Cum să porţi roşu portocaliu, una din culorile vedetă ale toamnei

Roşul a fost mereu o culoare în vogă, ceea ce diferă între diversele sezoane sunt nuanţele sale. În ultimii ani au fost la modă roşul închis, aproape de bordo, roşul cireaşă, roşul cărămiziu sau cel cu tentă rece, roşul violet.

În această toamnă vedeta este roşul cald, cu o uşoară tentă de portocaliu, denumit roşu tomată.

Este o nuanţă care se potriveşte persoanelor cu subton cald al tenului, cu păr deschis la culoare, blond sau şaten şi ochi căprui.

Pentru femeile cu tipologia mea cromatică, rece şi contrastantă, această nuanţă de roşu nu e cea mai potrivită. Asta nu înseamnă că n-o port. 🙂

Sunt multe culori care îmi plac dar care, conform regulilor analizei cromatice, nu sunt recomandate tipului meu de ten. Atunci când porţi culori care nu ţi se potrivesc, tenul pare mai obosit, îşi pierde strălucirea iar trăsăturile par mai plate.

Am descoperit, însă, că dacă asociez nuanţele respective cu un machiaj ceva mai pronunţat şi culori neutre care mi se potrivesc, pot să contracarez acest efect negativ. Ceea ce îmi permite să nu mă limitez doar la culorile recomandate pentru tipul meu de ten ci să port orice culoare doresc.

Ţinuta de azi

Atunci când am cumpărat sacoul roşu pe care îl port azi, am ştiut că nu e cea mai avantajoasă nuanţă pentru mine. L-am luat, totuşi, pentru că îmi place culoarea şi ştiam că dacă o asortez cum trebuie, va arăta foarte bine.

În ţinuta de azi am asortat roşul portocaliu cu un mix de culori neutre: albastru denim, alb, gri, negru şi un strop de auriu.

Am îmbrăcat nişte blugi wide fit, un tricou alb şi o vestă din denim încheiată, iar pe deasupra sacoul. Drept accesorii am purtat geanta mea cross-body alb-negru-gri şi am descoperit că am un colier în exact aceeaşi gamă de culori.

Combinaţia cu denim, alb şi gri are rolul de a atenua şi de a “răci” nuanţa intensă de roşu, făcând-o mai bine adaptată tenului meu.

Dacă şi ţie îţi place roşul şi denimul iar ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Un sacou roşu portocaliu găseşti la Bonprix aici sau aici.
  • Blugi asemănători cu ai mei, la preţuri foarte convenabile şi o gamă foarte largă de mărimi găseşti tot la Bonprix aici, aici sau aici.
  • Vesta de blugi este, de asemenea, de la Bonprix, ca şi tricoul alb.
  • Colierul este de la Shopika.
  • Geanta mea este veche dar am găsit un model interesant gri deschis la Reserved.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Roşu, dungi, denim

Cum să porţi roşu după 50 de ani

Toamna în roşu şi negru

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi roşu portocaliu, una din culorile vedetă ale toamnei
Article Name
Cum să porţi roşu portocaliu, una din culorile vedetă ale toamnei
Description
O ţinută cu blugi, vestă din denim, tricou albv şi sacou roşu portocaliu.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *