Rochia de vară perfectă – şi pentru scunduţe şi pentru ‘năltuţe

Nu mai e mult şi vine vara cu zilele ei calde, cu exuberanţa culorilor, cu vacanţa atât de mult aşteptată, cu plăcerea plimbărilor pe nisip, la marginea valurilor.

Pentru mine vara este anotimpul rochiilor. Deşi iubesc comoditatea pantalonilor sau versatilitatea fustelor, preferatele mele rămân, vara, rochiile.

Nu doar pentru că o rochie este o ţinută în sine şi este foarte simplu de asortat, ci mai ales pentru senzaţia de lejeritate şi libertate pe care ţi-o oferă.

Rochia pe care v-o prezit astăzi îndeplineşte, pentru mine, toate criteriile pentru a fi o rochie de vară perfectă.

Materialul

Este făcută din vâscoză, un material subţire, plăcut la atingere, natural şi care lasă pielea să respire. Îmi plac foarte mult şi bumbacul şi inul, dar preferata mea e vâscoza, pe care o prefer pentru netezimea şi fluiditatea ei.

Pentru mignone o rochie de vâscoza este mai avantajoasă decât una din bumbac sau in, pentru că acestea din urmă sunt puţin mai rigide şi, în funcţie de croiala rochiei, pot să amplifice vizual silueta.

Croiala

Largă. Sunt îndrăgostită de rochiile boho, cu talia plasată mai sus şi cu volane la poale.

Lungimea

Midi sau maxi, până deasupra gleznei. Nu atât de lungă încât să atingă pămîntul dar cu siguranţă, cel puţin o palmă sub genunchi.

Rochie este disponibilă în două versiuni de lungime, pentru înălţime medie şi pentru petite, care este mai scurtă cu 8 cm decât cealaltă. Acest lucru este foarte util pentru că, având în vedere modelul de la poale, este mai greu de scurtat.

Mânecile

Deşi nu am complexe să port rochii fără mâneci vara, dacă rochia are mâneci e şi mai bine. Îmi plac mânecile trei sferturi cu elastic la manşete sau mânecile clopot.

Decolteul

Preferatele mele sunt rochiile cu decolteu rotund care se continuă cu o fantă în V în faţă. Este forma care mă avantajează cel mai mult, alături de decolteul în V, deoarece alungeşte gâtul.

Culoarea

Vie, contrastantă, puternică, plină de energie.

Ei bine, acestea fiind criteriile mele, ce ziceţi, nu-i aşa că rochia asta e rochia de vară perfectă? 🙂

Dacă şi tu eşti de părerea asta, o găseşti la Bonprix, unde poţi alage atât mărimea (de la 34 la 52) cât şi lungimea (S – silueta scundă sau L – silueta tipică).

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci vara… la menopauză

10 rochii de vară perfecte pentru plinuţe

Cum să porţi o rochie un pic prea scurtă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Rochia de vară perfectă
Article Name
Rochia de vară perfectă
Description
O ţinută cu rochie de vară fuchsia şi ce este pentru mine rochia d evară perfectă.
Author
MaxineOver50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *