poţi crea ţinute color-blocking folosind două culori vecine şi una din zona opusă a cercului cromatic, aşa cum am făcut eu, sau poţi alege variante mai unitare cromatic, cu trei culori din zone vecine ale cercului.

În oricare situaţie vei obţine o ţinută spectaculoasă, puternică din punct de vedere vizual, care cu siguranţă te va scoate din anonimat.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Pantaloni  aici
Cămaşă  aici
Pardesiu  aici
Pantofi  aici
Geantă  aici
Curea  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.

Smart casual în fuchsia

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Ce este color-blocking şi cum îl poţi purta
Article Name
Ce este color-blocking şi cum îl poţi purta
Description
O ţinută cu pantaloni mov, cămaşă fuchsia şi pardesiu verde.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *